Jump to content
POLITISTI.ro

Sfat arma / dispozitiv autoaparare - eficient


petre105
Go to solution Solved by bozo,

Recommended Posts

Salut,

voi incepe prin a va povesti o intamplare.

Intr-o noapte sunt anuntat de o ruda ca a vazut o persoana straina in curte.

Am iesit in curte cu alte cateva persoane sa vedem cum sta treaba.

Persoana plecase din curte.

In zona se afla un magazin general care mai fusese pradat de cateva ori inainte si am presupus ca daca nu au luat nimic de la mine ar fi fost urmatoare tinta, in plus sunt amic cu cei care il detin.

Am pornit catre magazin, la intrare usa fortata.

M-am uitaat in stanga-ndreapata si surpriza.

Cateva persoane mascate pitite.

Cand am dat nas in nas la vreo 3m nu au initiat un maraton in directia opusa. Am aruncat cu o bata inspre ei si am inceput sa strig foarte tare- hotii.

Au inceput sa fuga. Am fugit si eu dupa ei dar am renuntat dupa vreo 20 m fiindca au intrat intr-o zona cu vegetatie deasa si inalta.

Ca si paranteza au fost arestati o parte dintre ei dar nu pentru furt ci pentru altceva, desi am fost cu politia la domiciliu unuia unde am recunoscut hainele - au avut monstra de tesatura in gardul proprietarului de magazin- au gasit in casa obiecte declarate furate de altii. Concluzie - e bine sa fi hot in Romania si sa te simpatizeze politia si procuratura.

Sa revenim la subiect.

Desi am pregatire in domeniul artelor martiale, nu am experienta in luptele de strada iar fizicul meu cantareste vreo 65 kg, iar lupta cu mai mult de o persoana ce depaseste categoria de greutate doar prin noroc poate fi castigata de mine.

Daca mai punem la socoteala si emotia destul de puternica pe care un om chiar si pregatit o poate resimti in momente de genul acesta creeaza o incapacitate partiala sau totala de actiune sau lupta eficienta.

Intrucat este posibil sa fiu subiectul unei razbunari directe sau indirecte, eu sau membri familiei, mai ales ca unii sunt minori, sau ca in curand se vor elibera din persoanele mai sus mentionate sau cunostinte de ale lor vor incerca din nou sa fure bunuri din proprietatea mea consider foarte necesar o arma sau dispozitiv care sa imi acorde posibilitatea sa ma apar atunci cand raportul de forte nu este egal sau o persoana straina intra in casa pe timpul noptii.

Vreau sa fie clar anumite aspecte - arma/dispozitivul va fi folosit numai si numai in perimetrul prorietatii/casa.

Alt aspect este ca nu ma intereseaza faptul ca daca o/il voi folosi in conditiile legii - dupa cum am specificat doar in perimetrul proprietatii- va atrage dupa sine anchete penale sau chiar detentie - fiindca legea lasa loc de de interpretari- deoarece prefer sa ma plimb la tribunal sau la racoare decat sa ma plimb la spital sau in caruciorul cu rotile, eu sau alti membrii ai familiei.

Un alt aspect este faptul ca nu furtul de bunuri din proprietare ma motiveaza sa omor un om - fiindca nu am cine stie ce valori prin curete- ci faptul ca pot iesi noapte eu sau alti membrii din familie, dai nas in nas cu ei si acolo se termina firul pentru proprietar, sau intra noaptea in casa - socul psihic pe care il poti avea daca ti se intampla asa ceva este enorm, sa nu mai pomenim ca in momentul in care te dai jos din pat, asta daca mai apuci, starea psihica nu iti permite sa fi Vandame.

Daca legea mi-ar permite alegerea ar fi simpla. Pistol cu glont, calibrul cel mai mare..

Fiindca legea nu imi permite arma cu glont, trebuie sa iau in calcul pistol cu bile de cauciuc, eletrosoc, pistol cu gaz paralizant....

Dupa cum spuneam utilizare in curte sau casa pe timp de noapte in general.

Variantele cu gaz cred ca le scoatem din discutie daca e vorba de folosire si in casa.

Electrosocul trebuie sa vina in contact cu persoana, asta inseamna ca e foarte posibil sa duci o lupta corp la corp - trezit brusc din somn numai de lupta nu esti in stare, mai ales daca sunt mai multe persoane-. Electrosocul cu fire de la distanta iti permite sa il folosesti doar o data, deci la mai multe persoane pica si varianta asta.

Sabie, bata, cutit, arc, arbaleta si altele din categoria asta presupun sa fii psihic in stare de lupta - lucid, calm, mobilitate buna, spatiu de desfasurare....

In final ramane varianta pistolului cu bile de cauciuc, care este o arma usor de folosit in mediul pe care l-am descris mai sus.

Nu am avut posibilitatea sa testez un pistol din aceasta categorie asadar nu stiu daca acesta poate provoca incapacitatea temporara de miscare a unui agresor masiv imbracat cu haine groase.

Dupa cum spune si titlul va rog sa ma indrumati catre ceea ce considerati a fi cea mai buna arma/dispozitiv pe care il pot folosi in mediul pe care l-am descris pentru mai multi agresori, sa spunem masivi si imbracati cu haine groase.

Multumesc anticipat.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • Member
  • Solution

Varianta cea mai buna e pistolul cu bile de cauciuc, si legea iti permite sa il porti si in afara locuintei. Problema e ca sunt cam scumpe cele pe care te poti baza (aproximativ 2000 3000 lei).

Daca te hotarasti sa iti cumperi o arma citeste intai legea 295/2004 si documenteaza-te. Daca cunosti legea + partea despre autoaparare din Codul Penal nu vei avea probleme in cazul folosirii pistolului in conditii legale.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.