Jump to content
POLITISTI.ro

Intoarcere linie continua + accident


ali289

Recommended Posts

Am facut o manvera de intoarcere pe linia continua si am fost lovit din spate de catre un autoturism, cel care a depus plangere impotriva mea a facut pe victima ..dupa 2 luni timp in care eu am circulat cu dovada a venit cu propunerea de a-i oferi dauna de 15 milioane pentru retragerea plangerii ...I.am dat banii si-a retras plangerea, si cei de la parchet mi-au spus sa astept solutionarea acasa,dovada mi-a expirat si singura sursa de venit a mea este soferia ceea ce imi este urgent necesara,am depus cerere la parchet inainte de data expirarii dovezii si m.am prezentat la Udriste pentru a o prelungi ,dar acestia mi.au comunicat ca numai se poate prelungi pentru ca plangerea s.a retras si sa astept solutionarea acasa.Intrebarea ar fii: Cat sa astept pentru solutionare? mi s.a spus ca o sa primesc plicul acasa de 2 saptamani, nu exista alta varianta? pentru a ma prezenta personal sa rezolv problema intr.un fel?Va rog frumos sa ma ajutati singurul meu venit asta este.Unde trebuie sa ma adresez.

Link to comment
  • Moderator

Ba da, poţi să mergi la Parchet şi să te interesezi acolo care este stadiul dosarului, pentru că aceea comunicare prin poştă pe care o aştepţi şi care îţi este necesară de acolo trebuie să-ţi vină.

Link to comment

Am fost astazi la parchet sa ma interesez de dosar si mi s.a spus sa astept solutionarea.Nu pot sa astept, si trebuie sa circul neaparat.Am 3 copii si sunt singur.Azi a expirat si dovada si numai vor sa o prelungeasca.

Edited by ali289
Link to comment

Pai cum trebuie sa procedez nu cunosc termenul de tergiversare unde ma adresez la ghiseu ? SI ma poate ajuta intr.un fel ? Sa nu patesc mai rau sa ma judec cu ei etc.

Link to comment

Te duci cu o solicitare scrisa pe care o depui la registratura Parchetului si soliciti numar de inregistrare.Altfel nu ai nicio dovada ca ai solicitat un raspuns, iar ei sunt obligati sa-ti raspunda in maxim 30 zile.

  • Upvote 1
Link to comment

Da claudiudcc ar fii bine sa imi raspunda in maxim 30 zile ....accidentul s.a intamplat de 3 luni inainte de craciun ,ma mint incontinuu noroc cu dovada altfel numai munceam ...Acum ce fac nu stiu, ma risc si merg fara permis nu am incotro fiinda am 3 copii fara mama si trebuie sa ii sprijin la scoala . Asta e cea mai buna solutie cu solicitarea scrisa ?

Link to comment

Si daca m.ar prinde la ce pedeapsa sa ma astept ?avand in vedere ca mi.a spus sa astept solutionarea? Dovada a expirat azi si numai au vrut sa o prelungeasca , dosarul este in parchet ,daca o fii ,asta numai Dumnezeu stie.Daca ai fii in locul meu cum ai proceda?

Link to comment

si du-te si depune o solicitare scrisa cum a zis Claudiu ca nu strica.

apoi vorbeste cu seful la munca, spune-i care e situatia.

n-o da in tampenii mai mari

Edited by cezar1
Link to comment
  • Member

Nu pot sa spun ce as face in locul tau pentru ca nu-ti cunosc foarte bine situatia, dar daca circuli cu permisul suspendat e infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Art 86. (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Edited by BGeorge
Link to comment
  • Moderator

Ali ceea ce ne spui referitor la faptul că îţi câştigi traiul de pe urma permisului este complet irelevant. Ar fi trebuit să te gândeşti la aceste aspecte înainte. Nu trebuie să te aştepţi ca poliţistul, procurorul sau judecătorul să aibă grijă de permisul tău. Tu eşti cel care trebuie să aibă grijă de permis, să conduci responsabil, tocmai pentru că ştii foarte bine cât de important este pentru tine.

Este o copilărie să ai pretenţia ca altcineva să conştientizeze importanţa permisului pentru tine.

Rişti să-l pierzi definitiv, pentru că dacă te mai alegi cu un dosar penal, permisul ăla atât de important ţi se va anula. Iar anularea nu trebuie să o confuzi cu suspendarea. În cazul anulării nu-l mai primeşti înapoi, ci trebuie să faci din nou şcoala, să susţii examenul şi aşa mai departe.

Mergi la serviciu şi solicită să intri în concediu până îţi clarifici situaţia, asta dacă vrei să fii responsabil şi să nu sari din lac în puţ.

Baftă!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.