Jump to content
POLITISTI.ro

Permis anulat

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Panter,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! Cumnatul meu in anul 2010 a fost depistat la un control de rutina conducand fara permis si baut. In urma acestiu eveniment i-sa inticmit dosar penal. La o luna dupa eveniment la indrumarea agentului de circulatie al orasului, a obtinut permisul. In 2012 mai exact la un an de la depistarea lui in trafic a fos judecat si condamnat la 11 luni de inchisoare cu suspendare. Intrebarea mea catre dumneavoastra este trebuia sa-i anuleze permisul sau nu. Va reamintesc ca el a obtinut permisul in perioade anului 2010 la o luna dupa eveniment.

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Buna Ziua!

Solutia pe scurt: In baza art. 87 al. 1 din O.U.G. 195/2002, cu aplic. art. 320 ind. 1 Cpp, condamnă pe inculpatul  la 1 an închisoare. Face aplic. art. 71-64 lit. a teza a II-a, b, c Cp. In baza art. 81-82 Cp dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe 3 ani termen de încercare. Face aplic. art. 359 Cpp. In baza art. 71 al. 5 Cp dispune suspendarea pedepselor accesorii. Obligă inculpatul la 600 lei cheltuieli judiciare statului, din care 200 lei reprezintă onorariul apărătorului din oficiu. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică azi, 6.11.2012.

Intrebare:  Cand Pot sa dau de permis si actele necesare?

Multumesc!

Publicat

Hotărârea judecătorească trebuie să fie definitivă şi irevocabilă! Cea expusă de tine nu este! S-a făcut recurs la aceasta?

Publicat (modificat)

Nu, nu am facut recurs si nici nu am primit nimic de la judecatorie.

Am primit de la politie urmatoarea:

Va facem cunoscut ca in baza sentintei penale nr...ramasa definitiva si irevocabila la data de 20 11 2012 si a prevederilor art.114 din O.U.G. nr.....v-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule incepand cu data de 05/03.2013.

Modificat de Danjercea
Publicat

Recursul putea să fie făcut şi de către procuror.

Mergi la judecătorie, la arhivă, şi caută hotărârea judecătorească care a rămas definitivă şi irevocabilă.

Publicat

Multumesc de raspuns!

pare totusi sa fie definitiva si irevocabila la data de 20/11/2012. Asa reiese din hartia primita de la politie!

Intrebarea era ..daca pe 20/11/2012 hotararea este definitiva cand pot da de permis si ce inseamna acei 3 ani termen de incercare

• Moderator
Publicat

În perioada în care condamnarea este suspendată, precum şi după, în perioada de încercare trebuie să nu mai săvârşeşti nicio infracţiune, în caz contrar vei executa pe lângă pedeapsa pentru noua infracţiune comisă şi condamnarea a cărei executare a fost suspendată de instanţă. 

Publicat

Buna ziua ! Am si eu o intrebare referitoare la data la care as putea sa imi redobandesc dreptul de a conduce .In data de 19 ianuarie se implineste un an de cand decizia a fost definitiva si as dori sa stiu daca as putea sa sustin examenul scris inainte de aceasta data si ulterior sa dau si proba practica(dupa implinirea anului).Va multumesc ! 

• Moderator
Publicat

Uite ce spune legea:

Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru faptele prevăzute la art. 114 şi la art. 115 se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere după:

• 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
  • un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Mai găsiţi informaţii similare şi în topicurile:

Publicat (modificat)

Daca nu iti permiti un avocat ti se acorda unul din oficiu,

sau 

"Obligă inculpatul la 600 lei cheltuieli judiciare statului, din care 200 lei reprezintă onorariul apărătorului din oficiu."

:)) 

Modificat de Ziggye
  • Moderator
Publicat

Dacă e din oficiu nu înseamnă că lucrează gratis. Sunt destui avocaţi ce îşi fac rost de clienţi în acest mod. Nu ştiu dacă acum mai este posibil acum, dar înainte erau avocaţi ce rugau poliţiştii să-i anunţe când era nevoie de un avocat din oficiu.

Publicat

Da, 200 de lei avocatu din oficiu..care mai rau m-a omorat!. Si am spus ca nu am nevoie de avocat..recunosc tot.. sunt vinovat si asta e ..ce-mi trebuie avocat? Dar asta e Romania si nu avem ce face...

• Marius a deschis acest topic
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Sunt nou pe aici. Am si eu o intrebare. Am obtinut permisul de conducere in romania. Am plecat in anglia. Am.schimbat permisul romanesc cu permis englezesc. Deci permisul era obtinut in romania dar l-am preschimbat aici cu permisul de uk. Am avut un accident fara raniti fara nimic. Mi-a fost anulat permisul dupa toata chestia asta. Am fost chemat in tribunal. Eu nu am stiut. Pana la urma mi-a fost anulat permisul. Intrebarea mea este: daca permisul romanesc preschimbat in permis englezesx mi-a fost anulat in anglia. In romania sau alte tari din europa mai pot conduce? Sper sa primesc un raspuns bun. Ca pe toti care ii intreb. Unul spune ca nu. Altu spune ca da. Vorbeam de faptul sa ma duc in tara in romania sa fac scoala de soferi iar. Si multi imi zic ca in tara am obtinut permisul. Acolo il am acolo pot conduce. Nu are rost sa plec in tara. Iar daca vreau sa conduc din nou in anglia trebuie sa fac scoala de soferi aici. Ca asta e singura modalitate de a redobandi dreptul de a conduce aici. 

• 2 luni mai târziu...
Publicat

buna ziua am fost inplicat intrun accident de circulatie cu soldarea unei persoane decedate ,si ma primt ucidere din culpa un 1 si 4 luni puscarie cu suspendare si doi ani  de incercare. in decizei numi comunica numic de permis cai anulat sau dupa cat timp pot sal refac decizie irevocabila din data de 09.02.2016

• Displace 2
Publicat

Dupa fapta comisa si pentru modul in care te exprimi si scrii, sper sa nu mai obtii niciodata permisul de conducere.
Deasemenea iti doresc sa ajungi sa suferi asa cum sufera rudele persoanei decedate in urma accidentului rutier produs de tine.

• Apreciez 2
  • 11 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sotul meu a avut permisul anulat in urma unor infractiuni in domeniul rutier.Luna trecuta a luat permisul,dand examenul practic si teoretic.Intrebarea mea este :va fi considerat din nou sofer incepator,are dreptul sa se angajeze la o firma de transport marfa,si daca mai trebuie sa poarte insemnele de incepator pe masina?multumesc frumos!

Publicat

Buna ziua!Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba cu urmatoarea problema.Unui prieten de al meu in urma unui accident in care a lovit o persoana pe trecerea de pietoni si care a decedat,a primit inchisoare cu suspendare iar permisul i l-au anulat si in sentinta scrie ca nu are voie sa conduca autovehicule care necesita categoria B.Asta ce inseamna ca poate sa conduca categoria C? sau ce inseamna? 

Va multumesc!

• 11 luni mai târziu...
Publicat

Sper ca ai observat ca postarea la care faci referire este din 14.02.2016, iar ultima intrare pe site a acestui utilizator este în ianuarie 2018.

Publicat

Da, am vazut.

Insa ...am zis sa incerc. Poate totusi avea activa vreo notificare pe mail si ma putea ajuta cu vreun raspuns

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.