Jump to content
POLITISTI.ro

Agentii pot fi alesi in functiile de conducere ale CNP-ului?

Recommended Posts

Am observat ca functiile de conducere din Biroul Executiv Central al CNP-ului sunt ocupate numai de ofiteri.

1. Un agent de politie poate fi ales intr-o functie de conducere din cadrul BEC al Corpului National al Politistilor?

2. Aceste functii sunt rezervate exclusiv ofiterilor?

Astept un raspuns din partea unui reprezentant al CNP. Multumesc!

Mentionez ca nu mai sunt mebru al C.N.P.-ului, daca ai sa citesti postarile mele anterioare, ai sa intelegi dezgustul si dezaprobarea mea in ceea ce priveste aceasta asociatie profesionala, care nu ne reprezinta. In ceea ce priveste intrebarile tale sunt de facut urmatoarele precizari : Normal ca si agentii pot face parte din staff-ul C.N.P. intrucat toti au calitatea de membrii ai corpului si nu sunt diferentieri sau categorii (gradele nu au relevanta) , astfel ca orice membru poate candida la o astfel de functie,insa in realitate majoritatea sunt ofiteri de politie, rechini ,mai rar gasesti in functii de conducere agenti doar la nivel judetean (ca sa fiu obiectiv ) insa de obicei majoritatea sunt obedienti ministerului sau sefilor locali, astfel ca nu au nici o influenta la consultarile legale . Problema este ca, urmand exemplu medicilor si asistentilor medicali care au corpuri distincte recte Colegiul Medicilor si Ordinul Asistentilor Medicali, ar trebui sa procedam la fel si noi un corp distinct pentru ofiteri si un corp distinct pentru agenti . De ce ? Un singur exemplu este salarizarea, ofiterii intodeuna si-au negociat salarii mari pentru ei, iar pentru agenti doar firimiturile . Mai mult nu sunt de acord ca prima de vacanta sa fie in suma de un salariu, de ce comisarul sef sa aiba 3.000 lei sa plece in Grecia iar agentul sa aiba 1000 lei sa mearga la Baile Felix. Aceeasi logica trebuie sa aplice si la chirii, sa fie o suma fixa, ca doi care sunt in aceeasi localitate sunt discriminati, astfel ofiterul isi permite cu suma de chirie din slariu sa ia un apartament iar agentul doar o garsoniera, avand in vedere procentul din cele doua salarii care nu este egal. Din aceste motive si din multe altele,m-am retras din falsa asociatie care nu ne reprezinta, mai ales actuala conducere, lucru pe care il recomand tuturor colegilor .

Trebuie sa fi ofiter si daca se poate comisar sef.

Iar o alta conditie, dupa ultimele modificari, daca indeplinesti o functie de conducere intr-un sindicat nu poti fi ales in conducerea CNP,chiar daca esti membru si ai platita cotizatia la zi.

Domnii astia din CNP or fi auzit de Constitutie, despre dreptul de a alege si a fi ales? :clip:

Edited by Elvis

Ma vad nevoit sa revin. Se pare ca dezbaterea din acest topic este urmarita si de mister Asofronie, care azi a postat pe site-ul C.N.P.-ului un comunicat privind reprezentativitatea in aceasta asociatie. Pe scurt din acel comunicat (care ma umple de draci ,asa ca sa-mi fie scuzata violenta limbajului )rezulta ca in functiile de conducere ale corpului pot fi numai ofiteri, deoarece acestia sunt detasati la corp si nu suspendati ca la sindicat si vezi doamne functiile de sef birou etc, pot fi ocupate numai de ofiteri. Dar de ce dracu, ofiterii au 4 testicule si agentii sunt prosti si trebuie sa fie doar condusi (calariti ) ? Unde este spiritul acestui corp care insasi prin titulatura Corpul National al Politistilor presupune ca orice membru este doar politist si ar trebui macar teoretic sa poata accede in orice functie. Oare chiar asa am ajuns, ca agentii sa fim considerati atat de incapabili si sa faca aia un regulament de valoarea unei hartii igienice ? Sa le fie rusine ! Ma felicit ca m-am retras din aceasta struto-camila de asociatie. Le doresc domnilor Dobrescu si Asofronie sa se aleaga si sa se realeaga la fel ca Ceasescu la al 13-lea Congres cu toate neamurile lor si sa vad pe cine dracu mai reprezinta. AGENTII DE POLITIE NU SUNT NEGRII PE PLANTATIA CELOR DOI .

• Moderator

Vezi, asta era smecheria! :clip:

In concluzie:

1. Un agent de politie poate fi ales intr-o functie de conducere din cadrul BEC al Corpului National al Politistilor?

NU.

2. Aceste functii sunt rezervate exclusiv ofiterilor?

DA.

Inca un motiv pentru a te retrage din aceasta organizatie!

Ai enorm de multa dreptate! Ar trebui sa se intituleze Corpul National al Politistilor Ofiteri. Apropo nu am nimic impotriva ofiterilor, dar ma calca pe bombeuri aceasta discriminare si nu o accept. Trebuie explicat si altor colegi aceasta situatie, absurda,puerila, ridicola, strigatoare la cer. Daca accepta atunci isi meirta rolul de oi care se incadreaza perfect in turma si carora l-i se permite sa behaie la comanda cand, cum si cat vor altii.

