Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendare permis si alte pedepse


neotrim

Recommended Posts

Incep acest topic in calitate de faptas, nu de victima. Povestea mea este complicata si am nevoie de un ajutor de la cineva ce detine cunostintele necesare.

Am facut un accident de circulatie fiind in stare de ebrietate. Am avut 0,71 in aerul expirat, mi s-au luat probe pentru stabilirea alcoolului in sange, 2 probe la interval de 1 ora. Am declarat la politie si eu si pagubitul, nu au fost victime s-au accidentati. Mi s-a suspendat permisul.

Am platit daunele in intregime, masina fiind inmatriculata pe Bulgaria, aveam toate actele in regula dar nu am vrut sa ii fac necaz si mai mare pagubitului sa il las sa umble luni intregi dupa banii sai, astfel acesta nu a mai avut alte pretentii.

Eu sunt student intr-o scoala cu regim special, nu pot avea nici o pedeapsa penala, nimic de ordin penal. Intrebarea mea este:

Ce se va intampla acum cu mine, ce pedeapsa voi primi? Se va tine in considerare ca s-au platit toate daunele si am colaborat in intregime cu politia fara sa ma impotrivesc cu nimic?

In noaptea accidentului mi s-a spus ca permisul imi va fi suspendat pentru 90 zile, sa inteleg ca trebuie sa ma duc sa dau testarea si il voi primi inapoi? O cunostinta mi-a zis ca il voi primi pe durata procesului, iar daca se hotaraste sa fie anulat va trebui sa il duc inapoi. Este adevarat?

Au trecut 2 luni si nu stiu nimic de cazul meu, nici macar rezultatul la sange, este normal sa tina atat de mult? Cand imi va fi prezentat rezultatul la sange? Voi avea dreptul la contestatie?

Link to comment

in cazul dvs. a fost intocmit un dosar penal si sunteti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prev si ped de art 87 alin 1 din OUG 195/02. Interesati-va unde se afla dosarul dvs. si obtineti mai multe date de la politistul de caz.

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Link to comment
  • Moderator

Pentru a afla rezultatul analizelor toxicologice trebuie să vorbeşti cu poliţistul care instrumentează dosarul tău.

În cazul tău (valoarea testării cu alcooltestul 0,71 în aerului expirat) este vorba de o faptă penală, nu de o contravenţie şi ai şanse foarte mari să fii condamnat penal, iar permisul de conducere să-ţi fie anulat definitiv (nu suspendat).

Link to comment
  • Moderator

Cum adica esti intr-o scoala cu regim special si nu raspunzi penal? Nu ai discernamant? Daca nu ai discernamant, cum ai obtinut permisul de conducere?

Link to comment

nu sunt tolerate, de raspuns raspund ca oricare cetatean, imi e frica de o amenda sau condamnare ce ar insemna exmatricularea...

Link to comment
  • Moderator

Ce amenda? La valoarea care ai avut-o tu in aerul expirat iti va iesi in sange sigur peste 1.6, ceea ce este exorbitant. Parcursul dosarului penal va fi ceva de genul trimitere in judecata, condamnare cu suspendare, daca judecatorul a mancat bine la pranz, anulare permis de conducere, termen de incercare si minim un an pe dreapta, dupa care scoala de soferi din nou. Iti recomand sa iti angajezi un avocat, nu ca ar face minuni, dar ca sa te invete ce sa faci sa obtii condamnarea cu suspendare, sa nu ajungi in puscarie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.