Jump to content
POLITISTI.ro

tamponare usoara


hopeless

Recommended Posts

se da speta: un autoturism (1) aflat intr-o alveola doreste sa reintre pe banda 1 fara sa observe un alt autoturism(2) care circula pe aceasta banda dar opreste inainte de a se tampona cu acesta.

Pentru a evita accidentul autoturismul doi intra pe banda 2 unde loveste autoturismul 3.Cine raspunde si cum?

Link to comment

raspunde autoturismul nr. 2 intrucat nu s-a asigurat la schimbarea directiei de deplasare cand a intrat de pe banda 1 pe banda nr 2 si a lovit aici autoturismul nr. 3.

Link to comment

Descrierea corectă a speței în opinia mea este : autoturismul nr.1 aflat într-o alveolă intră pe banda nr.1 de circulație, fără a se asigura, în acel moment apropiindu-se un alt autoturism, autoturismul nr. 2, pe aceeași bandă și direcție de mers. Pentru a evita coliziunea, auto nr.2, intră pe banda nr.2, fără a se asigura deasemenea, intrând în coliziune cu un alt autoturism, nr.3, care se deplasa pe banda nr.2, pe aceeași direcție de mers.

Rezolvare : vinovat de producerea tamponării este conducătorul auto nr.2, care nu a circulat cu o viteză care să permită limitarea oricărui pericol și iminent, pentru evitarea tamponării și pentru neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Link to comment

Art. 48 oug 195/02

Conducatorul de vehicul trebuie sa respecte regimul legal de viteza si sa o adapteze in functie de conditiile de drum, astfel incat sa poata efectua orice manevra in conditii de siguranta.

Art. 54 oug 195/02

(1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

Edited by 25tess
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.