Jump to content
POLITISTI.ro

Intarzierea inmatricularii


geoorge2323

Recommended Posts

Buna seara, am cumparat un autovehicul in luna mai 2012 inmatriculat in Romania si cu taxa de prima inmatriculare achitata. Masina a fost luata in evidenta la primarie pe numele meu si am platit si impozitul pe anul 2012 deoarece nu era achitat. Deasemenea am facut si contract de vanzare-cumparare cu proprietarul. Am fost in octombrie la RAR si am scos certificatul de autenticitate pentru inmatricularea masinii. Deoarece am fost plecat o perioada din tara nu am mai reusit sa o inscriu pe numele meu. Masina are ITP si RCA valabil. Deci masina este luata in evidenta la mine la primarie dar nu sunt trecut in cartea de identitate a autovehiculului. Intrebarea mea este: Pot circula cu masina in situatia de fata?

Link to comment

art 11 alin (4) - OUG 195/02

În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidentele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

4. neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;

Link to comment
  • 2 weeks later...

buna ziua,am achizitionat in dec 2012 un opel astra din 2000,am incercat sa il inmatriculez pana la 31 dec 2012 din cauza acelei taxe de mediu insa nu am reusit.Pe data de 3 ianuarie am fost la biroul de inmatriculari si nu am mai putut sa o inscriu pt ca taxa care fusese suspendata in 2012 era in vigoare acum.Am scos calculul taxei care era de 8000 de roni,valoare ce depasea valoara insasi a masinii.

Am asteptat sa iasa noua taxa"timbrul de mediu" ,recalculata si care promitea o taxa muuuult redusa si care la data de 15 martie a fost pusa in vigoare,acum fiind de 4400 roni.

In momentul de fata pot plati taxa ,intrebarea mea este.Ce anume trebuie sa fac in continuare avand in vedere ca au trecut 5 luni de la incheierea contractului de vanzare cumparare,certificatul de autenticitate este valabil pt ca l-am scos a doua oara.Ce anume trebuie sa fac in continuare,trebuie sa implic si fostul proprietar?Ce amenda platesc si ce acte trebuie sa reinoiesc?

Va multumesc

Edited by felix26032
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.