Jump to content
POLITISTI.ro

Internet prin satelit in Romania


yo3ies

Recommended Posts

Vasusem mai devreme intr-un topic despre mascati discutii despre internet si accesul la retele TOR si tot asa, ei bine va prezint una din solutiile folosite de "baietii buni" pentru a scapa de politisti (asta prin alte tari pesemne cat de curand si in Romania)

http://satellite-internet.ro/internet-prin-satelit-in-romania.html

Pentru a se asigura de faptul ca locatia lor nu este cunoscuta usor se aplica urmatorul principiu:

Pe numele unui intermediar (tanti Floarea pensionara) se incheie un astfel de contract se achizitioneaza echipamentul fara instalare, si apoi se instaleaza echipamentul in alta locatie, exista echipament care nu necesita si prezenta unui receptor GPS pentru sincronizare, iar conform a ceea ce stiu eu din propie experienta un emitator satelit nu poate fii localizat chiar usor (la o interogare de locatie facuta de centrul de coordonare a emisiei-receptiei pe satelit daca esti intr-un perimetru circular cu raza intre 80 si 220 km fata de locatia declarata, apare ca esti in locatia declarata, si stiu asta de la colegii care lucreaza pe DSNG-uri)

Antena se monteaza in podul casei si acoperisul e prevazut cu tigle de sticla transparente sau cu tigle din plastic care permit trecerea undelor radio si antena este mascata, adica nu se observa la o inspectie vizuala sumara.

Mai sunt ceva pasi de facut, pentru a fii complet anonim in aceasta lume dar nu ii scriu pe aici. Doar trag un semnal de alarma impotriva celor care se ocupa de afaceri necurate.

Indiciu pentru cei care ii cauta pe smecherasii acestia, tiglele de sticla sau plastic, sunt obligatoriu pe partea de sud.

 • Upvote 3
Link to comment

In functie de provider intre 0,8 m si 1,2m. Cam astea ar fi datele pentru teritoriul Romaniei dar exista locuri in europa unde se poate folosii cu succes si o parabola de 0,6m

Link to comment
 • 2 weeks later...

yo3ies, aberezi .. rau de tot ..

Daca nu stii, in Romania exista ANCOM ( www.ancom.org.ro ), care ANCOM vine cam de 2 ori pe an si iti ia la mana toate contractele. Iar la fiecare contract trebuie sa ai atasat autorizatia ANCOM pentru instalat echipamentul VSAT, copii dupa toate acele posibile si imposibile, delcaratie pe proprie raspundere a proprietatului imobilului unde se face instalarea + multe altele.

Pe viitor, inainte sa presupui tu ca "Pe numele unui intermediar (tanti Floarea pensionara) se incheie un astfel de contract" poti sa ceri in draft de contract, sa te convingi ca nu e asa simplu.

Deasemenea, pentru fiecare echipament instalat, trebuie sa trimiti schita cu amplasamentul antenei + multe alte date:

Amplasament: localitate: .........., judeţ / sector: ..........

Str. - nr. -

Cotă teren (m): .....

Înălţime antenă de la sol (m): .....

Azimut antenă (º): ....

Elevaţie antenă (º): ...

Coordonate geografice:

Longitudine

Latitudine

grade

E/V

minute

Secunde

grade

N/S

minute

secunde

0

2

2

E

2

1

0

0

-

4

5

N

2

2

0

0

Tip echipament / producător:.......

Tip antenă / producător: ................................

Banda frecvenţelor la emisie (MHz): ................

Frecvenţa de emisie (MHz): ...............

Banda frecvenţelor la recepţie (MHz): .............

Frecvenţa de recepţie (MHz): ..........

Diametru antenă (m): .............

Directivitate antenă (º): ...

Polarizare:..

Câştigul maxim al antenei

La emisie (dBi): .....

Lărgimea de bandă la emisie:

........ KHz

Câştigul maxim al antenei

la recepţie (dBi): ......

Lărgimea de bandă la recepţie:

............

Tip modulaţie: DVB

Tip multiplexare: QPSK

Mod acces: TOM

Capacitate transmisie: ………..

E.I.R.P (dbW): 48

Densitate maximă de putere

la emisie (dbW/Hz):

Temperatura de zgomot

la recepţie (ºK): ....

