Jump to content
POLITISTI.ro

Amenintare în urma unui comentariu pe Facebook


Pardalian

Recommended Posts

Am si eu o intrebare si as dori un sfat in aceasta problema daca este posibil. O persoana, mi-a adus jigniri, injurii, dar si amenintari directe la integritatea mea corporala, o persoana pe care nu o cunosc decat din vedere, cu care nu am avut niciodata contact sau treaba. Toate acestea pe un comentariu pe facebook, cu scopul si ideea banuiesc de a putea fi vizualizat de cat mai multe persoane, un lucru nu tocmai normal, stiind ca amenintarea ca si contraventie prevazută de art. 3 pct. 1 din Legea 61/91, cred ca este si o lezare a imaginii proprie si o defaimare, in contextul in care facebook-ul este considerat daca nu am insel spatiu public, nu privat. Dupa aceasta am primit si telefoane cu amenintari fizice cu numar privat. Am facut print screen, m-am adresat organelor de politie, iar raspunsul a fost ca nu au ce sa faca. As dorii mai multe detalii in aceasta privinta daca este posibil.

Multumesc anticipat.

Link to comment

Daca te-a amenintat cu savarsirea unei infractiuni, subzista infractiunea de amenintare, fapta prevazuta si pedepsita de art.193 din Codul penal. Poti formula o plngere penala prealabila si sa indici politiei anumite date care sa conduca la identificarea autorului. Daca ti-a adresat numai injurii este contraventia scrisa de tine si incadrata corect. La cererea motivata a ta, pentru a se aduna mai multe probe, procurorul poate solicita judecatorului autorizarea interceptarii si inregistrarii convorbirilor ori comunicarilor efectuate de tine prin telefon sau orice mijloc electronic de comunicare, indiferent de natura infractiunii ce formeaza obiectul cercetarii.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Sa speram ca o sa fie luata in seama aceasta plangere, mai ales ca este vorba de o domnisoara, ceea ce nu imi lasa alta rezolvare. Multumesc frumos, o sa ma adresez organelor abilitate si o sa le pun la dispozitie si print screen.ul si sa speram ca o sa rezolve ei, deoarece aceasta persoana lucreaza intr-un loc pe care eu il frecventez destul de des si nu vreau sa fiu deranjat sau implicat in alte manifestari de violenta verbala sau fizica.

Link to comment
  • 5 years later...

Am și eu o problemă. Cumnata mea a avut o relație de prietenie cu o vecină. Relația dintre vecină și soțul acesteia nu mai dădea randament iar această vecină a început o relație online cu cineva . Acel cineva avea să fie chiar fratele cumnatei mele, un barbat recăsătorit. Cumnata mea a aflat târziu de această aventură extraconjugală. După ce fratele ei a publicat o poză în mediul online din timpul unei convorbiri a celor doi,soțul vecinei a aflat de relația extraconjugală. În cele din urmă acesta a republica poza și a adus un comentariu prin o amenința pe cumnata mea cu săvârșirea unei infracțiuni  cu motivația că aceasta ar fi intervenit. Ce să facă?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.