Jump to content
POLITISTI.ro

Drept sau OSP ?


Chris793
 Share

Recommended Posts

Lamuriti-ma in legatura cu aceste doua specializari de la Facultatea de Politie.

Unde pot sa lucrez daca termin una dintre ele ?

Link to comment
Share on other sites

Banuiesc ca inca nu ai intrat, ca daca erai admis stiai ca i se spune Academia de Politie, nu facultate...

 • Upvote 1
 • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

N-a gresit cu nimic. E Academia de Politie cu cele 3 facultati aflate in cadrul ei, printre care si Facultatea de Politie (fosta facultate de drept), cu cele 2 domenii de licenta ale sale - drept (4 ani) sau ordine si siguranta publica (3 ani). Acestea sunt valabile doar pt arma Politie. Pt restul nu detaliez.

Chris, daca vei candida si vei fi admis pt OSP, in anul II poti opta in functie de media anului I pt unul din profilele ce se scot ( ordine publica, rutiera, investigarea fraudelor, investigatii criminale, combaterea criminalitatii organizate, transporturi, etc). Pt criminalistica si informatii de obicei se sustine un interviu.

In cazul in care intri la Drept, faci 4 ani si primesti diploma de licentiat in drept si vei lucra ca ofiter de cercetare penala la una din structurile de politie judiciara cum ar fi investigarea fraudelor, investigatii criminale sau altele. La care dintre ele o sa fii, vei afla la finalul Academiei in urma repartizarii. Tocmai de aceea, cei pe 4 fac practica la OP in anul I, la rutiera in anul II, la inv criminale in anul III, iar la inv fraudelor in anul IV, axandu-se pe cercetare penala.

Edited by Ben
 • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

bogdanCVB, asa cum a spus si Ben, in cadrul Academiei de Politie exista 3 facultati si anume: Facultatea de Politie, Pompieri si Arhivistica.

Link to comment
Share on other sites

Asta e mai copii, sunt mai invechit... ultima oara cand am avut contact cu Academia de Politie era facultatea de drept, pompieri si arhivistica. Daca v-am deranjat asa tare imi cer scuze.

Edited by bogdanCVB
 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Un student la specializarea Drept poate urma in urma studiilor una dintre specializarile pe care le-ai enumerat la anul II OSP ( ordine publica, rutiera, investigarea fraudelor, investigatii criminale, combaterea criminalitatii organizate, transporturi, etc) ?

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

M-ar interesa in mod special diferenta dintre cele doua specializari lasand la o parte competenta juridica a celor de la Drept (INM, barou etc.). In munca de politist ce ii diferentiaza pe cei doi?

Link to comment
Share on other sites

Sa ma corecteze cineva daca am pus intrebarea gresit sau daca a mai raspuns cineva iar eu intreb a doua oara. Nu inteleg ce inseamna -1 la reputatie, am nevoie de un raspuns in cuvinte, multumesc.

Link to comment
Share on other sites

- 1 la reputatie inseamna ca un membru al forumului ti-a dat un vot negativ la o anumita postare de a ta.

Link to comment
Share on other sites

Cu riscul de a-mi strica si mai mult reputatia, sper ca ma poate lamuri cineva pana la urma daca un student la "Drept" poate lucra in urma studiilor in structurile de ordine si siguranta publica amintite sau doar la una din structurile de politie judiciara cum ar fi investigarea fraudelor, investigatii criminale

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Scrie destul de clar mai sus unde poti sa lucrezi. Daca nu poti sa pricepi macar atata, e problema ta. Mura-n gura. Mai mult de atata nu se poate.

Daca faci 3 ani, in anul II iti alegi o singura specializare, din cele enumerate mai sus. La finalul Academiei vei fi repartizat la unul din IPJ-urile din tara, in functie de locurile scoase, pe linia de munca pe care te-ai specializat.

Daca faci 4 ani, ai si diploma de jurist, dar nu-ti alegi o specializare anume in anul II pt ca in toti cei 4 ani de studiu vei fi format ca ofiter de cercetare penala. Asta inseamna ca la finalul studiilor poti fi repartizat la orice formatiune de politie judiciara, adica unde lucreaza in dosare penale pe romaneste spus, asta insemnand ori rutiera, ori  investigatii criminale, ori investigarea fraudelor, ori politie transporturi, ori arme, ori crima organizata. Abia atunci afli, la finalul Academiei. Fiind pe cercetare penala, cu siguranta nu vei fi repartizat la criminalistica, informatii, ordine publica (mediul urban) sau alte compartimente unde se face munca de cercetare penala.

 

...dar crede-ma asta este ultima ta problema. Bifeaza tu ambele optiuni, invata sa intri printre primi ca sa poti alegi.

Intotdeauna m-au amuzat oamenii care-si faceau griji daca patul caminului este din saltea din paie sau GIN GIN FLEX, iar ei nici macar nu au trecut prima proba.

Edited by Ben
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Acum raspunsul e mai clar. Nu ma intereseaza daca dorm pe saltea sau pe lemne de foc, daca peretii sunt varuiti in culoarea albastru sau rosu ori daca primesc mancarea la pat. Intrebarea mea era de bun simt, avand in vedere ca nu am inteles prima explicatie. Nu cred ca sunt prea destept si imi permit sa ma ocup cu fineturi in loc sa invat, insa spre exemplu eu sunt mai atras de munca pe teren desfasurata de ofiterii de ordine publica decat de munca "in dosare penale pe romaneste spus". Acesta este motivul pentru care am insistat sa mi se ofere o noua lamurire. Stiu ca cel mai important este sa inveti, sa intri si apoi sa te ocupi de varul de pe pereti, voiam doar sa am siguranta ca lupt special pentru ceea ce imi doresc. Multumesc pentru timpul acordat datului de mura, si anume, in gura. Acum pot sa ma intorc la elucidarea dilemei vietii mele : "saltea de paie sau GIN GIN FLEX?".

Edited by AlbertBo
 • Upvote 1
 • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Ai primit ce te interesa si acum iti dai arama pe fata? Ai bunul simt sa nu fi ironic si sa nu te dai rotund.

Macar pt faptul ca mi-am rupt din timpul meu (desi nu sunt obligat) ca sa-ti explic raspunsul care oricum era scris mai sus si pe care tu nu ai fost in stare sa-l intelegi.

Dar, stii vb aia cu omul care nu e om destul pana nu e si fudul.

 • Upvote 4
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Iti multumesc ca mi-ai raspuns, dar m-am simtit mai mult vinovat decat ajutat, cel putin asa reiese din mesajul tau.Daca stai sa analizezi cu atentie nu am facut decat sa iti citez ironiile. Vrei sa fiu recunoscator ca mi-ai dat mura in gura, ca sunt asa de batut in cap incat faci ultimul efort pentru a mai explica odata sau ca ma faci prost? Ei bine nu sunt. In fine, ocupam spatiul degeaba cu o discutie in care tu ma jignesti iar mie imi scade reputatia. Reciteste ce ai scris si observa cine se da rotund. Salut.

 • Upvote 1
 • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

AlbertBo, se pare ca pe tine nu te intereseaza raspunsul in sine, ci mai degraba sa nu-ti scada reputatia!

Si faptul ca cineva ti-a raspuns la intrebare, iar tu nu ai inteles, Ben ti-a explicat cat se poate de bine,  poate a fost ironic, dar asta nu-ti da dreptul sa fii obraznic!

Edited by teolucian63
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.