Referior la dimensiunea parabolei, aceasta variaza in functie de seriviciul dorit. Daca vrei un serviciu de 1+1 Mbps garantati ai nevoie de o antena de 1.8m cu buc de 8W (al carei cost total ajunge undeva la 3500 E) iar lunar abonamentul te mai costa minim 5-6K Eur .. (iar romanii de rand, nu dau banii astia .. )

Link to comment

Buna ziua dl. ROMEO-Mihai,

Va rog sa-mi explicati in ce mod folosirea unui echipament VSAT bidirectional "te scapa de politisti". Cam ce actiuni ilicite doriti sa faceti? Cunoasteti atat de putine despre internetul prin satelit incat faceti presupuneri aberante. Faceti referire la un emitator satelitar, dar el nu trebuie sa si receptioneze, macar un ACK ca sa stie ca packetele au ajuns unde trebuie si cum trebuie? Si tin sa va informez ca SNG/DSNG au in componenta un GPS (nu sta nimeni sa pointeze manual o antena cand ajunge in teren sa transmita). Conectarea la internet bidirectional prin satelit in Romania se face cu succes inca din 2002. La vremea aceea altii inca cereau QTH-uri (nu spun neaparat ca e un lucru rau).

Faptul ca frecventa de 144 MHz este gratuita, nu inseamna ca toate frecventele sunt gratuite. Unii sunt obligati prin lege sa declare la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii frecventele pe care se face RX/TX puterea cu care se emite si locul instalarii echipamentului VSAT.

Chiar si un radioamator trebuie sa declare locul din care emite, puterea etc. Si tocmai ANCOM-ului. Daca eu vreau sa emit mobil declar ca statia mea este mobila, altfel radioamatorii sunt obligati sa nu intre discutie cu mine. Credeti ca operatorul satelitar sau proprietarul satelitului nu au punctul exact al instalarii unui echipament VSAT (chiar si fara GPS si chiar declarat incorect)? Algoritmi de triangulare!?!

Ca vrei dumneata sa cumperi un echipament VSAT si sa folosesti un provider care are acoperire in Romania si ca nu vrei sa declari, asta e o problema personala. Folosirea satelitului Telstar 11N 37,5 grade Vest nu implica cu nimic partea sudica si doar cea vestica (alta informatie incompleta data de dvs.)

Astept sa-mi spuneti pana la urma care este ideea instalarii unei antene VSAT incognito.

73

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Daca tot se vorbeste despre cum sa fentezi autoritatile, nu-i mai simplu cu un telefon prin satelit? Abonamentul este in jur de 50 euro/luna + convorbiri, terminalul de la 500 euro in sus, iar interceptarea lui lasa mult de dorit din punct de vedere tehnic.

Astept opinii!

Link to comment

eu tot nu inteleg de ce trebuie neaparat sa fentam autoritatile, dar poti cripta o comunicatie si fara sa fentezi pe nimeni. sau iti poti face propriul server de voip.

Link to comment
 • Moderator

@alphred: personal nu caut metode de a fenta autoritatile (oricum sunt supus, ca majoritatea politistilor, "testelor de integritate"), ci vroiam sa deschid o discutie tehnica, din dorinta de a identifica eventualele "trucuri" pe care le utilizeaza infractorii pentru a scapa de monitorizare. Asa cum ei sunt cu un pas inaintea noastra, de ce nu am face si noi acest pas! :naughty:

Majoritatea celor cei prezenti pe acest forum nu au studii de specialitate in telecomunicatii, asa ca "intrebarile stupide" reprezinta doar curiozitati profesionale, nimic altceva.

Spre exemplu, yo3ies, dar si altii (multi sunt radioamatori) au inteles corect demersul nostru si ne ajuta cu "sprijin tehnic". Ce zici, te bagi? :hmmmt:

Edited by CITADELA
 • Upvote 2
Link to comment

Eu nu vreau sa fente legea. Si doar v-am expus o metoda prezentaa pe canalele de IRC unde discuta baietii rai. Iar treaba cu contractele nu e chiar asa cum spuneti voi, avand in vedere ca poti lua echipamentul fara sa vina echipa de instalare, si daca achiti si ab in avans pe unu doi ani de zile e nimeni de la firma de provideri de internet nu ii intereseaza iar AKC se face prin simpla alocare a unui ip in echipamentul din casa si pe baza unei adrese MAC. Nu toate DSNG-urile au echipament GPS, asta ti-o spun sigur caci m-am jucat cu vreo 2-3 ca sa spun asa si da pozitionarea se face manual, stiu baietii deja sa puna masina din ochi cu botul spre sud, se scoate busola si pozitionarea se face manual stiu artisti care fac pozitionarea antenei manual in 45 de secunde doar cu busola si analizorul de spectru... Iar ideea cu instalarea unui echipament incognito nu mi-a venit mie, am citit-o undeva unde aflii multe despre telefoanele mobile laptopuri, modificari de softuri si altele si mi s-a parut destul de nastrusnica ca sa o aduc la cunostinta celor interesati, caci "baietii rai" o stiu de mult. Si apropos exista echipament de transmisie two way via satelit pentru internet pentru barci si vapoare cu auto pozitionare pana la viteze de 62 de km la ora, si asta fara date gps transmise catre centrul de emisie receptie internet. Consider ca orice lucru pe care unii il descopera pentru a fenta legea trebuie facut public ca sa il citeasca cine trebuie.

