Jump to content
POLITISTI.ro

Abuz in serviciu?


Martonze

Recommended Posts

Buna ziua,

Sunt noua pe acest forum, am nevoiie de lamuriri si nu stiu daca am nimerit bine.

Despre ce este vorba:

In august 2012, tatal copilului meu a primit o hotarare judecatoreasca privind o perioada de 3 saptamani de relatii cu minorul de 3 ani, structurat pe zile, astfel:

-prima saptamana zilnic de la orele15 la 18

-a doua saptamana zilnic de la orele 14 la 18

- a treia saptamana zilnic de la 11 la 18, cu luarea minorului la domiciliul sau , cu dreptul mamei de a-i insoti.

Nu discut aici corectitudinea acestei hotarari, tinand cont ca minorul isi vede de 3 ori/an tatal si nu a fost niciodata despartit de mama sa, si tinanad cont de violenta acestui om fata de mama, care s-a gasit in situatia de a lasa copilul singur cu un necunoscut chiar in orele sale de somn sau de a-l insoti, tot in orele de somn, intr-un loc unde se afla la discretia fostului sau agresor.

In prima zi de vizita, tatal s-a furisat la poarta, presupun ca a mimat ca apasa soneria si ca telefoneaza, altfel nu inteleg de ce nu l-am auzit si vazut de pe geam; la reluarea inregistrarii video, am vazut ca intr'adevar, a fost in fata portii.

A doua zi dimineata, la ora 11, in timp ce eram la judecatorie(aveam termen urmatoarea zi, cu acelasi), tatal minorului s-a prezentat la poarta (care era descuiata) cu politistul de proximitate; dansul s-a prezentat, a cerut sa vorbeasca cu mine, mama i-a spus ca nu sunt acasa, intre timp l-a vazut alaturi de politist pe tatal minorului razand satisfacut, ca urmare, surprinsa neplacut, mama le-a inchis poarta in nas. Nu era ora de vizita. Mentionez ca tatal a venit cu masina Politiei si a plecat tot cu ea, impreuna cu domnul Politist.

In aceeasi zi, la orele 15,00, era inregistrata plangerea penala conform art. 307 alin 2 Cod Penal.

In decurs de 3 ani, a fost prima data cand nu a vazut copilul conform dorintei sale sau a altei hotarari judecatoresti.

Au urmat 3 saptamani de calvar, fiindca minorul s-a speriat ca tata vine sa-l ia cu Politia, au inceput cosmaruri, varsaturi, salvare, tratament, in fine...Nici el nu a mai insistat la poarta, decat cu executorul judecatoresc, cand a venit insotit de Autoritatea Tutelara si de acelasi politist de proximitate, care a vazut ca minorul nu vrea cu tata, ca psihologii recomanda sa fie lasat copilul in pace si a fost de fata cand executorul judecatoresc a recunoscut ca de fapt nu e executare silita si venirea lui (cu autoritatile si Politia) este doar o vizita de informare.

Urmareea pentru copil a fost dramatica, a refuzat 2 luni iesirea din casa, a slabit, etc.

Domnul politist de proximitate mi-a luat declaratie in urma cu cateva luni si acum, sunt chemata la sectia Criminalistica a Politiei, sunt urmarita penal pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Baza cercetarii este acea plangere facuta a doua zi dupa prima "nerespectare", la data plangerii nu era respectata conditia "repetitivitatii" cerute de art.307 alin 2 C.P., iar acea "executare silita" al carui Proces Verbal este la dosar este nula de drept. Domnul politist de proximitate stie asta, dar totusi, a considerat ca eu, mama care-mi cresc singura copilul, sunt pericol social.

Din 10 septembrie pana in 9 februarie, persoana vatamata de infractorul "mama" nu a mai fost interesat sa-si vada copilul.

Este comportarea politistului de proximitate abuz in serviciu?

