Jump to content
POLITISTI.ro

Amenintare în urma unui comentariu pe Facebook

Postare recomandată

Publicat

Am si eu o intrebare si as dori un sfat in aceasta problema daca este posibil. O persoana, mi-a adus jigniri, injurii, dar si amenintari directe la integritatea mea corporala, o persoana pe care nu o cunosc decat din vedere, cu care nu am avut niciodata contact sau treaba. Toate acestea pe un comentariu pe facebook, cu scopul si ideea banuiesc de a putea fi vizualizat de cat mai multe persoane, un lucru nu tocmai normal, stiind ca amenintarea ca si contraventie prevazută de art. 3 pct. 1 din Legea 61/91, cred ca este si o lezare a imaginii proprie si o defaimare, in contextul in care facebook-ul este considerat daca nu am insel spatiu public, nu privat. Dupa aceasta am primit si telefoane cu amenintari fizice cu numar privat. Am facut print screen, m-am adresat organelor de politie, iar raspunsul a fost ca nu au ce sa faca. As dorii mai multe detalii in aceasta privinta daca este posibil.

Multumesc anticipat.

Publicat

Daca te-a amenintat cu savarsirea unei infractiuni, subzista infractiunea de amenintare, fapta prevazuta si pedepsita de art.193 din Codul penal. Poti formula o plngere penala prealabila si sa indici politiei anumite date care sa conduca la identificarea autorului. Daca ti-a adresat numai injurii este contraventia scrisa de tine si incadrata corect. La cererea motivata a ta, pentru a se aduna mai multe probe, procurorul poate solicita judecatorului autorizarea interceptarii si inregistrarii convorbirilor ori comunicarilor efectuate de tine prin telefon sau orice mijloc electronic de comunicare, indiferent de natura infractiunii ce formeaza obiectul cercetarii.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Sa speram ca o sa fie luata in seama aceasta plangere, mai ales ca este vorba de o domnisoara, ceea ce nu imi lasa alta rezolvare. Multumesc frumos, o sa ma adresez organelor abilitate si o sa le pun la dispozitie si print screen.ul si sa speram ca o sa rezolve ei, deoarece aceasta persoana lucreaza intr-un loc pe care eu il frecventez destul de des si nu vreau sa fiu deranjat sau implicat in alte manifestari de violenta verbala sau fizica.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Am și eu o problemă. Cumnata mea a avut o relație de prietenie cu o vecină. Relația dintre vecină și soțul acesteia nu mai dădea randament iar această vecină a început o relație online cu cineva . Acel cineva avea să fie chiar fratele cumnatei mele, un barbat recăsătorit. Cumnata mea a aflat târziu de această aventură extraconjugală. După ce fratele ei a publicat o poză în mediul online din timpul unei convorbiri a celor doi,soțul vecinei a aflat de relația extraconjugală. În cele din urmă acesta a republica poza și a adus un comentariu prin o amenința pe cumnata mea cu săvârșirea unei infracțiuni  cu motivația că aceasta ar fi intervenit. Ce să facă?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.