Jump to content
POLITISTI.ro

Incercare de recuperare caine.


Geo23

Recommended Posts

Buna ziua,

Am sa incerc sa va expun problema mea cat mai concis si va rog din suflet sa ma ajutati cu orice sfat posibil.

Acum aproximativ o luna am fost abordata, la curte, de catre un domn care a aflat ca am un caine mare si daca nu cumva vreau sa i-l dau lui (un metis de ceva ciobanesc de talie mare dar cat se poate de pampalau) pentru a ii pazii oile. Asa s-a exprimat. L-am refuzat politicos si omul si-a vazut de drum.

La nici o saptamana ma anunta fratele meu (care locuieste acolo) ca a disparut Lord.

Initial nu am facut legatura intre cele doua evenimente, ne-am apucat si am intrebat in stanga si in dreapta, am facut afise etc etc.

Informatiile au aparut surprinzator de repede si am aflat ca domnul respectiv a mai intrebat prin sat de caini mari, si nu numai o data, ca ii zice "Nita a lu Safta" oier de meserie, ca il gasim la doua sate distanta de noi si ca e bine sa mergem totusi pana acolo, ca stiu ei ce vorbesc. Oricat de aberanta mi s-a parut ideea de a fura un caine din curtea omului, l-am gasit pe domnul Nita intr-un final, intreband prin satul lui de bastina si implicit mi-am gasit si cainele printre multi alti caini pe care ii mai are prin ingraditura pe care el o numeste stana.

La intrebarea mea legata de Lord l-a luat pe nu in brate, ca e cainele lui, ca l-a luat de pe strada. Evident ca nu pot sa-mi fur cainele inapoi iar de negociat nici nu poate sa fie vorba cu dumnealui. Mi-a spus verde in fata ca eu nu pot sa demonstrez ca nu mi-am aruncat cainele in strada sau ca nu a fugit din curte.

Mentionez ca am certificat de adoptie pentru el, carnet de sanantate cu vaccinarile la zi, medicul veterinar de la noi poate confirma ca este cainele meu, mai este si sterilizat, am hartii si de la cabinetul la care l-am dus. In conditiile astea pot face o plangere la politie? Si daca da, unde sa fac aceasta plangere, la sectia de politie de la el din sat sau la noi?

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Link to comment

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.

Am fost si am reclamat furtul, domnii politisti au fost cat se poate de receptivi dar din pacate cainele meu nu mai este de gasit. Probabil greseala mea a fost ca l-am luat la intrebari pe hot si s-a descotorosit de el in timp record. Le-am pus la dispozitie si niste poze facute de mine pe telefonul mobil cu cainele atunci cand l-am gasit la el in "curte" dar sunt destul de greu de folosit ca probe din cate am citit.

Noi ne-am mobilizat si poate avem noroc sa il gasim pe undeva pe campurile din jurul satului dar la fel de bine este posibil sa fie ingropat pe undeva.

Domnii politisti mi-au dat toate asigurarile ca vor face tot ce le va sta in putere sa rezolve aceasta situatie si le multumesc din suflet pentru asta. Dar in conditiile de fata credeti ca mai exista ceva sanse ca acest individ sa fie tras la raspundere....? :(

Singurele "dovezi" sunt cei doi vecini care au fost intrebati si ei despre caini de catre individ, declaratiile mele si ale prietenului meu care am vazut cainele la el in curte si cele cateva poze facute atunci.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.