Jump to content
POLITISTI.ro

Retragerea dreptului la arma

bazganbd

Recommended Posts

Care este ordinul Mai sau care este legislatia care permite unui sef de inspectorat, la propunerea psihologului, sa-ti retraga dreptul de a purta arama letala din dotare pe timpul serviciului si care sunt care sunt atributiile si activitatiile pe care le poti efectua in timpul serviciului pe durata de timp in care este luata aceasta masura asupra unui politist ?Mentionez ca nu este vorba de cazuri penale, trimitere in judecata sau punere la dispozitie!

Restricția la armamentul din dotare este o măsură administrativă, cu caracter temporar, care poate fi dispusă de șeful inspectoratului. Această măsură se poate lua pentru prevenirea unor situații de risc, în cazul polițiștilor puși la dispoziție sau în cazul celor care urmează un tratament din cauza căruia nu pot conduce autoturisme sau nu pot participa la anumite activități operative.

In baza carui regulament, legi sau ordin?

De exemplu la jandarmerie daca-ti ridica dreptul de a purta arma letala pe timpul serviciului, nu-ti mai da voie sa desfasori activitatile decat in unitate ! trebuie sa existe ceva care sa reglementeze si aspectul asta neplacut si pe care unii sefi il aplica cu prea multa usurinta si chiar abuziv...

Este un O.M.A.I. care se gaseste la psihologul unitatii sau la S.M.R.U.

Sunt patru cazuri cand se poate dispune retragerea armamntului conform acestui ordin:

-la propunerea comandantului unitatii;

-la propunerea psihologului/doctorului unitatii dupa un tratament psihiatric;

-la propunerea sefului nemijlocit;

-la propunerea unor colegi de serviciu.

Politistul aflat in aceasta situatie ori este monitorizat de catre psihologul unitatii o perioada de timp ori i se recomnda tratament psihiatric.

Insa pentru o cearta este nevoie de ,,doi" iar seful care ,,se cearta " cu un subordonat trebuie consiliat in acelasi mod de catre domnul psiholog!

Edited by Elvis

Daca imi afli si numarul acestui ordin esti tare.

La mine la IPJ-Cluj nu am nici o sansa sa aflu despre el, iar colegii de serviciu nu cunosc numarul omai sau a actului oricare ar fi el ...

Multumesc

p.s. mentionez ca mie mi s-a retras anul trecut dreptul de a purta arma pe o perioada de 6 luni pe motiv ca m-am certat cu seful de sectie, respectiv l-am deranjat cu cateva replici fara injurii si cu politetea de rigoare, dar se mai intampla sa se propuna retragerea dreptului de a purta pistol mai ales daca te vede psihologul cat de scarbit esti, si i se da telefon de la "imparatie" cu privire la persoana ta care este nesuportata de x sau y pe postul de SEF....intelegi ce vreau sa spun?!

Este un O.M.A.I. care se gaseste la psihologul unitatii sau la S.M.R.U.

Sunt patru cazuri cand se poate dispune retragerea armamntului conform acestui ordin:

-la propunerea comandantului unitatii;

-la propunerea psihologului/doctorului unitatii dupa un tratament psihiatric;

-la propunerea sefului nemijlocit;

-la propunerea unor colegi de serviciu.

Politistul aflat in aceasta situatie ori este monitorizat de catre psihologul unitatii o perioada de timp ori i se recomnda tratament psihiatric.

Insa pentru o cearta este nevoie de ,,doi" iar seful care ,,se cearta " cu un subordonat trebuie consiliat in acelasi mod de catre domnul psiholog!

În 10 de ani de poliţie, pe care îi am, nu am văzut şef consiliat de psiholog şi nici şef sancţionat că se ceartă cu subordonaţii.

Asta este, nu o sa vezi vreun sef sanctionat mai ales daca respectivul este intronat politic si cu dedicatie. Eu pentru ca nu mai vrut sa dau mana cu acelasi sef parvenit si corupt am primit 10 % pe doua luni.N-am vrut sa mai dau mana pentru ca atat el si alti sefi din politia cluj apara interesele ilicite ale tiganilor si a smecherasilor de bani gata din cluj.

• Upvote 1

Omai s 54/2001 este tinut sub cheie, asa ca nu o sa am accesul eu la asa ceva, desi legea imi da voie sa citesc acest ordin in interiorul unitatii. La noi la sectie nu exista si din cate am inteles daca este nevoie de el, se cere de la pol mun sau ipj prin corespondenta.

Da la cluj ipj-ul, pol mun cluj-n si conducerile sectiilor sunt stat in stat. Daca un sef vrea sa-ti puna bete-n roate, da telefoane la imparatie si se rezolva, imparatia primeste tot felul de acesti asa zisi sefi, asa ca dreptate ti-o poti cauta doar in instanta si la cluj sunt trei agenti care au castigat procese impotriva sefilor, dar sefii nu se fac vinovati, paradoxal, in fata judecatorilor de nici o fapta... abuz , comportari abuzive si alte cele...

Edited by bazganbd