Jump to content
POLITISTI.ro

Verificări şi controale la casele de schimb valutar


NewsBot

Recommended Posts

Verificări la casele de schimb valutar

Aproape 100 de puncte de schimb valutar din ţară şi din Bucureşti sunt controlate de poliţiştii de investigare a fraudelor, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la desfăşurarea operaţiunilor de schimb valutar.

Astăzi, Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. coordonează o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor de schimb valutar, pentru descoperirea schimburilor neautorizate şi constatarea faptelor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Activităţile efectuate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au loc la sediile a 95 de puncte de schimb valutar, de pe raza a 15 judeţe şi a municipiul Bucureşti.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 8 months later...

Acţiune pentru verificarea operaţiunilor de schimb valutar

 

9 infracţiuni au fost constatate şi 4 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de investigare a fraudelor, astăzi, în urma unei acţiuni pentru verificarea respectării legalităţii activităţii de schimb valutar. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproape 9.000 lei şi peste 5.800 de euro.

La data de 30 decembrie a.c., poliţiştii de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor, au desfăşurat o acţiune pentru verificarea respectării legalităţii activităţii de schimb valutar.

Poliţiştii au verificat 100 de puncte de lucru a 25 de societăţi comerciale din Municipiul Bucureşti şi din judeţele Bacău, Prahova, Neamţ, Sibiu, Giurgiu şi Ilfov.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni de evaziune fiscală şi una de spălarea a banilor de săvârşirea cărora sunt suspectate 8 persoane, administratori ai societăţilor comerciale.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 36.000 de lei şi au fost ridicaţi în vederea confiscării 8.816 de lei şi 5.867 de euro ce reprezentau diferenţe constatate între soldul scriptic şi cel faptic al punctelor de lucru verificate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.