In ce priveste telefonia prin satelit e foarte greu de interceptat din punct de vedere legal daca comunicatia e intre doua telefoane prin satelit (asta pentru ca iti trebuie un mandat international pentru interceptare, caci altfel nu vad cum te-ar lasa arabii de la THUrAYA sa asculti din centrala lor) dar daca suni de pe telefon de satelit pe un mobil din Romania de exemplu, s-a terminat cu mitul telefoniei prin satelit.

Iar pentru alphred daca as fi vrut sa fentez autoritatile nu sa arat metodele prin care unii incearca sa fenteze autoritatile, nu as fi scris pe acest forum, si sigur nu as fi folosit indicativul de radioamator dupa care oricine imi poate afla adresa si numele real. Consider ca ceea ce fac eu prin acest post si poate prin altele este o mana de ajutor pe care orice cetatean cinstit ar trebuii sa o intinda autoritatilor, stii cum e o idee de aici o idee de acolo un infractor doi in minus. Asta e scopul meu.

Edited by yo3ies
 • Upvote 5
Link to comment

Si daca te uiti atent la specificatiile routerelor de satelit cu tot cu partea de emitator integrata vezi din specificatiile lor ca unele nu au interfata pentru date GPS (vezi evolution x1 evolution x3 si evolution x 5) viteze download de 20 Mbps si upload de 8 Mbps si diametrul antenei intre 0,96m si 2m deci usor de ascuns iar costurile nu sunt asa mari se poate sa cumperi si kit prepaid de internet prin satelit (no contract) din UE la 350 lire sterline sau 550 euro echipamentul si abonament de 75 de lire sau 120 euro pe luna pentru o viteza de 20 Mbps download si 6 Mbps upload trafic nelimitat (nu fare usage policy) si kitul vine prin DHL sau alt curier. Deci se poate asa ca semnalul meu de alarma e perfect justificat, iar nu prea vad eu cum ANCOM-ul poate verifica un serviciu prepay cumparat din Anglia Franta sau Spania chiar daca eu il folosesc in Romania. Aici e problema infractorii se trezesc inainea noastra si sunt cu unul doi pasi in fata fortelor de politie deci ... Si serviciul acopera prin vreo 4 sateliti toate tarile din europa si orientul mijlociu

Edited by yo3ies
Link to comment

yo3ies, iar vorbesti din povesti.

Serviciile de care vorbesti tu sunt pe un SINGUR satelit (KA-SAT), detinut de Eutelsat, iar in Romania doar 4 furnizori LOCALI pot oferi sericiile de PANA LA 18 Mbps si PANA LA 6 Mbps. (serviciile de PANA LA 20 de Mbps si trafic nelimitat nefiind disponibile pentru Romania. Vireza maxima de descarcare in Romainia fiind PANA la 18 Mbps).

Nici un provider din Anglia, Franta, Spania, Italia etc nu are licenta sa ofere servicii pe cele 4 spot-uri care acopera Romania, Eutelsat folosind pentu fiecare tara provideri locali.

Iar sericviile prepay de care vorbesti tu sunt de fapt abonamente lunare ..

Edited by etherr
Link to comment

Mai adauga Hilas 1, Astra 19,2 grade est Astra 28,2 grade est care au spoturi care acopera Romania sa nu mai vorbim de Astra 1E care prin serviciul maritim de Broadband acopera inclusiv toata Marea Neagra si mai sunt. Acum nu conteaza ca tata Floarea intermediara e de fapt fraulein Hilda din Berlin. Eu v-am expus o idee care circula in mediul virtual. Si ca sa vezi ca nu vorbesc din povesti uite si sistemul prepaid de internet via satelit din europa http://www.paygsatellite.com/index.htm

Si daca cineva e dispus sa facem un experiment si pentru primele 3 luni sa inpartim costul in doua se rezolva si o sa avem internet prin satelit twoo way via prepay. Deci se baga cineva daca tot spuneti ca vorbesc din povesti?

