Jump to content
POLITISTI.ro

Certificare limba straine

Postare recomandată

Publicat

Are cineva idee unde pot face un curs si da un examen pentru a obtine o certificare de limbi straine (engleza, franceza, germana) -una din ele- in cadrul ministerului?

Am inteles ca cei de la ploiesti/buzau (centrul schengen) au ceva similar sau cei de la academia de politie baneasa.

Publicat

Esti politist? Daca da, intereseaza-te la ISOP. Stiu ca ei organizeaza astfel de cursuri.

Publicat

MariusMCG, intra pe pagina ISOP si vei gasi la sectiunea "Grafic cursuri" ce te intereseaza!

Publicat

multumesc pentru raspunsul prompt; am gasit ce doream. o zi buna

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

multumesc pentru raspunsul prompt; am gasit ce doream. o zi buna

Chiar daca ai gasit ce-ti doreai uite o varianta mai draceasca:ptr. lb.franceza am dat ,la Centrul Cultural Francez ,testul e-TEFaQ(Test d’Évaluation de Français adapté au Québec) iar pentru lb.engleza am dat ,la British Council ,IELTS-ul General Training Level/Academic Level(International English Language Tests System),Centre de testare sunt in toate provinciile Romaniei....si eu zic ca printr-o diploma obtinuta pentru un anume nivel de limba nu trece nici glontul MAI-ului...si in plus poate nu se stie cand te ajuta ...e bine de avut la sertar pentru "just in case!"caci o diploma eliberata de onoratul nostru minister n-are nicio valoare din momentul cand ai trecut granita(evident ca nu vorbesc de misiuni ,etc).

Testul e-TEFaQ e OK ,sunt doua probe:

1.intelegerea unui text(casti pe urechi ,asculti textul in franceza si bifezi pe ecranul PC-ului ce se potriveste cu ce-ai auzit);

2.ai doua imagini pe care trebuie sa 'crosetezi" un dialog cu examinatorul;prima imagine necesita un dialog scurt 10-12 replici proprii in care trebuie sa ai mai mult intrebari de pus examinatorului;a doua imagine e mai greutza-trebuie sa convingi examinatorul de o situatie ,stare de lucruri,sa cumpere,sa viziteze,etc.

Despre IELTS(4 probe) nu mai detaliez fiindca stiu din proprie experienta ca franceza-i cui la toti ,nu engleza.

Eu le-am dat pe amandoua ca-mi trebuiau la dosarul de emigrare-n CA(acu' la batranetze :doh: s-o trezit si mandea sa plece pe cele coclauri-cap aveam minte nu-mi mai trebuia cand era de plecat :)) )

Bafta :emo-yessir:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.