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Explica concret, unde crezi tu ca a gresit politistul? Ca a venit pana in fata locuintei cu tatal copilului pentru a discuta cu tine si a incerca solutionarea situatiei ivite pe cale amiabila? Sau pentru ca acum instrumenteaza un dosar penal, urmare unei plangeri prealabile formulate de fostul tau sot, dupa cum chiar tu ai spus? Nu inseamna ca daca esti cercetata ai si fost gasita vinovata.Tu declari realitatea, asa cum o vezi tu. Ar fi un abuz daca nu ar fi primit plangerea. Cand a venit cu executorul judecatoresc si cu reprezentantii Autoritatii Tutelare, si-a indeplinit atributiunile de serviciu. A fost practic solicitat de respectivii sa-i insoteasca, pentru ca aste este procedura. Eu stiu ca este greu cand este un copil la mijloc, dar trebuie sa ramanem realisti, nu sa inventam vinovati.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Member

Va sfatuiesc sa va invatati copilul ca politistul este o persoana in care poate sa aiba incredere,sa-i ceara ajutor si sprijin cand este in primejdie...nici decum sa-l invatati ca este un fel de bau bau,si atunci probabil o sa scape si de cosmaruri!

Politistul de proximitate a fost prezent impreuna cu fostul sot pentru a rezolva problema pe cale amiabila,pentru a media acest conflict.Nu inteleg ce a facut acest politist de proximitate ca sa spuneti ca a facut abuz in serviciu?Ca s-a prezentat impreuna cu sotul dvs la usa casei?Probabil a vrut sa se convinga ca cele ce se reclama se confirma , dedoarece acesta poate constata doar in flagrant o infractiune sau contraventie.

Sunt curios cat de obiectiva este relatarea dvs ?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Dacă vei analiza situația mai obiectiv, îți vei da seama că "tatăl copiilor tăi" e un cetățean cu aceleași drepturi ca și tine, indiferent dacă caracterul său poate lasă de dorit.

Ce ai vrea să facă un polițist care primește o plângere de la un cetățean? Îți spun eu, polițistul respectiv este obligat să-i dea curs, să efectueze un minim de verificări/cercetări. Asta e situația și așa prevede legea, polițistul nu poate să-i dea un șut în fund și să-l dea afară.

Referitor la episodul când "tatăl copiilor tăi" a venit la poartă însoțit de polițistul de proximitate, cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat înainte ca fostul tău soț să depună plângerea penală împotriva ta, iar polițistul a mers să se convingă singur care este situația, eventual să discute și să afle și opinia ta.

Faptul că se fac cercetări și ești urmărită penal, nu e nicio tragedie, dacă nu ești vinovată procurorul o să dispună în consecință.

Nu orice acțiune a unui polițist care nu este pe placul tău poate fi catalogată ca abuz, e drum lung până acolo.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca am fost inteleasa un pic gresit.

Exista o hotarare judecatoreasca care era clar impotriva interesului superior al copilului, dar facem abstractie de treaba asta.

Pe mine ma mira:

1. Politia pe post de taxi dus-intors pentru acest cetatean

2.A venit fara anunt prealabil sau o invitatie la sediu, asa cum a facut ulterior, cu maxima celeritate, azi n-am deschis poarta, maine-zi dimineata era prezent. Mentionez ca nu a fost nici un conflict cu o zi inainte. Nu se putea convinge in flagrant, ca ora 11 difera de ora 15 din program.

3.A inregistrat plangerea penala si a incadrat-o in art. 307-2 fara a fi probata repetitivitatea nerespectarii hot. judecatoresti

4.Desi a fost de fata la "executarea silita" in care insusi executorul a recunoscut ca de fapt nu e executare silita, a vazut actele medicale ale copilului, a vazut starea in care era copilul, totusi a trimis dosarul mai departe, de parca o mama ar fi ultimul infractor.

