Jump to content
POLITISTI.ro

Cum mai pot scoate acum certificat Medico-legal ?


euanonim

Recommended Posts

Acum 6 luni am avut un teribil accident de masina.Eu ma aflam pe scaunul din dreapta ,fata,iar soferul avea cam 120 km/h in localitate.Acesta a intrat in depasire inainte de a intra in curba.Nu a mai putut reveni la sensul de mers,astfel ca ne-am ciocnit cu un camion ce venea din sens opus.Mentionez ca aceta nu avea acte la masina.ITP sau asigurare. Eu am ajuns in stare grava la spital. Acolo nu a veniti nimeni sa imi ia vreo declaratie sau ceva...Dupa 4 luni de la accident m-a sunat un agent de la circulatie ca sa-mi ia declaratie cu privire la accidentul petrecut pe 10.10.2012. Nu am avut cand sa imi scot certificatul medico=legal. Acest agent nu vrea sa imi dea adresa cu,care sa merg la IML sa imi scot certificatul medico-legal. El ma preseaza intr-una sa i dau biletul de iesire..dar mie imi trebuie adresa de la sectia care raspunde de acest accident!Nu-i asa?

Cu alte cuvinte as dori sa stiu si eu daca mai pot face ceva in acest caz.Cum pot scoate certificatul?Daca agentul ar trebui sa plateasca ca mi a luat declaratie dupa 4 luni de la accident! Si as dori sa stiu ce i foloseste acestuia : biletul de iesire sau certificatul de la medicul legist ??

Vă mulțumec anticipat!

Link to comment
  • Moderator

Nu îţi trebuie nicio adresă de la poliţie pentru a merge la IML. Te duci cu biletul de ieşire din spital şi ce alte documente medicale mai ai (radiografii, etc), te examinează şi ţi se eliberează certificatul medico-legal, pe care îl depui la dosar.

Cine ţi-a spus că poliţistul ar fi trebuit să vină în spital să te audieze te-a păcălit. Nu există o astfel de regulă. Dacă din cercetările efectuate a reieşit clar şi fără dubii vinovăţia, probabil că din acest motiv nici nu a mai fost atât de necesară declaraţia ta.

Tu erai cel direct interesat să depui plângere împotriva şoferului vinovat, nu trebuie să confunzi poliţistul cu un consilier juridic personal.

Link to comment
  • Moderator

Eu am ajuns in stare grava la spital. Acolo nu a veniti nimeni sa imi ia vreo declaratie sau ceva...Dupa 4 luni de la accident m-a sunat un agent de la circulatie ca sa-mi ia declaratie cu privire la accidentul petrecut pe 10.10.2012. Nu am avut cand sa imi scot certificatul medico=legal.

Ai stat 4 luni internat/ă în spital?

Din ce cauză nu te-ai prezentat la IML pentru obţinerea certificatului medico legal?

Acest agent nu vrea sa imi dea adresa cu,care sa merg la IML sa imi scot certificatul medico-legal.

Nu există aşa ceva, nu e nevoie de nicio "adresă" pentru a solicita IML eliberarea unui certificat medico-legal.

Daca agentul ar trebui sa plateasca ca mi a luat declaratie dupa 4 luni de la accident!

Şi care e problema că ţi-a luat declaraţie după 4 luni? Ce ai vrea să plătească poliţistul, doar nu te-a accidentat el?

Te informez că nu există un termen legal stabilit referitor la soluţionarea unei cauze penale, acest lucru este condiţionat de foarte mulţi factori independenţi de interesul şi voinţa persoanelor ce fac obiectul cauzelor respective.

Si as dori sa stiu ce i foloseste acestuia : biletul de iesire sau certificatul de la medicul legist ??

Pentru soluţionarea dosarului de cercetare penală sunt necesare documente care să dovedească vătămările corporale produse de autorul accidentului. Poliţistul nu îl poate trimite în judecată pe autorul accidentului fără dovezi care să ateste faptul că a produs un accident soldat cu victime sau vătămarea corporală a unor persoane.

Faptul că tu îi pui beţe-n roate, nu face altceva decât să mărească perioada de soluţionare a cauzei penale, iar până la urmă poate solicita aceste documente şi de la unitatea medicală.

Link to comment

euanonim, daca nu te prezinti la politist cu actele medicale din care sa rezulte zilele de ingrijiri medicale necesare pentru vindecare, nu se poate face incadrarea juridica corecta a faptei. Nu uita ca politistul poate propune neinceperea urmaririi penale ca urmare a lipsei plangerii din partea ta. Totodata trebuie sa ai in vedere si faptul ca oricand poate interveni impacarea partilor. Citeste art.184 din Codul Penal si nu te grabi sa acuzi politistul, pentru ca nu ai niciun temei legal. Daca vrei mai multe informatii, consulta un avocat ca trebuie sa-ti usureze cineva buzunarul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.