Jump to content
POLITISTI.ro

Permis retinut pentru acumulare de puncte

b67dec

Recommended Posts

Buna seara azi mi-a fost retinut pc pe 30 de zile pe motiv ca am acumulat 16 puncte cumul. Pe dovada scrie ca :raport 24 ianuarie 2013 aveam 16 puncte si m-i s-a dat dovata fara drept de circulatie plus amenda de stationare pe coltul intersectiei. Ce pot face sa nu stau 30 de zile pe bara ce contestatii sa fac sa inteleg ca eu dupa data de 24 ianuarie nu mai aveam dreptul sa conduc? Cum fac sa-l recuperez pana fac contestatie?

Te poți adresa Judecătoriei cu plângere în termen de 15 zile. După depunerea plângerii vei primi un certificat de grefă și împreună cu acesta, cartea de identitate, dovada înlocuitoare te prezinți la Serviciul Rutier care are în evidență permisul tău de conducere și îți vei primi înapoi permisul de conducere până la emiterea unei hotărâri judecătorești definitive. În cazul în care ți se va da dreptate (după părerea mea șansele sunt 0 spre minus infinit) ți se va anula procesul verbal de contravenție și permisul de conducere va rămâne în continuare la tine. Dacă instanța va respinge plângerea ta, va trebui să restitui permisul de conducere la Serviciul Rutier în vederea suspendării pe perioada de 30 de zile plus că va trebui să suporți cheltuielile de judecată. Atenție, perioada de suspendare va curge abia după ce predai permisul de conducere din nou la Serviciul Rutier.

Edited by Dan
  • Downvote 3

Cred ca eram de tura cand ti-a retinut tie permisul. Colegul Dan face o greseala. Nu mai poti obtine acel permis de conducere pana la expirarea perioadei de suspendare. ”Data Raport” inseamna ca la 24 ian ti-a fost comunicat la domiciliu cumulul de puncte si obligatia de a preda permisul. Intrucat ai ignorat ”scrisorica” de la Politie ai ramas fara pc in momentul depistarii in trafic. Dovada e cu drept de circulatie pana la ora 24:00 a zilei in curs, d-le taximetrist ;). Amenda pt stationare pe coltul intersectiei e separata de dovada de retinere a permisului. O zi buna!

• Upvote 1