Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare maşina din Elveţia


Georgeta

Recommended Posts

Buna seara

Am o nelamurire ... Vreau sa îmi cumpăr o mașina din Elveția iar cum aceasta Tara numește membra a Uniuni europene sunt sigura ca exista anumite impedimente la aducerea si înscrierea ei in România. Am vorbit cu cei de la vama din Germania in momentul in care intru pe teritoriul lor cu o mașina cumpărată din Elveția trbuie sa plătesc o anumită suma la vama ... Întrebarea mea este dacă eu plătesc vama in Germania in momentul in care ma decid sa vin in România si sa o inmatriculex mai trebuie sa plătesc si in România taxa vamala sau cea care o plătesc in Germania este suficient ??? Multunesc anticipat pentru răspuns

Link to comment
  • Moderator

Nu îmi mai amintesc exact, dar când cumperi o maşina din Elveţia (sau altă ţara Non-EU), trebuie să soliciţi şi un document de provenienţă (EUR1 - parcă se numeşte) care atestă că maşina e fabricată în EU (binenţeles, dacă e fabricată în EU). Acest document te scuteşte de vamă (10% din valoarea de catalog a maşinii).

Dacă plăteşti vama la intrarea în Germania, nu o mai plăteşti în ţară, pentru că taxele vamale se plătesc o singură dată la intrarea în spaţiul EU.

Link to comment

Multunesc pentru răspuns am citit asta pe un alt forum dar vroiam sa ma asigur 100% sa nu ajung cu mașina in Tara si sa ma trezesc ca mai trebuie sa plătesc n taxe pentru ca nu am cumpărat din o Tara membră o sa am grija sa mi se dea acel certificat cu ocazia asta nu mai plătesc nici la vama in Germania.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.