maximo Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 In baza Programului National "Sate fara criminalitate" - prioritate a Politiei Romane si conform Proiectului Local de Prevenire in Sistem Integrat a Criminalitatii din Mediul Rural, elaborat de catre Inspectoratele de Politie Judetene, au fost infiintate Grupurile de Actiune Comunitara, formate din politie, primarie, consiliul local, biserici, medici etc. In comuna unde imi desfasor activitatea am infiintat in 2008 GAC Valeni - Neamt, rezultatele fiind peste asteptari. La voi cum e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sony Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 (edited) Nu stiu cum e la noi, da' in ziarul acela, seful postului de politie nu stie ca institutia unde lucreaza se numeste (inca) Politia Romana si nu Politia Nationala? Edited November 6, 2010 by Sony Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted November 6, 2010 Author Share Posted November 6, 2010 (edited) seful de post, adica eu, stie acest lucru..insa am facut acea rubrica , cu Politia Nationala, pentru a nu se mai creea confuzii cu politia locala sau comunitara... insa pierzi din vedere care e scopul acelei rubrici..nu cum se intituleaza ea! Multumesc ca ai citit ziarul Foaia Valenilor! . Edited November 6, 2010 by Administrator Quote inutil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sony Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 (edited) N-am pierdut din vedere, de aceea am spus doar ce nu mi-a placut. Initiativa e foarte buna! Cam greu sa se confunde cu politia comunitara, dar parerea mea e ca nu da bine sa fii "inaintea" legii, folosind denumirea aia. . Edited November 6, 2010 by Administrator Quote inutil Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted November 6, 2010 Author Share Posted November 6, 2010 (edited) Multumesc ca ai apreciat initiativa noastra! Insa, cateodata, e bine sa fii cu un pas inaintea celorlalti! . Edited November 6, 2010 by Administrator Quote inutil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Administrator Posted November 6, 2010 Administrator Share Posted November 6, 2010 Butoanele si se folosesc si ajuta numai atunci cand se doreste citarea unui pasaj dintr-un post anterior. Acest lucru are sens doar daca postul la care se raspunde sau la care se face referire nu este chiar ultimul, in caz contrar este inutil si interzis de regulamentul forumului. In plus citarea excesiva a posturilor duce la o imagine neingrijita a forumului si face imposibila lecturarea unui intreg topic intr-un mod rapid si usor de catre cititor. De aceea va rog ca atunci cand doriti sa raspundeti intr-un topic sa folositi butonul aflat in partea din dreata jos a paginii, ori aflat la finalul fiecarui post in partea dreapta / jos. Multumesc pentru intelegere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 cam asta fac Grupurile de Actiune Comunitara din Neamt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted November 21, 2010 Moderator Share Posted November 21, 2010 Mie mi se par o tampenie GAC-urile astea...ma bucur ca la voi la Neamt functioneaza sincer, insa as vrea sa vad si niste rezultate tangibile, nu doar palavrageli si planuri ca nu stiu ce si nu stiu cum. La mine nu vin nici de ai dracu la intruniri medicul,popa si cine dracu mai e prevazut pe acolo...ii doare la basca de comunitate si nu stau sa alerg dupa ei. Din pacate am probleme mai importante. Conceptul de grup de actiune comunitara in sine este o idee buna, din pacate, acolo unde se intruneau aceste grupuri, cand se intruneau, majoritatea membrilor veneau pentru sucul si covrigii de la masa. Asta e realitatea, ma bucur ca exista cazuri izolate care imi infirma ideile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 (edited) Kmcoio, ma bucur ca ne apreciezi..cred ca ceea ce am reusit la noi ar trebui sa fie la fel in toata tara.. respect, Edited November 21, 2010 by maximo Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 Infiintat la data de 03 aprilie 2008, Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt a implinit luna aceasta 3 ani de existenta, perioada in care am desfasurat numeroase activitati, unele dintre ele aflate in premiera la nivel national : I. Elaborarea si implementarea unui numar de 4 proiecte locale in sistem integrat : 1. Valeni - Comuna fara Criminalitate - Proiect Local de Prevenire si Combatere a Criminalitatii in Sistem Integrat, initiat la data de 03. 04. 2008; 2. Educatia Ta Conteaza ! - Proiect Local in Sistem Integrat de Prevenire si Combatere a Absenteismului si Abandonului Scolar, initiat la data de 09. 04. 