Nu trebuie sa aveti un "ghimpe" impotriva colegilor colegilor ofiteri. Eu stiu ca la data cand am intrat intr-o scoala a MAI, nu am vrut altceva si nu am avut alt obiectiv, decat sa devin ofiter. Sunt si multi ofiteri care provin din randurile agentilor de politie. Unii chiar au ajuns la grade profesionale destul de "mari". Chiar si in cadrul BEC al CNP sunt ofiteri care provin din randul agentilor de politie si au participat la alegeri pe functii eligibile.

La discutiile dvs. va pot preciza urmatoarele:

DA, conform Regulamentului de Organizare si functionare a CNP, in Biroul Executiv Central si la unele comisii de specialitate sunt alesi si agenti de politie, pe functiile eligibile la care au participat la alegeri. Aceste functii sunt aprobate de Congres, in statului de functii pentru personalul CNP detasat.

@LORD

Nu stiu de cete mai intereseaza subiectul nefiind membru CNP? Apropo. CNP nu este o asociatie profesionala, ci organizatie profesionala. Cam astea sunt si diferentele sau discriminarile pe care le consideri, in postarile de mai sus.

O seara buna!

• Moderator

Au dreptate colegii mei, domnule Radusandu...este Corpul National al Politistilor sau Corpul National al Ofiterilor?!

Ma bucur ca m-am retras din aceasta "organizatie profesionala", cum o denumiti dumneavoastra, domnule... Va urez succes in functiile dvs. de conducere...va veti conduce unul pe celalalt in curand.

Domnule Radu Sandu, ma intereseaza subiectul CNP desi nu mai sunt membru, deoarece mi-am propus sa conving cat mai multi colegi sa iasa din aceasta... hai cu indulgenta sa o numesc institutie. Am un singur scop, sa vad aceasta institutie desfiintata sau in cel mai bun caz reformata . Si aveti dreptate o asociatie profesionala se bazeaza prin libera asociere a membrilor si nu o organizatie profesionala impusa prin hotarare de guvern ,facuta pe genunchi la cererea Uniunii Europene cand ne caciuleam pentru aderare. Nu pot sta indifierent cand vad ca in CNP se amesteca mere cu pere, adica ofiteri si agenti, ceea ce nu ar fi neaparat rau, dar ofiterii sunt din start privilegiati ,fiind o conditie la functiile de conducere. Oare agentii de politie au mai putin neuroni, sau nu au studii necesare (va reamintesc ca suntem o gramada care avem mastere sau inscrisi la doctorate. Am vazut ce capacitate are CNP cand a mers la Palatul Cotroceni ? Care este rezultatul / VA SPUN EU : ZERO BARAT! Mentiunea dvs. ca sunt membrii in conducere fosti agenti actuali ofiteri, este o simpla frectie la un picior de lemn, nu ma incalzeste deoarece ei reprezinta actual corpul ofiterilor . Iar faptul ca dvs. ma intrebati intr-o nota ironica de ce ma mai intereseaza, va asigur ca sunt extrem de interesat, nu pot sta pasiv cand vad organizatia dvs ca nu ma reprezinta doar pe minie dar in general politistul si isi aroga un rol nemeritat, ei bine acest lucru eu nu il pot digera . Cum am spus si in postarile anterioare am talent de persuasiune si nu numai astfel ca la Politia Municipiului (plus posturile de politie arondate) unde lucrez din 100 membrii ai CNP, au ma ramas doar 5, restul au plecat o data cu mine . Curios este ca au plecat si toti cei 9 ofiteri inclusiv comandant si adjunct, chiar eu le-am scos l-a imprimanta cererile de retragere, oare de ce d-le Radu Sandu, daca si ofiterii nu se mai considera reprezentati de asociatia dvs. Cruciada mea continua si in prezent la nivel de IPJ iar rezultatele se prefigureaza identice . Apropo nu am nimic personal cu dvs. ca persoana, dimpotriva opinia mea fata postarile dvs. a fost de multe ori apreciativa, sunt adeptul unui dialog (ceea ce nu este cazul d-lui Asofronie) insa nu cred ca gasiti contraargumente . Cand lucrurile vor reveni pe un fagas normal de egalitate, fiti sigur ca voi fi primul care vin inapoi cu toti oamenii, dar pana atunci este normal sa stau cu ochii pe voi .

• Upvote 2

Excelent punctat ,luni merg si eu sa ma retrag din CNP, din punctul meu de vedere nu ne reprezinta si se folosesc de banii nostrii..!!!:emo-yessir:

Edited by mosudan
  • Upvote 1
  • Member

Am o interbare pentru Radu Sandu: ce a facut CNP-ul pentru noi politistii? intreb de curios si cu mentiunea ca nu mai sunt membru CNP de 2 luni. Sa nu-mi raspunzi cu : ce te mai intereseaza......concret!

Multumesc anticipat, desi cred ca nu ai cu ce te lauda.

Pentru mine CNP-ul e o adunatura de comisari, vechii militieni si niste slugi de agenti care fac parte din acele comisii cand se voteaza cati bani sa-i mai dea nu stiu cui comisar sau draci uscati! emo-yessir.gif