 • Upvote 1
Link to comment

Si ca sa ne edificam complet daca nu credeti ce am scris faceti ca mine puneti mana pe telefon sunati la 00442071830128 si veti afla urmatoarele, serviciul prepay e disponibil oriunde in Europa, daca faci plata prin paypall a echipamenului iti vine prin DHL in 48 de ore la adresa specificata de tine si apoi esti rugat sa iei legatura cu un tehnician local de satelit pentru montaj, asa ca scenariul e perfect fezabil. Totul fara acte si fara contract.

 • Upvote 1
Link to comment

yo3ies,

Le amesteci. Cand vorbesti de un serviciu pana la 20 Mbps te referi exclusiv la serviciile Skylogic (an Eutelsat company), oferite pe KA-SAT in banda KA. Hilasat are servicii in banda KA pana la 8Mbps. Nu neg faptul ca pe Ku-band si C-band nu poti avea serivii pana la 20 Mbps ... pentru asta fie tre' sa ai rafinarie in curte .. fie sa primiesti o mostenire de la un seic din Arabia Saudita.

Astra 1E are servicii NUMAI KU-Band (18 transponderi). Astra 2F ( cel la care tu te referi prin "28.2") ofera servicii in banda KA doar de broadcast. Dintre satelitii SES de la 19.2 nu stiu nici unul sa dea servicii KA, doar KU (pentru care preturile pentru o banda de 128/512 Kbps intr-un CR de 20:1, adica banda este impartitia intre 20 de antene, preturile sunt de la 100 E in sus). Deci nici asta nu e o compbinatie fezabila.

Referitor la seriviciile broadband maritime de care vorbesti, nu vad legatura cu "baietii buni". In cazul in care se doreste un serviciu maritim pe un vas/barja/petrolier etc .. pretul echipamentului necesar este de ~40.000 EUR pentru VSAT-urile de 1.2m si de ~30.000 EUR pentru cele de 65cm. Pretuile pe care le-am mentionat sunt pentru echipamentele Orsat, fabricate de Orbit (cu astea lucreaza firma la care sunt angajat), banuiesc ca si celelalte chipamente Seatel etc sunt am in aceiasi raza de preturi. Asadar nu vad cati "baiesti buni" isi permit sa cumpere un asemenea echipament .. si mai ales la ce i-ar folosi pe uscat.

Daca ne referim la toti satelitii care acopera Romania, nu i-am numarat niciodata dar cred ca depasesc 60-70 (noi de exemplu oferim frecvent servicii in Romnia pe aproximativ 20 de sateliti).

Link to comment

Oricum solutia exista nu trebuie sa ne demonstram puterile aici ci doar sa invatam unii de la altii, cert e ca daca e sa executi unele lucruri necurate si lucrezi in linie de comanda si 128 kbps sunt enorm. banda mai mare ai nevoie pt flash si video, in rest la nivel de plain text e indeajuns 128 kbps. si cum prepay satelitte internet exista la 1mbps e indeajuns.

Link to comment

Ideea e sa nu generalizam si sa nu amestecam lucrurile, pentru ca uite asa se trezeste o firma serioasa cu mascatii la usa. Deci din cate am inteles voi aveti nevoie de scenarii si cam atat. Ideea e ca nu trebuie sa cautam "vinovati" prin firmele care deja sunt declarate si functioneaza in baza legii. Principala idee e ca autoritatile nu pot monitoriza traficul care se face pe satelit. Nu credeti ca va complicati cu satelitul? Daca tot sufar de scenarita, sa ma si exprim. Solutia cea mai ieftina: telefon mobil (operatorii de telefonie mobila nu sunt in stare sa tina un tabel comun cu IMEI-urile telefoanelor vandute, asa ca nu poate fi identificat dupa IMEI), cartela/e Pre Pay din alta tara si roaming activat. Daca-mi iau o cartela de Vodafone UK/Orange Franta/Cosmote Bulgaria o sa vedeti ca am un tarif de roaming mult mai accesibil decat satelitul. Deja vorbim de 5-10 Euro/luna si daca vorbim de linie de comanda/consola eu zic ca WAP sau GPRS depasesc cu mult nevoile de comunicatii. Sau daca vreau sa fac ceva ciudat imi iau cartele din Bulgaria si ma duc in Giurgiu si fac ce vreau ca am acoperire sau Cartela din Moldova si stau in satele de langa granita.

