Jump to content
POLITISTI.ro

Numar inmatriculare pozitionat intr-o parte


dragos1294

Recommended Posts

 • Moderator

Vezi sa nu ramai fara certificat pentru foliile de pe geamurile din fata inainte de asta (am vazut la una dintre masinile pe care le "prepari"). Vezi ca aducerea de modificari neautorizate partilor componente ale unui autovehicul se sanctioneaza, inclusiv cu retinerea certificatului de inmatriculare. Bara vad ca a fost modificata pentru tuning.

Edited by Cristi
Link to comment
 • Moderator

Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Art. 26. – (1) Proprietarul sau deţinătorul legal trebuie să fixeze plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare în locurile special destinate, la partea din faţă şi din spate a autovehiculului sau tramvaiului, după caz, iar la motocicletă şi la remorcă, numai la partea din spate.

(2) Se interzice circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu au montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau, după caz, de înregistrare, în locurile stabilite.

ORDONANŢA DE URGENŢĂ Nr. 195 / 2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:

...

d) 6 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:

...

4. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori dacă plăcuţele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate;

 • Upvote 2
Link to comment

@Cristi nu am folie pe geamuri nici in fata nici in spate(poza este luata de pe internet cea cu geamuri fumurii)...Exista Golf 4 R32 cu bara fara bandouri http://images1.okr.r...033-700_700.jpg <asa ceva, bara nu are loc special amenajat pt numar, de aceea am venit cu aceasta intrebare, plus ca acum vreo cateva zile m-a oprit politia dar nu au spus nimic de numar dar, cred ca asta e de la politist la politist.

Edited by dragos1294
Link to comment
 • Moderator

dragos1294 ce ne arăţi tu aici nu e bară originală de R32, e o replică.

Într-adevăr există bara faţă fără loc special pentru plăcuţa cu numărul de înmatriculare, dar asta numai pentru modelele comercializate peste ocean. În America nu este obligatiorie decât plăcuţa cu numărul de înmatriculare din spate.

Noi suntem în România şi trebuie să respectăm legile noastre, chiar dacă ne convin sau nu. Golf-ul 4, chiar şi bara modelulului de top R32, are loc special pentru plăcuţă cu număr de înmatriculare. Ăstea sunt cele comercializate pe piaţa europeană, inclusiv în România:

Golf-R32-front-bumper-a.jpg

2589953110_57e1b71545.jpg

R32OCPICS.jpg

Aşa sunt omologate de RAR, nu este doar un moft.

Faptul că tu îţi echipezi maşina cu elemente de caroserie ce nu au fost omologate în România, e strict alegerea ta şi presupune că îţi asumi riscul de a primi o sancţiune.

Te sfătuiesc totuşi să-ţi montezi numărul la locul său, pe mijloc, chiar dacă nu ai locaşul special, pentru a evita orice neplăcere.

 • Upvote 2
Link to comment

La aceasta intrebare iti pot raspunde sigur inginerii de la RAR. Dar nu cred ca merita tot deranjul dpdv al costurilor, de banii aia iti cumperi o alta bara noua.

Link to comment
 • Moderator

Sigur că se poate, e vorba de omologarea individuală, dar nu cred că merită efortul din punct de vedere financiar, întrucât cu siguranţă te vor obliga să montezi numărul în mijloc.

Link to comment

daca chiar vrei sa iti montezi numarul intr-o parte cumpara-ti un Alfa Romeo.

....Sau Mitsubishi Lancer :)).....scuze de off-topic!

Cu ce schimba numarul pus intr-o parte VW-ul??????...ca la Alfa sau Mits inteleg...da'la VW...zau ca e ciudat....parca Freud poate explica mai bine(sunt rau) :hmmmt:

Edited by axle15
Link to comment

Omologarea unei schimbari este compusa din omologarea partii respective + omologarea parti/subansamblului pe vehicul. Eu n-as omologa asa ceva. Exista un regulament european + directiva care are ca cerinta nedistrugerea barii fata/spate la o viteza de pana la 5km/h. Eu iti scriu din amintiri, am facut asa ceva pana in 97. Oricine iti omologheaza asa ceva garanteaza ca bara ta nu sufera deformari/distrugere/spargere la o viteza de pana la xkm/h. Tu ai omologa-o? Eu ti-as recomanda artizanala, iar cei de-acolo sa verifice numarul de omologare pentru bara existenta (sa zicem US), sa verifice daca prinderea se face la fel ca pe modelul US (si asta o poate face in comunicarea cu dealer-ul) si sa verifice daca norma SAE/DOT acopera regulamentul european. La cat ii stiu pe americani de dadacei, probabil o acopera. Ei bine toate astea costa bani.

Edited by cezar1
Link to comment
 • 3 years later...

Buna ziua! As vrea sa-mi pun numarul de inmatriculare intr-o parte jos(cum e la Alfa Romeo) eu avand un golf 4,credeti ca as avea vreo problema daca as fi oprit de rutiera?sau m-ar oprit doar pt. acest aspect? Voi atasa si o poza drept exemplu. Multumec

image.jpeg

Link to comment
 • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.