Jump to content
POLITISTI.ro

Realizarea de cont fals


codeckgl

Recommended Posts

Buna ziua. Stiu ca este o intrebare cam puerila dar, as putea depune plangere cuiva care realizeaza un cont de Facebook in numele meu cu scopul de crearea unor prejudicii morale? Daca da, ce anume trebuie sa prezint ca sa pot depune plangerea? Astept raspuns. O zi buna.

Edited by codeckgl
Link to comment

Am folosit-o. Dar respectivul nu se plictiseste si mai face unul... Si inca unul... cred ca acuma e la al 6'lea cont. De aceea ma gandeam sa depun plangere.

Link to comment
  • Moderator

Serverele Facebook nu sunt în România, iar compania asta respectă legislaţia SUA, pentru că acolo îşi are sediul.

Link to comment
  • 2 weeks later...

E o problema delicata acesta situatie. Daca cineva a reusit sa faca ceva intr-o asemenea situatie rog sa posteze ceva indicatii. Am o amica care are o poveste asemanatoare. O alta doamna/domnisoara i-a luat pozele de pe profilul ei de facebook si a creat un cont fals prin intermediul caruia ii aduce grave prejudicii de imagine atat ei precum si copilului ei minor, postand fel de fel de cuvinte jignitoare si ofensatoare. Faza proasta e ca stie cine le face, doar ca nu poate dovedi in nici un fel. A facut  plangere catre diicot si pe un site specializat in primirea acestor tip de sesisazi, sesizare ce a ajuns la un departament din cadrul bcco,  iar cand a fost chemata sa fie audiata de lucratorii de la bcco acestia i-au spus ca nu e de competenta lor si au cam "flituit-o". Mie mi s-a parut ca au tratat problema putin cam superficial.

In asemenea cazuri chiar nu se poate face nimic pe cai legale?

Multumesc!!

 

Pt Marius, compania respecta regulile tariilor titularilor de conturi, exista undeva in regulamentele lor specificat asta. Ei pot bloca sau sterge conturi doar daca sunt incalcate dispozitii ale tarii din care face parte utilizatorul contului sau a fost creat contul.

Link to comment
  • Moderator
Pt Marius, compania respecta regulile tariilor titularilor de conturi, exista undeva in regulamentele lor specificat asta. Ei pot bloca sau sterge conturi doar daca sunt incalcate dispozitii ale tarii din care face parte utilizatorul contului sau a fost creat contul.

 

Ar fi bine să fie aşa, dar te asigur că nu este. Când noi tastăm domeniul facebook.com în bara de adrese a browserului, suntem direcţionaţi pe serverele companiei respective, despre care se cunoaşte foarte bine că îşi are sediul în statul California - SUA şi un sediu secundar in Irlanda, iar ei sunt obligaţi să respecte legislaţia de acolo.

Acest lucru este precizat foarte clar în Termeni şi politici Facebook, mai exact pe pagina "Declaraţia de drepturi şi responsabilităţi -Termenii acceptaţi atunci când utilizezi Facebook" (citeşte Secţiunea 17 şi 19 pct. 1, unde se precizează despre Facebook, Inc. pentru utilizatorii din SUA şi Canada, iar Facebook Ireland Limited pentru ceilalţi utilizatori din orice altă ţară)

Iar pentru ca autorităţile române să poată face ceva împotriva unui utilizator facebook, trebuie să urmeze căile oficiale şi legale (Interpol - Poliţia Statului California sau Irlanda etc.)

Link to comment
  • 3 months later...

Buna ziua. Am si o problema de genul si as vrea sa stiu cum sa procedez. Pe data de 29 iulie am aflat ca exista un cont pe un site nu tocmai decent, cont realizat din anul 2011, de care eu habar nu am avut. Sunt date false , dar exista o fotografie cu mine. Eu banuiesc pe cineva, insa persoana respectiva nu recunoaste. Cum as putea proceda? Tin sa mentionez ca am facut o sesizare si la administratorii site`ului respectiv, insa nu am primit niciun raspuns si nici nu am vazut vreo schimbare:contul inca exista! Sa fac o plangere? Pentru ca nu pot lasa treaba asta asa, imi afecteaza imaginea si persoana. Va rog spuneti-mi cum sa procedez. Daca depun plangere se va cerceta si se vor lua masuri? Va multumesc .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.