Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamurire Certificat Fiscal


frozya

Recommended Posts

Ziua buna tuturor. De curand am cumparat o masina inmatriculata RO de la o mamaie, cu scopul de a o pastra pentru ca mi s-a parut masina ingrijita. Am facut act de VC cu dansa, fisa de inmatriculare, si urmeaza ca ea sa-mi trimita zilele astea, cand are timp sa treaca pe la primarie, certificatul fiscal si fisa de inmatriculare stampilata. Problema este ca ieri am descoperit cat de ingrijita a fost masina, si nu mai vreau sa o pastrez. Ar trebui sa-i schimb toata podeaua, cu tot cu praguri si lonjeroane ca sa pot merge linistit. E mancata de rugina cum n-am mai vazut vreodata. Intrebarea mea este: ce pasi trebuie sa fac pentru a putea sa o vand mai departe? dpdv financiar. Stiu ca trebuie sa astept ca ea sa-mi trimita fiscalul si fisa, iar eu trebuie sa o iau in evidenta pe numele meu la fisc. Eu as vrea sa o vand fara sa o mai trec pe numele meu in acte, sa cheltui alti bani cu autentificare/alte placute/alt talon/RCA, etc. Se poate asa?

Link to comment
  • Moderator

Dacă o vinzi în 30 zile de la dată când a fost radiată din evidenţele fiscale ale fostului propietar.

Link to comment

Ce ii trebuie viitorului proprietar pentru a fi in regula si sa o poata trece pe numele lui? Trebuie neaparat sa o iau in evidenta mea la fisc? Mentionez ca nu mi-a trecut nimic pe talon la rubrica Instrainat catre. Trebuie sa trec eu numele viitorului proprietar?

Link to comment

Spune-i mamaiei sa n-o radieze ca te-ai razgandit, urmand ca tu sa-i gasesti un nou cumparator si de comun acord rupi contractul de vanzare-cumparare cu dansa.

Asa as face eu, sa nu ma complic. Insa n-as ascunde problemele pe care le-am gasit eu viitorului cumparator.

Edited by cezar1
Link to comment

Mamaie e la 150 km de mine si nu cred ca are incredere sa si-o tina in continuare pe numele ei, ca doar e mamaie. Si mi se pare corect, doar n-o fi asa proasta sa-i vina amenzi de viteza si rovigniete pe numele ei daca ar fi cazul.

Link to comment

la fisc trebuie sa o inscrii, chiar daca esti proprietar doar pentru o zi.

poti sa nu o inmatriculezi la politie cu numere definitive, dar trebuie sa ii iei numere numere provizorii (rosii) si sa o vinzi pana expira numerele.

luarea in evidenta la fisc nu presupune nici un cost decat plata impozitului pe perioada cat masina a fost inregistrata pe numele tau.

daca nu reusesti sa o vinzi in perioada de valabilitate a numerelor provizorii, dupa expirarea acestei perioada va trebui sa nu mai circuli cu masina.

Link to comment
  • 7 months later...

Buna seara! Am si eu o problema, in data de 12.09.2012 am cumparat o  masina de la un intermediar, care nu mi-a dat certificatul fiscal (masina fiind adusa din Austria, cv intre proprietarul din Austrie si vanzator, cv dintre vanzator si mine,), care a scos primul set de numere provizorii in aceeasi zi (12.09.2012) cu vreo doua ore inainte de a o cumpara de la el, dupa care in data de 12.10.2012, am scos eu cel de-al doilea set de numere provizorii. Am fost plecat din tara si acum as vrea sa o inmatriculez . As vrea sa stiu daca am nevoie de certificat fiscal de la el sau nu? In timpul asta daca nici eu si nici el nu ne-am inregisrtat cu auto la fisc, o sa primesc vreo amenda? Va multumesc!

Link to comment
  • 2 weeks later...

Buna ziua , cred ca ma si eu aceeasi problema cu ionutzz86 , am cumparat o masina de la un intermediar ( masina fiind adusa din germania , nu au fost scoase numere provizorii in romania de catre intermediar nici nu a inregistrato la fiscal , am fost am scos 3 randuri de nr rosii si m-am hotarat sa o trec pe numele mamei mele deoarece asigurarea ma costa 14 mil pe an ,  am facut un contract de vanzare cumparare intre mine si mama ( nici eu nu am inregistrato la fiscal , dar am inteles ca achit o taxa de 30 lei .. gen amenda ) , si as vrea sa stiu de al cui certificat fiscal am nevoie cand o sa mergem la pipera pt inmatriculare ( cel din germania sau io ) , si daca mama trebuie sa nu aive fiscalul 0 ...Astept raspuns si va multumesc foarte mult de ajutor  

Link to comment

Certificat fiscal de la mama ta si pentru unele orase din tara SRPCIV solicita si certificat fiscal de la persoana mentionata in brief daca aceasta are domiciliul in Romania.

Link to comment
  • 2 years later...

BUNA ZIUA,vreau sa cumpar de la cineva o masina cu numere rosii scoase primul rand,imi ofera fiscalul care e valabil 30 zile insa mi-a spus ca in 30 zile trebuie sa inmatricilez masina neaparat altfel ecpira certificatul si nu imi mai da altul.
Eu stiam cu ,cu certificatul si fisa de inmatriculare ,ma duc la mine la primarie in buc si o iau in evidenta dupa care pot sa stau mai mult de o luna pana ii fac rarul,taxa si toate chestiile...Cum as putea eu sa termin toate in 30 zile?Si rarul ,si taxa,si traducere si tot...eu dorind sa ii scot si cele 2 randuri de numere rosii in continuare...
Deci intrebarea e,daca imi da certificat fiscal si nu fac rarul si restul procedurilor in 30 zile cat e valabil ,nu mai pot inmatricula masina?
A inmatriculat cineva de curand o masina sa ma ajute si pe mine? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.