Jump to content
POLITISTI.ro

Revenire in MAI

Border

Recommended Posts

Buna ziua.

Desi am citit aici pe site mai multe situatii similare as dori sa imi raspundeti si mie daca doriti. Am lucrat ca si politist de frontiera 6 ani de zile pana in martie 2012 cand datorita unei situatii familiale deosebite ( operatie de cancer al socrului meu) am cerut suspendarea raporturilor de serviciu pe o per de 1 an. Desi pana la acel moment se mai acordase aceasta facilitate la alti colegi de ai mei, mie nu mi-a fost aprobat (totul a fost foarte bine argumentat cu acte medicale). Fiind toata situatia cam in graba si pentru faptul ca atunci cand am fost la raport la seful de insp m-a umilit in ultimul hal, am luat hotararea de a incheia raporturile de serviciu, raport ce a fost aprobat de sef. Stiu ca nu trebuia sa abandonez asa repede dar efectiv am fost scos din minti de catre acel sef de insp. Desi am fost trup si suflet pentru servici, atunci cand eu am avut nevoie de ajutorul lor, ei s-au sters cu mine la ... In toti anii de activitate am avut calificative foarte bune, nu am avut abateri disciplinare, nu concedii medicale, am avut activitate, am fost detasat si la rutiera. Acum in fiecare zi ma gandesc cu drag la munca mea pe care o faceam, imi pare rau de hotararea mea de moment si parca nu ma vad facand altceva. Asadar as vrea sa incerc orice mica posibiliate de a ma reintoarce. As incepe din nou scoala dar din pacate varsta de 30 ani nu imi mai permite acest lucru.

Am inteles ca poate fi intocmit un memeoriu. Acesta cui trebuie adresat (sef IGPF sau ministru)? Are o anumita formulare? Daca da care este? Am nevoie si de acordul sefului de inspectorat? Cum se depune (personal/fax)? In principiu ma intereseaza toate detaliile. Si cam care sunt sansele?

Va multumesc anticipat si va doresc numai bine.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Uite ca e posibil. S-au efectuat actiuni comune pe diferite linii. Am fost detasat la Serviciul Rutier - BDNE (Brigada Drumuri Nationale Europene) impreuna cu un alt coleg si o autospeciala de la noi (un VW Passat). Eu eram pe autospeciala impreuna cu un coleg de la rutiera si colegul meu pe un mcv de la rutiera. Astfel se faceau 2 echipaje mixte care acopereau o zona mai mare, mai ales noaptea cand erau putine echipaje. Pentru mine a fost o perioada minunata.

Si ai vrea sa revii , insa tot la rutiera? Ori iti doresti si sa stai la un post fix de paza pe frontiera? Ai spus ca ai lucrat " ca si politist de frontiera", m-ar interesa insa cum ai intrat in sistem, ce pregatire ai?

• Member

Eu cred ca ar fi bine sa-i raspundeti omului, daca stiti, daca nu ar trebui sa va mirati in liniste referitor la locul pe unde a muncit!

• Upvote 3
  • Downvote 1

Nu stiu de ce vi se pare un lucru asa de imposibil. Eram un echipaj mixt, cand se oprea un autovehicul, colegul de la rutiera verifica tot ce tinea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice iar eu de partea de forntiera: verificare a masinii, a bagajelor, a persoanelor, totul daca era cazul. Iar zona de frontiera reprezinta suprafata de 30 km spre interior de la linia de frontiera. Misiunile se faceau de obicei cam in zona de frontiera dar nu neaparat. Fiind detasat, eram sub comanda celor de la rutiera, iar competenta celor de la bdne e pe tot judetul. Am avut intr-o noapte o interventie la aprox 80 km de baza (accident cu victime cu parasirea locului, dupa aflarea ident soferului de la victima am fost dupa el cu mandat de aducere). Si raspunsul este DA, m-as intoarce la rutiera si cu ochii inchisi, dar in acelasi timp nu mi-ar displacea nici la frontiera.

In ceea ce priveste studiile nu stiu ce treaba au in toate astea dar am sa iti spun ca sunt licentiat la 2 facultati (inginerie si drept) si sunt venit din sursa externa. Stiu ca noi nu suntem priviti cu ochi buni, dar eu pot spune ca au venit in sistem si oameni foarte buni si mai putini buni, dealtfel am gasit in sistem oameni mai putin pregatiti decat noi. Oricum eu sunt mandru pentru ca am intrat atunci in urma unui concurs foarte greu, am avut de invatat pentru admitere toata legislatia pe care apoi am dezbatut-o pe parcursul unui an cat a durat cursul. (legislatie, probe fizice, examene med, examene psihologice).

V-as ruga totusi sa imi raspundeti si la intrebarile mele daca se poate.

Va multumesc.

• Upvote 1

Border, nu exista, din pacate, o prevedere legala de revenire in MAI a celor care au incetat raporturile de serviciu, ci numai pentru cei ale caror raporturi de serviciu au fost suspendate, unul din motive fiind cel prezentat de tine, dar care nu ti-a fost aprobat. Singura solutie ar fi tot prin participarea la un concurs in situatia in care s-ar mai ivi astfel de posturi cve ar putea fi ocupate din sursa externa, insa sunt slabe sperante pentru anii urmatori. Am intrebat cum ai intrat in sistem, fiind aproape convins ca esti provenit din sursa externa. Banuiesc ca tu mai ai o calificare si in plus ai plecat la cerere(am inteles si ca ai fost fortat oarecum de imprejurari), insa cei care au fost disponibilizati si au urmat doar o scoala de politie ce sa mai zica? Nu crezi ca in primul rand ar trebui rezolvata problema lor?

Sfatul meu ar fi sa nu te lasi, dar, la ceea ce ai explicat tu mai sus, incearca sa nu dai cu noroi in cel (cei) care tu crezi ca te-au faultat. Prezinti doar situatia ta fara a judeca pe altii, cel mult sa spui cum te simti tu. Asta nu-mi poate aduce decat beneficii. Cei care ti-au "tras-o" or fi avand motive de care tu nu stii sau nu banuiesti.

Prezinta-ti avantaljele pe care le-ar avea politia in a te accepta inapoi (pregatire, antrenament, filozofia muncii, cultura slujbei, faptul ca esti acolodat si deci, in felul asta statul cheltuie mai putin cu tine pana incepi sa "produci" la "nominal")

Nu stiu care-s relatiile in politie, stiu insa ca in ceea ce mi-am propus nu as renunta absolut niciodata sa-mi indeplinesc ceea ce visez.

Si sa nu-ti para rau nimic din ceea ce ai facut, daca asa ai simtit.

Intotdeauna locul 1, sanatatea, locul 2, familia, locul 3, munca. Asta te tine fericit, si de asta traim pana la urma.

• Upvote 1
  • Downvote 2

Da drAGO5 inteleg ce zici tu si ai dreptate. Dar vezi ca problema e ca ei nici nu angajeaza pe nimeni, nici nu aduc din randurile elevilor. De cand am plecat am tinut mereu legatura cu fostii colegi si ce crezi, nu a adus pe nimeni in locul celor plecati, si sunt vreo 10 la numar. Oricum am sa imi joc ultima carte daca pot spune asa si daca nu o fi, asta e.

Va multumesc pentru sfaturi.

• Moderator

Nici nu au cum să aducă pe alţii în locurile celor plecaţi, pentru că funcţiile respective au fost radiate.

• Upvote 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.