Jump to content
POLITISTI.ro

Acte moped


BalanCristian

Recommended Posts

Buna ziua,am un moped Piaggio Vespa inregistrat la primarie si cand am fost sa-i fac verificare mi-a zis ca nu poate sa-mi faca ITP pentru ca nu e inmatriculat ci este inregistrat si nu apare in evidentele RAR!Intrebarea mea este daca pot circula cu el asa sau este obligatoriu ITP,si daca este ce pasi trebuie sa urmez si ce documente sunt necesare!

Link to comment

nu inteleg cum la primarie ti-au atribuit numar de inregistrare la moped fara sa ai asupra ta cartea de identitate a vehicului eliberata de RAR. Poate imi explici tu mai in detaliu pe privat.

Mergi la RAR pentru eliberarea cartii de identitate si apoi vei putea face ITP. Sa nu uiti de casca de protectie, polita de asigurare si de faptul ca trebuie sa ai permis de conducere pentru a putea conduce mopedul pe drumurile publice.

OUG 195/02

Art. 9. - (1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulaţie, autovehiculele, remorcile şi tramvaiele trebuie să fie omologate în condiţiile legii.

(3) Documentul care atestă omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberată în condiţiile legii.

Edited by 25tess
Link to comment

Art.6. - În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:

6. autovehicul - orice vehicul echipat, prin construcţie, cu un motor cu propulsie, în scopul deplasării pe drum. Mopedele, troleibuzele şi tractoarele rutiere sunt considerate autovehicule. Vehiculele care se deplasează pe şine, denumite tramvaie, tractoarele folosite exclusiv în exploatările agricole şi forestiere, precum şi vehiculele destinate pentru efectuarea de servicii sau lucrări, denumite maşini autopropulsate, care se deplasează numai ocazional pe drumul public, nu sunt considerate autovehicule;

Link to comment
 • Member

25tess mai intrebi cum de la primarie i-au inregistrat mopedul?Acolo la cati habarnisti cu nasul pe sus sunt iti elibereaza placuta cu nr de inregistrare si pe trotineta.Am avut si eu un scandal cu cei de la Primaria din comuna unde am lucrat la post tot pentru acest motiv.

Daca primarul nu este obligat sa aiba bacul in Rmania din 2013 ,atunci sa nu crezi ca cei din subordinea lui vor fi mai dezghetati!

Edited by cipri83
 • Upvote 1
Link to comment

La primarie mi-au cerut o declaratie pe propria raspundere pe care am facut-o la notar,si cu ajutorul ei mi-au dat talonul si mi-au inregistrat scuterul!asta era in anul 2002!talonul origial al scuterului este in italiana,ce acte imi trebuie pentru a circula in regula si cum le pot face ca nu m-ati lamurit!unii imi zic ca nu e nevoie sa-l inmatriculez ca pot circula cu el asa,altii ca trebuie inmatriculat!imi puteti zice exact ce acte trebuie sa-i mai fac in afara de talonul de la primarie si asigurare?

Link to comment

mai trebuie sa soliciti eliberarea unei carti de identitate a vehicului de la RAR. In functie de caracteristicile tehnice vei putea stabili ulterior daca trebuie inmatriculat sau poti sa te folosesti de el inregistrat la primarie.

Link to comment
 • 7 months later...

Buna , as avea si eu o nelamurire , am un scuter gilerra dna 50cc , iar ca acte am la el un Fahrzeugschein = Talonul , este o mica foaie vaerde care scrie in germana , si inseamna ca este un talon de circulatzie provizorie am si numarul de inmatriculare din germania , mai am un contract de vanzare cumpararre intre cetateanul german si un  cetatean roman care statea acolo , apoi am contractul de vanzarre cumparare intre cetateanul roman de accolo si un cetatean roman din arad , si contractul de vanzare cumparare de la cetateanul roman din arad si subsemnatul , este deajuns ce am ca acte? Mentionez ca nu am cartea de identitate in original din germania , cum pot face itp la rar in vederrea inregistrari pe primarie daca nu as avea acctele care sant necesare deccat cele prezentate , multumesc anticipat pentru informatii.

Link to comment
 • 2 years later...

buna seara! s-a mai schimbat ceva in simplificarea inmatricularii/inscrierii unui scuter de 49/50 cm? intentionez sa cumpar scuter la mana a doua, care este procedura pt a deveni proprietar? si cu ce acte trebuie sa vina scuterul? astept raspuns, multumesc!

Link to comment
 • 1 year later...

Buna. Am un scuter de 49 ccm care are in carte RAR viteza maxima de 45 km/h , si pe care am inscris la primarie. Cum se poate inmatricula la politie ? Daca scot limitatoarele scuterul merge cam 80 km/h, trebuie facut RAR-ul inca o data? Sau se poate cu cartea actuala?

Link to comment
 • 4 years later...

Buna ziua, doresc sa cumpar un moped de 50cc, care este inmatriculat la primarie, cu numar galben. Dupa cumpararea lui, il pot inmatricula la SRPCIV, cu numere negre?

Am o autorulota in care pot transporta mopedul, si daca ajung in alte tari din UE, sa ma pot deplasa cu mopedul, cred ca trebuie inmatriculat cu numere negre,  nu cred ca am voie sa circul in alte tari cu numerele galbene de primarie.

Va multumesc!

Edited by Bitanu
Link to comment
 • Moderator

La primărie NU se înmatriculează vehicule, ci se ÎNREGISTREAZĂ (termenul corect prevăzut de legislaţie), iar de la primărie se eliberează "Certificat de înregistrare", document care este diferit de "Certificatul de înmatriculare".
Pentru a circula în străinătate autovehiculele trebuie să fie înmatriculate în România.

OUG 195/2002 republicată:
Art. 82 - (1) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere și remorcile înmatriculate în România pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, dacă îndeplinesc condițiile cerute pentru a fi admise în circulația internațională, iar conducătorii lor posedă permis de conducere valabil în condițiile stabilite prin tratatele la care România este parte sau care este eliberat de autoritățile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene ori Spațiului Economic European sau a cărui valabilitate este recunoscută în aceste state pe baza de reciprocitate. 

Link to comment
 • Member
în urmă cu 8 ore, Bitanu a scris:

Dupa cumpararea lui, il pot inmatricula la SRPCIV, cu numere negre?

Da. Trebuie sa ii faci RAR ca să ți se elibereze cartea de identitate 

Asigurare si programare la numere.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.