Jump to content
POLITISTI.ro

Art 85 lit 1 si 2


dalis85

Recommended Posts

Buna ziua,mi-a fost retinut permisul de conducere pentru articolul 85 lit 1 si 2,vroiam sa stiu daca am posibilitatea de a obtine dovada cu drept de circulatie pana la solutionarea dosarului sau o sa stau vreun an fara permis pana la incheierea anchetei?Multumesc si o zi buna!

Link to comment

Depinde de procuror, trebuie sa mergi la parchet si in functie de ce va scrie procurorul in certificatul de grefa vei stii.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Depinde de la un dosar la altul. De exemplu dacă vei fi condamnat şi se anulează permisul, din acest punct de vedere, va trece multă vreme până să îl poţi redobândi. Nimeni nu-ţi poate spune exact cât va dura, depinde de ce este în dosar.

Link to comment

cand esti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art 85 alin 1 si 2 dovada inlocuitoare a permisului de conducere este eliberata fara drept de circulatie si asa va ramane pana la finalizarea cercetarilor. Este posibil sa iti fie anulat permisul de conducere. Daca fapta cercetata era doar 85 alin 1 primeai dovada valabila 15 zile pe care o puteai prelungi din 30 in 30 de zile pana la finalizarea cercetarilor.

  • Upvote 1
Link to comment

Pt alin (2) da, ai sanse sa stai pe bara pana la 2 ani sau mai mult, in functie de mai multi factori...

Link to comment

Poate ne descrii putin faptele tale si vom putea veni cu niste raspunsuri mai exacte, dar perioada nu poate fi precizata de nimeni decat cand ai o hotarare definitiva.

Link to comment

Practic am pus numere rosii de la o alta masina pentru a o putea aduce in parcare,pentru nici 200m,si in parcare cand eram langa masina m-am trezit cu politia ca a oprit langa mine...

Link to comment

Deci e fapta cu intentie din moment ce ai pus alte numere pe o alta masina si alea expirate. Indifierent ca ai mers 5 cm sau 200 m sunt tot infractiuni. Drept de conducere nu mai ai, iar permisul va fi anulat.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.