Jump to content
POLITISTI.ro

Relaţie cu o minoră. Ce poate risca băiatul major?


sabina

Recommended Posts

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am 17 ani si 4 luni si vorbesc cu un baiat de 24 de ani, parintii mei nu sunt de acord cu el, spune-ti-mi si mie ce se poate intampla daca se duc la politie? Poate pati el ceva? Si o a doua intrebare ar fi ca m-am cam saturat de certurile din casa si a-si vrea sa plec de acasa, dar sunt sigura ca mama/tata se duc la politie si ar vrea sa-i faca rau baiatului,spune-ti-mi si mie ce s-ar putea intampla va rog!!!

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Eu zic sa iti bagi mintile in cap. Poate acum totul pare lapte si miere, insa majoritatea fetelor care au procedat la fel cum vrei tu sa procedezi ulterior au regretat o viata intreaga. Pune putin mana si pe carte, ca nu ti-ar strica, gramatica ta lasa de dorit ceea ce ma duce cu gandul ca nu prea ti-a placut sa dai pe la scoala. Totusi, ai o sansa sa faci ceva cu viata ta si parintii, buni, rai, niciodata nu vor dori raul copilului lor, decat daca sunt niste dezaxati, ceea ce nu e cazul. Gandeste-te ca maine, poimaine, baiatul asta gaseste una mai fraiera ca tine si tie iti da un sut pe usa afara. Ce te faci atunci?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Codul Penal:

Art. 198 - Actul sexual cu un minor

(1) Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15-18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

(3) Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

(4) Dacă faptele prevăzute în alin. 1-3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

(5) Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1-4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

(6) Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

În concluzie, dacă ai 17 ani şi nu eşti în una din situaţiile de mai sus, nu văd nicio problemă din punct de vedere penal.

Link to comment

Inainte sa ajungeti la actiuni de forta, recomand sa vedeti un psiholog, si tu si parintii tai, eventual si baiatu'. Problema cred ca este de comunicare. Si la tine si la parinti. Propune-le parintilor, vezi ce zic.

Link to comment
 • 4 years later...

Bună ziua,

Imi cer scuze pentru titlul întrebări, nu cred ca am formulat prea bine sau prea corect. Eu am vârsta de 21 de ani împlinită, iubita mea are 16 ani si 6 luni, suntem împreună de aproape un an de zile si ne-am gândit că ar fi timpul sa începem sa întreținem relații sexuale. Ea este total de acord cu asta. Dacă ea are 16 ani si 6 luni, fac o ilegalitate? Multă lume mi-a spus ca dacă are vârsta de 16 ani împlinită si există dovezi că ea este de acord cu acest lucru, nu este nici-o ilegalitate. Vă multumesc! 

Link to comment
 • 8 months later...

Buna, am 20 si sunt impreuna cu o fata de 15 ani care face 16 in ianuarie, nu am facut sex cu ea, suntem de 2 ani impreuna. Cand face 16 ani vrea sa se mute la mine dar maica-sa nu e de acord, o pot lua? Problema e la mama ei, ea a fost de acord cu relatia noastra, dar acum face figuri ca ma da la politie pentru hartuire ca nu stiu ce.. 
Intrebarea e, are ce sa-mi faca politia? Mentionez ca ultima data am vorbit cu ea la telefon si m-a jignit, si a spus ca merge la politie, am si inregistrat convorbirea. Se pune hartuire daca vorbesc cu fata la telefon? Ea ma iubeste foarte mult, si eu la fel. Poate maica-sa sa faca ceva? Este ceva ilegal in toata treaba asta? De asemenea maica-sa are bani, ar putea intoarce totul impotriva mea si sa patesc ceva? 

Link to comment
 • Marius unlocked this topic
 • 6 months later...

Buna ziua as dorii sa va adresez o întrebare .. ....o minora in vârsta de aproape 17 ani poate părăsi domiciliul de acasă și sa se mute la iubitul ei fără acordul părinților ? Ce se poate întâmpla dacă părinții fetei depun plângere la poliție ? O pot lua cu forța de la domiciliul prietenului ei acesta fiind major și fata stand de buna voie 

multumesc 

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Vezi ca iubitul ala major sa nu intre pe la puscarie oleaca.:) Nu mai bine astepti tu varsta de 18 ani ca sa iti manifesti rebeliunea, ca apoi sa regreti o viata?

Link to comment
 • 9 months later...

Am si eu o intrebare: Daca eu am 20 de ani neimpliniti i ar acum sunt intr o relatie cu o minora de 15 ani cu care nu am intretinut acte sexuale si nici nu voi intretine prea curand ea fiind virgina, parinti ei sunt deacord cu mine  mama ei fiind avocat i ar cu tatal ei stau si la bere "ca baieti" Doar ca familia este despartita . Pot pati ceva din punct de vedere al legii ? 

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua! Am o întrebare la care nu am gasit un raspuns clar in legislație sau cel putin nu am înțeles eu. Voi incerca sa fiu cat mai explicit.

 

Am doi prieteni, un cuplu, amandoi au 17 ani, si sunt impreuna de 7 luni de zile, iar fata vrea sa doarma acasa la iubitul ei, acum ca a venit vara, vor sa petreaca mai mult timp împreună..(avea o înțelegere cu părinții ei sa se tina de scoala si in vacanța sa faca ce vrea).

Părinții fetei sunt destul de ciudați și stricți, si aparent nu s-au tinut de cuvant iar acum, de cateva săptămâni, tot o amenință cu poliția daca se duce sa doarmă la el. Ea de fiecare data a incercat pe cale amiabila sa ii roage frumos, sa le spuna mereu de locatia ei si sa ii tina la curent cu toate detaliile ca sa nu stea îngrijorați.

Întrebarea mea este, daca ea s-ar duce de buna voie sa doarma la iubitul ei acasa o noapte, ar putea avea probleme cu poliția? Mulțumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.