Jump to content
POLITISTI.ro

Categoria A cu permis strain


bugmenot

Recommended Posts

Buna ziua

Am permis categoria B luat in Romania in 1998 si preschimbat in Franta in 2003. As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a face scoala si de a da examenul pentru categoria A in Romania? Doresc sa vin la vara 3 luni in Romania si as avea timpul necesar pentru scoala. Eventual exista posibilitatea de a primi un permis romanesc doar pentru categoria A?

Multumesc anticipat

Link to comment

ori permis romanesc ori francez nu poti detine doua permise nationale in acelasi timp. Poti sa faci scoala pentru categoria A in Romania daca predai permisul francez si ti se va elibera unul nou romanesc inclusiv cu categ A.

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;

Edited by 25tess
  • Upvote 1
Link to comment
  • 10 years later...

Buna seara,

Nu stiu daca s-a mai confruntat cineva cu situatie asemanatoare dar eu cu permis de conducere obtinut in Romania si apoi preschimbat in prima instanta in Irlanda si ulterior in Marea Britanie, undeva in procesul asta am pierdut categoria A, sau mai exact categoria A pe permisul englezesc este restrictionata si fiind necesar sa obtin dinou categoria A daca vreau sa, de exemplu, conduc o motocicleta decenta. Multumesc 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.