Jump to content
POLITISTI.ro

Rovigneta pentru motociclete?

Postare recomandată

Publicat

Va salut din nou.

Intrebari grele de la mine...

NORME METODOLOGICE din 1 octombrie 2010 pentru aplicarea

tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România

prevede ca tot ceea ce este autovehicul (deci si motocicleta) ar trebui sa plateasca rovigneta.

dar, CNADNR da un tabel in care nu exista decat autoturism pentru taxa, iar la sanctiuni nu se prevede nimic pentru neplata rovignetei pentru motocicleta.

Stiu ca am cerut la benzinarie (dupa ce am aflat ca imi trebuie la masina) si mi-au ras in nas.

Acum, pe un alt forum, am citit un raspuns de-al unui comisar din politie.

Am scris deja acum 2 saptamani la CNADNR si n-am primit nici un raspuns.

Politia verifica asa ceva la motociclete (pe mine nu m-au verificat, dar nici nu m-au oprit in afara localitatii)?

Publicat

Pentru motociclete si auto cu numere provizorii nu se plateste rovigneta.

Publicat

Multumesc, ma asteptam, era bine sa fi existat o lege foarte clara in care sa excluda motocicletele.

O sa le scriu la CNADNR

Publicat (modificat)

daca ai motocicleta eu zic sa stai linistit si sa nu le dai idei acum, la ce nevoie este de bani pentru contractele CNADNR

Modificat de 25tess
  • Apreciez 1
Publicat

cezar 1 este nevoie mare de bani iata confirmarea:

Camere noi pentru controlul automat al rovinietei

1990.jpg

Şoferii care nu şi-au luat încă roviniete trebuie să se conformeze cât mai urgent. Autorităţile anunţă amplasarea a încă două camere fixe de verificare a rovinietei, pe raza judeţului Vrancea. Acestea îi surprind imediat pe cei care nu şi-au plătit taxa de utilizare a drumurilor naţionale. La începutul lunii martie o cameră a fost amplasată pe DN 23, la ieşirea din comuna Vulturu spre Năneşti, iar alte două vor fi montate în perioada următoare pe DN 2 E85, la Garoafa, iar cealaltă pe DN 2D, în comuna Boloteşti.

Anul acesta se împlinesc 11 ani de la introducerea rovinietei, oficialii CNADNR declarându-se dezamăgiţi de reticenţa românilor de a achita taxa.

• Membru
Publicat

Da, poate cand vor invata ca semnatura electronica nu inlocuieste semnatura de pe un proces-verbal de constatare a contraventiei, poate nu vor mai pierde intr-o veselie contestatiile.

Publicat

daca ai motocicleta eu zic sa stai linistit si sa nu le dai idei acum, la ce nevoie este de bani pentru contractele CNADNR

Ai si tu dreptate..

Apropo, ca tot suntem la rovigneta.

Sunt obligat de lege sa prezint si chitanta de taxa de drum daca sunt oprit cu masina?

Nu e suficient ca e platita si poate fi verificata la orice ora?

Daca n-o am pot lua 450lei?

Publicat

esti obligat sa faci dovada platii... stiu... suntem o tara informatizata doar, in mileniul 3.. :)

Publicat

Si la Covasna au montat una pe DN 12 vis-a-vis de Vama si 2 catre Brasov dinspre Tg.Secuiesc, una la Districtul de Drumuri nationale si una la Harman.

Publicat

Sa vedeti culmea amplasarii camerei de rovinieta: Acum cateva zile au amplasat o camera de rovinieta pe DN 18 in loc. Moisei, drumul fiind in reparatie capitala, adica tot spart si lucrarile sistate din lipsa de bani. Oricum, tot DN 18 care traverseaza aproape tot judetul de la Baia Mare pana catre Suceava e dezastru...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.