Jump to content
POLITISTI.ro

Masterul de Cercetari Criminalistice aplicate


Geomar

Recommended Posts

Buna ziua de ceva timp ma gandesc sa dau la masterul de cercetari criminalistice din cadrul Academiei de Poliție '' Alexandu Ioan Cuza" sunt studenta la masterul de Devianță Socială si Criminalitate din cadrul Universitatii Bucuresti si studenta la drept, as vrea sa stiu ce bibliografie trebuie sa consult. Va multumesc !

Link to comment
  • Moderator

Tematica pentru concursul de admitere la cursul de master "Cercetări criminalistice aplicate”

1. Metode şi tehnici actuale de identificare criminalistică

2. Evoluţii în tehnica criminalistică

3. Evoluţii în procedeele tactice folosite în investigaţiile penale

4. Dezvoltări în metodologia investigării criminalistice

Ca bază a pregătirii în vederea susţinerii examenului de admitere Tratatul de Criminalistică, ediţia V-a, Editura Universul Juridic 2010 – autor Prof. univ. dr. Stancu Emilian.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Acelasi masterat vreau sa-l urmez si eu anul acesta, fiind student in an terminal la drept. Emilian Stancu nu a fost propus aleatoriu sau datorita notorietatii sale pe piata conform tratatelor de criminalistica scrise in decursul anilor, ci pentru ca acesta este unul dintre parintii stiintelor criminalistice moderne. Din pacate nu prea sunt publicatii idonee stiintelor forensic deoarece acestea presupun nexuri intre mai multe stiinte, juridice sau nejuridice(chimie, fizica, biologie, etc.), iar studiile masterale oferite de Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza adresate si celor din exterior (noua), nu ne ofera un post in acest domeniu, numai in conditiile absolvirii academiei. Totusi interpretarea celei de-a 2 a fractiuni din lit d, alin. (1) art. 4 din OG 75/2000 asa cum a fost modificata prin Legea 156/2011, poate sa ne ofere posibilitatea de a opta pentru un post INEC in anumite conditii, dar sansele sunt destul de slabe. Poate conta in promovarea in grad si pe un anumit post (departamentul de cercetare criminalistica) dupa absolvirea INM-ului in cazul procurorilor, dar si acolo drumul este destul de ingust.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.