Jump to content
POLITISTI.ro

Aparare si protejare proprietate

nusuntacasa

Recommended Posts

Buna ziua. Mi-am facut cont pe acest forum pentru a adresa o intrebare politiei romane.

Deci sa incepem, mama detine o proprietate intr-o comuna din jud Constanta (teren de 2100mp plus casa), care de ani de zile a tot fost jefuita din nou si din nou, am si o masina acolo in curte si daca va vine sa credeti si p-aia au incercat s-o fure desi nu functioneaza (asa ca i-am scos rotile, daca o fura macar sa se chinuie), au smuls scandurile din gard, casa a fost sparta in nenumarate randuri iar atunci cand nu au gasit ce sa fure pur si simplu au facut pagube, astea fiind cateva situatii; sunt fara pic de jena hotii, chiar si in plina zi au intrat in curte sa fure.

Ca masuri de precautie s-au facut zeci de plangeri la politia locala de-acolo, fara nici un rezultat (de obicei avem noroc daca gasim pe cineva la politie, mare parte din timp lacatul fiind pus la sectie iar politistii distrandu-se in carciumi sau eu stiu ce alte activitati), s-au achizitionat caini care unul cate unul au fost otraviti, am inchiriat casa dar fara rezultat ca sunt in stare sa te fure cu casa cu tot, si oricum au furat si chiriasii ca sa nu se simta exclusi probabil... sarma inghimpata pe gard (buna gluma).

Acum, ce ma sfatuiti sa fac? eu personal as electrifica gardul, dar stiu ca nu am voie sa fac asta (din pacate), sa nu mai zic ca daca il prind pe vreunu furand cand sunt acolo mi-e ca mai ajung si intre grati din cauza unei scursuri umane. Si sunt putin pierdut, pentru ca eu locuiesc in Bucuresti, mama recent s-a mutat acolo, si imi povesteste ca devin din ce in ce mai nesimtiti si perseverenti, si nu stiu in ce masura se poate ea apara, o femeie de 60 de ani. Eu ma gandeam sa montez niste senzori de miscare in jurul casei, dar ok, sti ca ai pe cineva care iti da tarcoale, dar cu toate astea ce poti sa faci? cum poti sa ripostezi? cu legile noastre?

Multumesc si scuzati textul interminabil.

• Downvote 4

În primul rând țin să reamintesc că acest site nu reprezintă Poliția Română și nici punctul de vedere al acestei instituții. Pe acest site puteți primi sfaturi sau îndrumare de la polițiști. În legătură cu polițiștii văzuți de dvs. prin cârciumi, nu numai că vă contrazic, dar vă spun că vă aflați într-o mare eroare. De ce nu ați făcut fotografii sau de ce nu ați anunțat șefii ierarhici ai acestora dacă i-ați văzut prin cârciumi ?! Polițiștii sunt destul de puțini în acest moment și acest lucru nu se întâmplă din vina lor. Nu caut scuze pentru colegii mei, dar nu vreau nici să vă vărsați frustrarea pe ei. Este adevărat că bătrânii singuri sunt printre persoanele cele mai predispuse la victimizare. Important este ce puteți face dvs. În niciun caz nu vă recomand să electrificați gardul. Acest lucru nu numai că este interzis dar puteți să ucideți oameni nevinovați prin această metodă.

Vă recomand să luați legătura cu șeful Secției Rurale nr. 4 Medgidia domnul comisar Gheorghe Adrian Cătălin, la tel. 0241/811.088, care arondează comuna Cobadin și să expuneți problema dvs. Soluții există, dacă stăm doar să arătăm cu degetul în stânga și în dreapta nu veți rezolva nimic.

Edited by Dan

Am inteles, stiu ca nu toti politistii sunt cu bile negre, majoritatea sunt ok (am avut incidente neplacute decat cu jandarmeria, dar ei sunt alta mancare de peste), nu vreau sa-mi vars frustrarile pe ei, in mare parte sistemul e de vina nu cei care impun sistemul... dar, problema este ce pot eu sa fac? pentru ca politia nu o sa-si piarda timpu sa imi patruleze mie proprietatea, nici nu cred ca o sa aiba mare succes in identificarea hotilor, si presupunand ca ii prinde de obicei acestia primesc o amenda pe care nu o platesc, si cam atat, sau uneori chiar nu au ce sa le faca, ei neavand buletin sau alt fel de acte. Plus ca in general recidiveaza. Am glumit cu gardul electrificat, nu vreau sa omor pe nimeni, bun sau rau nu conteaza, si oricum nu cred ca mi-as permite factura la electricitate pentru o astfel de implementare :lol:

Pentru ca legal vorbind, eu daca il prind pe proprietate, nu am voie nici macar sa-l retin pana vine politia, pentru ca intru la privare de libertate (sau cum s-o numi), nu am voie sa-i rup un deget sa se invete minte pentru ca intru la vatamare corporala, iar daca ma ataca si sa spunem ca intru in panica si cine stie cum il omor, nu e de bine pentru nimeni. Si nici daca pun pancarte cu "Va rog nu furati ca e imoral si incercati sa va gasiti o vocatie si sa fiti utili pentru societatea in care traiti in loc sa o degradati!" nu cred ca rezolv ceva.

Sunteți în eroare, aveți voie să rețineți pe cel ce comite o infracțiune până ajunge poliția la fața locului, cu condiția să anunțați imediat despre acest lucru polițiștii. Sperăm ca sfaturile să vă fie de folos.

Edited by Dan
  • Upvote 1
  • Moderator

Montarea unui sistem de supraveghere video poate face minuni, iar în cazul unor evenimente neplăcute poate ajuta foarte mult la identificarea autorilor.

Aveti posibilitatea, dupa cum si colegii de mai sus v-au incunostiintat, sa va luati o serie de masuri de siguranta. Iata cateva sugestii : sistem de supraveghere video, sistem electronic de alarma, mijloace mecano-fizice, lasati locuinta in grija unei persoane de incredere, folositi iluminatul de siguranta pe timpul noptii, pastrati o legatura permanenta cu politistii din comuna respectiva pentru intensificarea patrulelor din zona locuintei in cauza - acum sa nu va ganditi ca politistii va vor pazi dumneavoastra locuinta non-stop, vor desfasura activitati specifice - si veti vedea ca lucrurile vor sta cu totul altfel. Trebuie sa va ganditi ca , legal , aveti si niste obligatii in calitate de proprietar de bunuri, sa va luati masurile necesare pentru a asigura protectia acestora.

• Upvote 1