Jump to content
POLITISTI.ro

Portul bastonului telescopic


Pretorian

Recommended Posts

Am onoarea de a va saluta.Acum ceva timp am achizitionat un baston telescopic,in eventualitatea unui posibil atac,deoarece lucrez mai mult noaptea si consider ca acesta imi poate fi util.Dupa cum stiti sunt foarte multi descreierati lasati liberi in tara asta si as dori sa va intreb daca este legal portul si uzul acestui baston telescopic,doar in conditii de autoaparare.Va multumesc frumos.

Cu respect

Link to comment

Deci portul este ilegal.Sincer intr-o situatie de autoaparare il voi folosi cu orice pret,chit ca ma voi alege cu dosar penal,dar macar voi fi nevatamat.Ce sa facem......asta ne este tara nu avem voie sa ne aparam,dar in schimb permitem altora sa poarte sabii,pistoale sau cutite.

Va multumesc pentru raspuns.

Cu respect.

Link to comment

Eu evit situatiile cu posibilitati de atac inclusiv verbal. Pana acum am supravietuit cu onoarea nealterata.

Nu dau sfaturi doar impartasesc faptic.

Link to comment

Multumesc pentru interventii,dar tot constat vazand la TV tot felul de oameni bolnavi psihic,lasati in libertate de catre instantele noastre de judecata.A fost un caz ,probabil ca stiti si voi ,o fata astepta trenul in gara si a fost injunghiata in gat de catre un dement,dar naucitoare a fost declaratia psihopatului care spunea in felul urmator:"Asa mi-a venit sa fac".

Pot fi cazuri in viata in care nu le poti evita si trebuie sa iti aperi in primul rand viata si apoi onoarea,atata timp cat "apararea este proportionala cu atacul".

Link to comment
  • Moderator

Dacă îndeplineşti condiţiile necesare şi obţii autorizaţie, îţi poţi achiziţiona o armă de foc cu proiectile de cauciuc, pentru apărare şi pază. Oricum e mai practic să porţi un pistol decât un banston (fie el şi telescopic).

Întradevăr. în cazul unei arme de foc, responsabilităţile sunt mult mai mari şi trebuie să studiezi cu atenţie legislaţia în domeniu.

Link to comment

dar in schimb permitem altora sa poarte sabii,pistoale sau cutite.

am vaga impresie ca cineva te-a indus in eroare. portul acelor arme

NU se face cu permisiunea cuiva, ci este ilegal si o face "jmecherul" pe propria-i raspundere.

Link to comment
  • 10 years later...

Onorat să fiu aici cu voi, am o nelămurire in legătură cu portul unui baston telescopic de către un agent de securitate aflat în exercitarea atribuțiilor de servici. Este, sau nu legal, portul unui baston telescopic de către un agent de securitate ? As dori sa îmi răspundă eventual un polițist care este in măsură.

 

Mulțumesc anticipat ! 

Link to comment
  • Active member

Nu, conform Legii 333 (cea care reglementează paza bunurilor, valorilor și protecția persoanelor), agenții de paza pot fi dotați cu baston de cauciuc (d-ala flexibil)

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.