Repet, a fost prima data cand copilul nu s-a intalnit cu respectivul, iar nerespectarea avea motive temeinice, incepand de la dereglarea ritmului de viata al minorului si terminand cu instinctul de conservare al mamei, agresata in propria locuinta si amenintata permanent.

Ma intriga viteza cu care s-a intocmit acest dosar penal, pentru ca a doua zi dimineata sa fie folosit ca proba impotriva mea in dosarul pe rol

Edited by Martonze
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Serios acum, ce ai fi dorit sa faca acel politist, dupa ce au stabilit ca trebuie sa stea de vorba si cu tine?

Fostul sot s-a dus sa te reclame ca nu respecti o hotarare judecatoreasca, iar politistul a dorit sa se convinga ca este reala reclamatia si nu se datoreaza unei neintelegeri. Cum poate face acest lucru cel mai usor? Foarte simplu, il ia de manuta pe reclamant si se deplaseaza cu el la fata locului. Ce ai fi dorit sa faca cand au stabilit sa verifice acest aspect, deplasandu-se la domiciliul minorului. Sa-l lase pe jos si el sa plece cu autospeciala?

Sa presupunem ca proceda exact asa si automat ajungea inaintea lui acolo. Pierdea timpul prin fata portii sa-l astepte pe individ, nu?

De unde putea sa aiba certitudinea ca ala nu se tine de glume proaste si nici nu mai aparea acolo?

Parerea mea este ca prea dramatizezi si crezi ca toata lumea are unelteste impotriva ta.

Link to comment
Share on other sites

Pe mine ma mira:

1. Politia pe post de taxi dus-intors pentru acest cetatean

2.A venit fara anunt prealabil sau o invitatie la sediu,

3.A inregistrat plangerea penala si a incadrat-o in art. 307-2 fara a fi probata repetitivitatea nerespectarii hot. judecatoresti

4.Desi a fost de fata la "executarea silita" in care insusi executorul a recunoscut ca de fapt nu e executare silita, a vazut actele medicale ale copilului, a vazut starea in care era copilul, totusi a trimis dosarul mai departe, de parca o mama ar fi ultimul infractor.

Ma intriga viteza cu care s-a intocmit acest dosar penal, pentru ca a doua zi dimineata sa fie folosit ca proba impotriva mea in dosarul pe rol

1.politia nu e taxi decat in imaginatia ta.daca un om este transportat cu autospeciala asta nu inseamna ca autospeciala e taxi

2.politia prin reprezentatii ei te poate cauta si poate sa iti bata la usa la orice ora din zi sau noapte cu motiv intemeia, fara a fi nevoie de instiintare prealabila.am fi de rasul curcilor daca am lasa pe usa un anunt de genul: "vezi ca vin maine la 15 sa te arestez, sa fi acasa"

3. politistii respecta niste legi/proceduri/dispozitii....nu putea acel politist sa nu inregistreze plangerea. inregistrarea plangerii nu tine cont daca plangerea e adevarata sau nu, iar acest lucru nu se constata ad-hoc. prima data se inregistreaza plangerea, se stabileste un articol intial al incadrarii faptei apoi se audiaza persoanele....iar daca pe parcursul audierilor apar probe si amanunte, se schimba incadrarea juridica.

4. politistul nu constata "ochiometric" ci legal. dupa intocmirea tuturor hartiilor necesar se ia o decizie: se trimite sau nu dosarul la instanta de judecata.

cat despre viteza bucura-te ca nu dureaza analiza dosarului anii in sir. toata lumea ar vrea sa ii fie rezolvate problemele cu politia cat mai repede numai tu te miri cat de repede se misca treaba.

te intelegem ca esti mama...dar ia o pauza destreseaza-te si gandeste logic, eventual ia-ti si un avocat.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Si suplimentar pentru linistea ta sufleteasca 80% din dosare se solutioneaza cu neinceperea urmaririi penale, insa toate ajung si se arhiveaza la parchete.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.