Jump to content
POLITISTI.ro

As dori o "traducere" pentru sentinta


sharkyboss

Recommended Posts

Buna ziua!Un prieten de al meu a fost judecat si a primit urmatoarea sentinta:

Solutie: Condamnă pe inculpatul B. B. A., la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art. 320 ind. 1 C.p.p.. În baza art. 81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi fixează termenul de încercare de 2 ani şi 8 luni conform art. 82 C.p.. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p.. În baza art. 71 al. 1 şi 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a-II-a şi b C.p., a cărei executare o suspendă conform dispoziţiilor art. 71 al. 5 C.p.. În baza art. 191 C.p.p. obligă pe inculpat să achite suma de 200 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi 28 Februarie 2013.

In fara de pedeapsa cu suspendare de 8 luni,ce mai implica aceasta sentinta?Precizez ca sunt economist de meserie iar cunostiintele mele juridice sunt mici de tot...

Dupa cat timp isi poate recupera permisul?

Link to comment

pe prietenul tau ar trebui sa-l intereseze termenul de incercare de 2 ani si 8 luni, in care nu are voie sa savarseasca nici o infractiune, pentru ca i se va revoca suspendarea pedepsei si pe langa pedeapsa pentru noua infractiune, va trebui sa execute si pedeapsa de 8 luni de inchisoare.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.