Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare maşina din Elveţia

Postare recomandată

Publicat

Buna seara

Am o nelamurire ... Vreau sa îmi cumpăr o mașina din Elveția iar cum aceasta Tara numește membra a Uniuni europene sunt sigura ca exista anumite impedimente la aducerea si înscrierea ei in România. Am vorbit cu cei de la vama din Germania in momentul in care intru pe teritoriul lor cu o mașina cumpărată din Elveția trbuie sa plătesc o anumită suma la vama ... Întrebarea mea este dacă eu plătesc vama in Germania in momentul in care ma decid sa vin in România si sa o inmatriculex mai trebuie sa plătesc si in România taxa vamala sau cea care o plătesc in Germania este suficient ??? Multunesc anticipat pentru răspuns

• Moderator
Publicat

Nu îmi mai amintesc exact, dar când cumperi o maşina din Elveţia (sau altă ţara Non-EU), trebuie să soliciţi şi un document de provenienţă (EUR1 - parcă se numeşte) care atestă că maşina e fabricată în EU (binenţeles, dacă e fabricată în EU). Acest document te scuteşte de vamă (10% din valoarea de catalog a maşinii).

Dacă plăteşti vama la intrarea în Germania, nu o mai plăteşti în ţară, pentru că taxele vamale se plătesc o singură dată la intrarea în spaţiul EU.

Publicat

Multunesc pentru răspuns am citit asta pe un alt forum dar vroiam sa ma asigur 100% sa nu ajung cu mașina in Tara si sa ma trezesc ca mai trebuie sa plătesc n taxe pentru ca nu am cumpărat din o Tara membră o sa am grija sa mi se dea acel certificat cu ocazia asta nu mai plătesc nici la vama in Germania.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.