Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere anulat 2010


danieldaniel

Recommended Posts

Buna ziua

Numele meu este Daniel, si am cateva intrebari importante pentru mine

In anul 2004 am avut un accident auto in care a rezultat decesul unei persoane , vinovat fiind eu. In urma procesului care s-a terminat in 2010 , am primit o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si plata unor sume de bani. E limpede ca permisul mi.a fost anulat, intrebarea este alta. Am obtinut un permis nou, scoala de soferi, cu examen , cu tot, in alta tara, mai exact in Spania, unde locuiesc . Pot sa conduc linistit daca vin in vacanta in tara ? Daca nu aveti informatii clare, pot face completari.

Va multumesc

Link to comment
  • Moderator

Directiva 91/439/CEE - Recunoaştere reciprocă a permiselor de conducere

Art. 7

[...]

(2) Sub rezerva respectării principiului teritorialităţii legislaţiei penale şi poliţieneşti, statele membre în care are domiciliul stabil pot să aplice posesorului unui permis de conducere, emis de un alt stat membru, propriile dispoziţii de drept intern privind limitarea, suspendarea, retragerea sau anularea dreptului de conducere şi, dacă este necesar, să schimbe permisul în acest sens.

[...]

(4) Un stat membru poate să refuze recunoaşterea valabilităţii oricărui permis de conducere emis de un alt stat membru unei persoane care este, pe teritoriul primului stat, subiectul uneia din măsurile menţionate în alineatul (2).

Având în vedere că există o hotărâre definitivă şi irevocabilă a unei instanţe din România prin care dreptul tău de a conduce este anulat, cel mai probabil statul român nu îţi recunoaşte dreptul de a conduce pe teritoriul său, întrucât acest drept încalcă hotărârea instanţei.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns. Am inteles perfect, vin cu masina, si inainte de intrarea in tara schimb locul cu sotia. Dar, interdictia asta va fi permanenta, ca totusi au trecut 3 ani, pot fi pus in aceasi situatie si peste un an, doi , trei.

Link to comment
  • Moderator

Reabilitarea după o condamnare penală

Reabilitarea este una dintre instituţiile de drept penal care înlătură, în anumite condiţii expres prevazute de codul penal, consecinţele condamnării unei persoane care a săvârşit o infracţiune penală. Reabilitarea poate fi de drept sau judecătorească, aceasta din urmă operand la cererea persoanei condamnate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.