Jump to content
POLITISTI.ro

Lipsa act vanzare-cumparare auto

grama92

Recommended Posts

Buna ziua,

La sfarsitul anului trecut mi-am achizitionat un autoturism SH adus de cineva din Germania.

La inceput, totul bine si frumos, mi-am luat ultimul set de numere rosii, am depus dosarul pentru a recupera taxa de prima inmatriculare, am castigat in instanta, doar ca astazi, cand m-am dus la serviciul de inmatriculari pentru a depune dosarul sa-mi iau numerele definiotive am intampinat o mare problema si anume :

Lipseste actul de vanzare-cumparare dintre primul proprietar(o firma cu sediul in Italia) si proprietarul parcului auto din Germania(al doilea proprietar). Dupa acesta, in acte a mai figurat o persoana din Ilfov, care a adus masina in tara, de la care eu am cumparat masina(acesta mi-a dat toate actele pe care le avea)

Acum, cei de la serviciul de inmatriculari, mi-au spus ca nu au cum sa-mi inmatriculeze masina fara acel contract de V-C dintre firma din Italia si acel Mustafa(proprietarul parcului auto din Germania).

Mentionez ca toate celelalte acte le am, inclusiv fiscal, contract V-C dintre neamt si roman, identificare RAR si tot tot tot.....

Personal, mi se pare aberanta aceasta problema atata timp cat masina a trecut de toate celelalte "filtre"!

Ce pot face in conditiile acestea, cui sa ma adresez???

Exista vreo sansa sa o inmatriculez fara acel act?

Astept cu nerabdare parerile si optiunile dumneavoastra!

O zi placuta!

Presupun ca in Italia, dar nu-mi pot deduce din acte acest lucru.

Este clar ca a avut numere provizorii luate din Germania.

Edited by grama92

• Moderator

Cum să nu poţi? Verifică ce documente ai de la autorităţile străine. Presupun că ultima dată a fost înmatriculată în Italia.

Cu 2 ore in urma am fost la ghioseul pentru inmatriculari si am fost intors din drum.

Actele pe care le detin sunt urmatoarele:

-contract V-C dintre vanzatorul german si roman

-cer inmatriculare din germania(numere provizorii)

-o taxa platita in germania in val de 10.50 euro

-certificat de prooprietate emis de "Automobil club italia" sau "Registrul public auto"

-copie dupa certificatul de inmatriculare din Italia

-un transfer de proprietate dar nu-mi pot da seama intre cine si cine este

-cartea de identitate a masinii in limba italiana

Am inteles gresit intrebare dumneavoastra......scuze....

Oricum, scopul a fost atins!

masina ta inca este inmatriculata in Italia si de aceea ai nevoie de contract de vanzare cumparare intre italian si neamt. In Germania a fost doar inmatriculata provizoriu (numere de 5 zile) pentru a fi adus autov. in Romania.

masina ta inca este inmatriculata in Italia si de aceea ai nevoie de contract de vanzare cumparare intre italian si neamt. In Germania a fost doar inmatriculata provizoriu (numere de 5 zile) pentru a fi adus autov. in Romania.

In aceasta zituatie care sunt procedurile pe care ar trebui sa le urmez sau cui sa ma adresez pentru a ma indruma?

Multumesc pentru raspuns!

• 4 years later...

Buna seara! Dupa cum se poate observa din titlu, nu detin certificatul auto de vanzare-cumparare german in original, in prezent detin doar o copie legalizata la notar dupa acesta. Urmeaza inmatricularea definitiva si as dorii sa stiu daca sunt nevoit sa declar la notar precum ca nu mai detin certificatul in original, ci doar o copie legalizata, sau care sunt demersurile legale pentru a putea inscrie masina in Romania.

• Marius changed the title to Lipsa act vanzare-cumparare auto