Revenind la satelit, nu ai nevoie de un analizor pentru a pointa o antena. Telefon mobil/busola si ceva matematica pentru a calcula elevatia si azimutul. majoritatea modemurilor vin cu soft pentru pointing si cand faci pointari des iti spun eu ca in momentul in care ai pus antena pe suport deja esti pe satelit.

Cu raposatul AM1 trebuia sa fi bata la pointing si tot il gaseai.

Folosirea satelitului implica cunostinte, manevrarea de colete/curierul stie ce duce si unde duce, chiar daca e transport intracomunitar, declararea locatiei teoretice pentru utilizare (daca vorbim de modemurile de la iDirect trebuie facut un fisier de configurare, care pe langa altele contine si GPS-ul statiei). In legatura cu declararea locatiei mai nou vad ca din cauza inculturii unora (nu sunt in stare sa dea un gps) s-a ajuns ca locul instalarii sa fie declarat ca un cod postal. Daca declari un alt cod postal decat e in realitate statia iese din retea.

Link to comment

cat despre echipamente motorizate care se pointeaza singure fara a avea gps imi e greu sa cred. un echipament de genul asta are nevoie de 2 date de intrare: 1. semnal de la gyroscop si 2. semnal de la gps.

gyroscopul se gaseste pe nava si gps-ul il gasesti in antena. pe o mare linistita si cu vaporul care sta aveti idee cum face o antena mobila? isi face corectie la secunda pe toate axele. ori la 60 km/h sau ~30 de noduri, doar daca mergi in linie drepata si paralel cu ecuatorul si mai ai si un soft care sa-ti comande compensarea pe servo-motoarele antenei poti avea conexiune la internet (ca probabil eroare din controler cu No GPS Signal se poate anula si se poate trece peste).

Link to comment
 • Moderator

@alphred: este "fumata" de mult solutia tehnica oferita de tine! Nu intru in detalii tehnice, insa ma asteptam la ceva mai tare de la tine! Nu uita ca traim intr-o lume in care frontierele nu mai reprezinta bariere nici pentru infractori, dar nici pentru politisti!

Da, ai dreptate, solutia cu satelitul, avand in vedere raportul cost/infrastructura/eficienta este total neprietenoasa pentru delicventi!

Din practica rezulta ca de cele mai mult ori, infractorii care isi permit sa investeasca sume mare in tehnologie "alternativa" de comunicatii nu sunt niste persoane erudite, astfel ca un acest gen de sistem mi se pare total nedigerabila de catre ei - fabuland, nu il vad pe Nutu Camataru studiind comunicatiile prin satelit :naughty: - asa ca trebuie sa fie ceva ce respecta regula "KISS" (keep it simple, stupid!), de tipul: apas un buton, vorbesc cu cine trebuie fara sa fiu ascultat de catre Garda si apas pe alt buton ca sa inchid!

 • Upvote 1
Link to comment

Atunci de serverul VoIP ce parere aveti? Imi iau o distributie de linux care stie VoIP, pana si banalele NAS-uri au optiune de VoIP, il gazduiesc in Uganda/Cuba. Imi configurez telefoanele mobile cu conturi de voip, pot folosi ce net vreau (wireless sau 3G). nu-i o problema criptarea, nu-i problema cu numarul de telefon pentru ca fiind centrala mea imi aloc ce numere vreau (aici singura problema e daca se poate intercepta microfonul telefonului mobil). Daca am nevoie imi pot lua un numar de call in, call out din ce tara vrea muschiul meu, e plin netul de oferte free. Contul pt minute se face cu minim de date (pot incarca creditul de pe un card furat sau de pe un paypal, vorbim de 5$), sun in orice tara cu numar local.

Link to comment

Nu stiu ce proceduri folosesc oamenii din Politia Romana, mai exact stiu eu cate ceva dar sunt din auzite, insa daca faci ceea ce zici tu exista un mare dezavantaj cel al folosiri protocolului TCP/IP daca esti pe wi-fi MAC-ul tau "se afla" in blocurile de date iar pe 3G tu intri print-un APN (al operatorului de telefonie)

care de aceeasi maniera te identifica unic.

Legat de criptare majoritatea algoritmilor au limitari impuse in implementarilor lor, gen lungimea cheii de 128 octeti etc. Ghici de ce? :-D

Puterea de calcul pentru decriptare sa fie accesibila organizatiilor guvernamentale.