2009, ajuns la a III-a editie; 3. Ocrotiti Natura ! - Proiect Local in Sistem Integrat de Protejare a Mediului Inconjurator, initiat la data de 29. 04. 2009, ajuns la a III-a editie; 4. Bunul Samaritean - Proiect Local in Sistem Integrat de Intrajutorare a Membrilor Comunitatii, initiat la data de 30. 07. 2009, ajuns la a VII-a editie; II. Organizarea a 16 concursuri scolare pe linie de prevenire si combatere a criminalitatii : 1. Stop accidentelor rutiere ! 2. Stop victimizarii copiilor ! 3. Stop violentei ! 4. Protejati copiii ! 5. Fii inteligent, nu fi violent ! 6. Sa circulam corect ! 7. Micul Rutierist 8. Stop violentei in sport ! 9. Micul Pieton 10. Pastorul cel Bun 11. Valeni – comuna fara criminalitate 12. Valeni, comuna in care traiesc ! 13. 112 - un prieten apropiat ! 14. Stop delincventei juvenile ! 15. Un om prevenit = un om salvat ! 16. Sa ne cunoastem G.A.C. - ul ! III. Evenimente organizate : 1. Seminarul " SATE FARA CRIMINALITATE " - Program National in Sistem Integrat de Prevenire a Criminalitatii - 21.01.2010 2. “JOCURILE DE VARA DE LA VALENI “ - editia I - 14.08.2010 3. Parteneriat in Proiectul “ TOAMNA ECO ” - Valeni 2010, initiat de F.E.A.P.T. Piatra-Neamt - 22.10.2010 IV. Editarea ziarului local FOAIA VALENILOR, ajuns in al treilea an publicistic, la nr. 5 (29) V. Realizarea a doua blog-uri pe internet: Valeni-comuna fara criminalitate - primul din tara pe linie de prevenire a criminalitatii si Imagini din Valeni - pe linie de promovare turistica VI. Realizarea primului canal pe linie de prevenire a criminalitatii din tara, pe platforma on-line YouTube VII. Realizarea contului Gac Valeni Neamt, pe reteaua de socializare Facebook Rezultate : ♦ In urma activitatilor desfasurate de Grupul de Actiune Comunitara Valeni – Neamt de la infiintare si pana in prezent ( 2008 – 2011 ), pe raza comunei Valeni s-a reusit asigurarea iluminatului public in zonele cu risc criminogen ridicat si au fost angajati de catre Primaria Valeni un numar de 6 agenti de paza, atestati conform Legii nr. 333/2003 - R, care asigura serviciul de paza pe timp de noapte in toate satele comunei; ♦ Ca urmare a activităților desfășurate de către lucrătorii de poliție precum și a demersurilor intreprinse de GAC – Valeni, in ultimii trei ani, pe raza comunei Văleni nu s-au comis infractiuni cu violenta (talharie, viol, lovituri cauzatoare de moarte, vatamare corporala gravă). ♦ Nu au existat stari conflictuale de amploare, interfamiliale, extrafamiliale sau interetnice, un numar de 435 persoane din comuna Valeni fiind de etnie roma; ♦ Nu au existat cazuri de violenta in scoli sau de victimizari ale minorilor; ♦ Nu s-au produs infractiuni stradale; ♦ Nu s-au produs accidente de circulatie cu victime; ♦ Nu au fost furturi de animale; ♦ Nu s-au comis furturi din societati comerciale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted April 4, 2011 Moderator Share Posted April 4, 2011 De cand pot face parte din G.A.C.-uri societatile comerciale?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 de unde bani pt actiuni? facem un parteneriat public-privat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted April 4, 2011 Moderator Share Posted April 4, 2011 Cum ma?! Si cine strange banii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 vad ca esti un gica contra...daca tie, in comuna, nu ti-a iesit, lasa pe altii sa arate ce a putut realiza cu GAC... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted April 5, 2011 Moderator Share Posted April 5, 2011 (edited) maximo, nu e nimeni gica contra, te-am intrebat si vreau un raspuns pertinent. CINE strange banii? Edited April 5, 2011 by Kmcoio Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 primarul Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyprusboy89 Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Felicitari colegilor de la Postul de Politie Valeni ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 multumim frumos ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
drAGO5 Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 (edited) Maximo, spune-mi si mie te rog, lucrezi la postul de politie sau la prevenirea criminalitatii? Felicitari tuturor persoanelor implicate, daca intradevar sunt si ceva rezultate, pentru ca de obicei,proiectele raman doar pe hartie,iar unii mai "bifeaza" cate o actiune. Edited April 6, 2011 by drAGO5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximo Posted April 7, 2011 Author Share Posted April 7, 2011 (edited) da, lucrez la post de politie de 11 ani....si mi-am dat seama ca prevenirea are un rol al ei...drept urmare, rezultatele pe care le-am enumerat mai sus... Edited April 7, 2011 by maximo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts