Jump to content
POLITISTI.ro

Certificare limba straine


MariusMCG

Recommended Posts

Are cineva idee unde pot face un curs si da un examen pentru a obtine o certificare de limbi straine (engleza, franceza, germana) -una din ele- in cadrul ministerului?

Am inteles ca cei de la ploiesti/buzau (centrul schengen) au ceva similar sau cei de la academia de politie baneasa.

Link to comment
  • 4 weeks later...

multumesc pentru raspunsul prompt; am gasit ce doream. o zi buna

Chiar daca ai gasit ce-ti doreai uite o varianta mai draceasca:ptr. lb.franceza am dat ,la Centrul Cultural Francez ,testul e-TEFaQ(Test d’Évaluation de Français adapté au Québec) iar pentru lb.engleza am dat ,la British Council ,IELTS-ul General Training Level/Academic Level(International English Language Tests System),Centre de testare sunt in toate provinciile Romaniei....si eu zic ca printr-o diploma obtinuta pentru un anume nivel de limba nu trece nici glontul MAI-ului...si in plus poate nu se stie cand te ajuta ...e bine de avut la sertar pentru "just in case!"caci o diploma eliberata de onoratul nostru minister n-are nicio valoare din momentul cand ai trecut granita(evident ca nu vorbesc de misiuni ,etc).

Testul e-TEFaQ e OK ,sunt doua probe:

1.intelegerea unui text(casti pe urechi ,asculti textul in franceza si bifezi pe ecranul PC-ului ce se potriveste cu ce-ai auzit);

2.ai doua imagini pe care trebuie sa 'crosetezi" un dialog cu examinatorul;prima imagine necesita un dialog scurt 10-12 replici proprii in care trebuie sa ai mai mult intrebari de pus examinatorului;a doua imagine e mai greutza-trebuie sa convingi examinatorul de o situatie ,stare de lucruri,sa cumpere,sa viziteze,etc.

Despre IELTS(4 probe) nu mai detaliez fiindca stiu din proprie experienta ca franceza-i cui la toti ,nu engleza.

Eu le-am dat pe amandoua ca-mi trebuiau la dosarul de emigrare-n CA(acu' la batranetze :doh: s-o trezit si mandea sa plece pe cele coclauri-cap aveam minte nu-mi mai trebuia cand era de plecat :)) )

Bafta :emo-yessir:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.