Legat de asta: Romania cel putin in mod oficial nu a indeplinit inca cerintele UE din ce imi aduc aminte de a pastra history-ul pentru 6 luni de trafic in internet.

Nu spun ca nu se pot face multe insa va trebui sa iti sumetici manecile inainte de a folosi asa ceva pentru a ascunde datele si traficul si restul.

Link to comment

nu zice nimeni ca imi ascund mac-ul, doar ca traficul realizat de mine nu o sa "intereseze" pe nimeni. si trebuie sa ne gandim ca aplicatiile de voce si de imagine nu prea au ce sa faca cu TCP/IP, de aia tot traficul se duce pe UDP, unde nu ai trafic de control. Si cu pastrarea logurilor era ceva de genul: data si ora incepere sesiune, data si ora incheiere sesiune si cu ce ip. Acum nu stiu cat ajuta un tunel de IPV6 sa treci neobservat. Si o cerere conspirativa de VSAT:)) "Mai am o intrebare: antena se poate instala sub acoperis, adica in pod, ca sa nu strice aspectul casei?"

 • Upvote 1
Link to comment

Deci cu IPv6 se prindea lumea pana la usa sa iti vina. Numa conteaza ce routere/switchuri si clase de ip cum este la v4 ... daca vrea baiatul din Nigeria da direct in interfata ta de v6 cu atacul.

Cat despre UDP da-mi voi sa adaug ca prima data se ridica SIP-ul care are rol de signaling si abia apoi ai blocurile de UDP unde sta stream-ul convorbiri.

Plus daca nu te apuci sa scrii cod tu, serverele de VoIP folosesc peste blocurile UDP un protocol RTP in marea majorita (ce am vazut eu) si atunci clar stiu ca este un bloc de transmisie voce ... asa se explica cum operatorii de telefonie mobila stiu sa te lase sau nu sa faci call VOIP in reteaua lor

RTP+SIP (si nu numai) poate se vizualizeaza imediat in reteaua unui operator de telefonie mobila. (ex. Vodafone Romania)

Legat despre faptul ca nimeni nu este sau este interesat sa asculte convorbirile altora asta tine de multi factori (ancheta in curs cu mandat de la judecator? ... etc)

PS Apropo de treaba asta, poti scrie un pic mai mult dar sa integrezi blocurile tale de date in blocuri de "tor" apoi folosind reteaua de tor sa ajunga la destinatie

Am incerca acumceva timp insa avea latenta prea mare si nu arata de loc a real time. Insa cel putin poti intarzia detectia incat informatia sa nu mai fie utila.

SRTP - ul are si partea buna insa ca de obicei cine prinde blocurile in care se face schimb de certificate poate sa "citeasca" continutul.

Link to comment

http://strongvpn.com/packages.shtml 128-2048bit (variable) , asta fiind o solutie comerciala, prima care apare pe google. Iar peste 1024bit encryption a demonstrat matematic Dan Bernstein ( http://cr.yp.to/djb.html) ca nu se poate decripta.

Daca e sa vorbim de solutia adoptata de "baietii buni", Koreea, China si Brazilia au servere care astepta sa fie sparte numai facand telnet catre ele (sa nu mai vorbim de schimburile/vanzarile/cumpararea de "root-uri" pe irc). De acolo un OpenVPN (personal imi place pe 4094bit) si daca pe parcursul operatiunilor beau whiskey de 18 ani tot ies mai ieftin decat orice conexiune prin satelit (daca vorbim de echipamente de satelit mototizate deja bea tot orasul whiskey).

Personal, toata ideea asta ca "baietii buni" folosesc conexiuni la internet prin satelit (care pana la urma e tot un internet terestru, satelitul fiind doar "firul invizibil" care leaga un NOC de pc-ul utilizatorului) e ca stirile care circulau acum cativa ani de genul "hacker si-a cumparat bmw pe net cu CC furat".

Concluzia este ca si daca s-ar folosi o conexiune la internet prin satelit pentru magarii, fara criptare si trecere printr-un server care sa fie mai apoi "ras" tot duce inapoi la faptas. Ideea e sa se piada urma.

 • Upvote 1
Link to comment

am zis tunel de ipv6, nu doar ipv6. adica un ipv4 transformat in ipv6 undeva pe la unii gen Hurricane Electric. nu am testat, nu am verificat, era doar o minge la fileu.

am zis tunel de ipv6, nu doar ipv6. adica un ipv4 transformat in ipv6 undeva pe la unii gen Hurricane Electric. nu am testat, nu am verificat, era doar o minge la fileu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.