Jump to content
POLITISTI.ro

Se acopera gunoiul sub pres sau nu?


STO

Recommended Posts

Dragi colegi in presa craioveana au aparut niste articole despre Comisarul Marcuta si ofiterul detergent.(Indiscret in oltenia)Va rog sa va spuneti parerea dumneavoastra despre acesti domni ofiteri si daca din intamplare ati luat contact cu dumnealor.

Link to comment

De voie, de nevoie, un poliţist prestează constant munci pentru bunăstarea şefului Serviciului de ordine publică

Şeful de post de la Şimnicu de Sus, pălmaşul lui Stoian

de Valentin Zarea

În urmă cu câteva săptămâni, vă prezentam cât de grea trebuie să fie viaţa unor şefi din cadrul IPJ Dolj care sunt nevoiţi să îndure săptămânal ore multe de chef şi voie bună. Printre ei, şeful Serviciului de ordine publică, comisarul-şef Mihai Stoian, care, la numai câteva zile după o petrecere de pomină în pădurea de la Zăval, chiar în timpul programului, a fost văzut „antrenându-se“ într-un local select din Băileşti. Evident, fiind atât de ocupat cu lucrurile serioase, comisarul Stoian nu mai reuşeşte să găsească timp pentru a rezolva şi alte probleme, cum ar fi colectarea mierii din stupii familiei sau tratarea câinelui aparţinând soacrei. Şi totuşi, în ciuda „impedimentelor“, şeful SOP reuşeşte s-o scoată cu bine la capăt, că doar ar fi păcat să ai atâţia oameni în subordine şi să nu-i exploatezi corespunzător.

Comisarul-şef Mihai Stoian este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din cadrul IPJ Dolj. Pe de-o parte prin prisma funcţiei pe care o ocupă de prea mulţi ani, ar zice unii, iar pe de alta datorită „abilităţilor“ manageriale de invidiat. Printre acestea, primul loc îl ocupă relaţia cu subordonaţii, celebră în rândul tuturor poliţiştilor de la Ordine Publică, relaţie care, recent, i-a adus şi recunoaşterea şefilor sub forma unei cercetări prealabile. Motivul, situaţia tensionată din cadrul serviciului pe care-l păstoreşte. Şi n-ar fi deloc pentru prima oară, dacă ne amintim că şi Corpul de Control al MAI l-a avut în vizor în vremea când Vasile Blaga ocupa funcţia de ministru. Şi, deşi nu vrem să facem pronosticuri, am paria totuşi că problemele comisarului Stoian nu ţin deloc de trecut, ci vor deveni curând extrem de actuale.

Câinele şi mierea, sarcini de serviciu

Deşi legea spune cu totul altceva, atribuţiunile de serviciu ale şefului de post din comuna Şimnicu de Sus nu se limitează la asigurarea ordinii şi aplicarea legii în comună, ci merg până la transportul animalelor la veterinar sau colectarea mierii de albine. Totuşi, să nu vă închipuiţi că poliţistul din micuţa localitate doljeană face asta voluntar şi pentru toată lumea, ci doar pentru cine trebuie. Cum ar fi comisarul-şef Mihai Stoian, şeful său pe parte de ordine publică. Astfel, lunar, după ce termină cu infractorii Şimnicului, agentul Eugen Oprescu se suie în maşina personală şi pleacă spre comuna Tălpaş, unde se opreşte în faţa casei unde locuieşte soacra şefului SOP. Acolo, ajutat de stăpână, el urcă pe bancheta din spate un exemplar frumos de ciobănesc mioritic pe care-l aduce la Craiova pentru a fi consultat şi toaletat de medicul veterinar. Urmează, evident, drumul de întors şi totul se încheie cu bine. Pentru câine, desigur, deoarece banchetele autoturismului nu sunt la fel de norocoase şi cad pradă colţilor ascuţiţi ai patrupedului. Când nu se ocupă de câinele familiei Stoian, şeful de post are grijă şi de producţia de miere adunată în stupii aparţinând aceluiaşi comisar. Totuşi, cum apicultura nu este la fel de simplă precum transportul patrupedelor, agentul Oprescu este nevoit să-şi aducă cu el şi soţia. Astfel, cei doi pornesc către localitatea Coţofenii din Dos, unde se apucă de colectat mierea. Nu înainte de a-şi lua toate măsurile de precauţie pentru a evita repetarea unui incident petrecut cu ceva timp în urmă, când, probabil nervoase, albinele au năvălit pe şeful de post care a fost la un pas de a-şi pierde viaţa din pricina numeroaselor înţepături.

Agentul Oprescu - şi muncit, şi cu banii luaţi

Deşi şeful de post din Şimnicu de Sus nu prestează aceste servicii voluntar, nu înseamnă că nu are de câştigat de pe urma lor. Astfel se aude că, mărinimos din fire, comisarul Mărcuţă îi oferă acestuia onoarea de a-i împrumuta bani, de care apoi se face că uită să-i mai dea înapoi. Aşa se face că ultima operaţiune de acest fel i-ar fi adus agentului Eugen Oprescu o gaură de vreo 500 de lei la bugetul familiei, după ce şeful SOP nu i-ar mai fi returnat decât 200 de lei din totalul de 700 pe care îi împrumutase.

Cine-l apără pe Stoian?

Aşa cum spuneam încă de la început, comisarul-şef Mihai Stoian este un obişnuit al cercetărilor, fiind de multe ori în atenţia superiorilor. Cu toate astea, el a reuşit să-şi păstreze atât funcţia cât şi influenţa în cadrul instituţiei, lucru pus de mulţi pe sprijinul de care acesta se bucură din partea adjunctului comandantului IPJ Dolj, comisarul-şef Nicuşor Badea, responsabilul cu ordinea publică în judeţ şi, deci, superiorul direct al lui „Mărcuţă“. Scenariul nu este prea departe de adevăr dacă ne gândim că, la cheful de la Zăval, acolo unde şeful SOP a experimentat cultura bahică, acesta a fost însoţit chiar de către comisarul Badea. În plus, cei doi se pare că au şi viziuni comune cu privire la organigrama IPJ, acolo unde consideră că ar fi loc pentru mai mulţi consăteni ai comisarului Badea decât în prezent. Totuşi, nu este deloc exclus ca norocul lui „Mărcuţă“ să fie pe terminate, mult trâmbiţata reformă a statului fiind privită de mulţi ca o oportunitate

Şeful SOP din cadrul IPJ Dolj nu poate concepe munca fără distracţie

Viata de comisar - toata ziua la pahar

Cam aşa s-ar putea rezuma, fără prea mari exagerări, activitatea de zi cu zi a şefului Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Dolj, comisarul-şef Mihai Stoian. Astfel, după ce în urmă cu aproape două săptămâni acesta a fost sufletul unei „petreceri în uniformă“, organizată de câţiva subordonaţi în localitatea Zăval, „Mărcuţă“ a fost zărit din nou în compania lui... Bachus. De această dată însă, evenimentul n-a mai fost unul în aer liber, ci s-a desfăşurat în spatele uşilor închise ale unui local din municipiul Băileşti.

de Valentin Zarea

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe raportul întocmit în urma chefului de la Zăval, la care au participat mai mulţi poliţişti, în frunte cu comisarii-şefi Nicuşor Badea şi Mihai Stoian, deşi se aflau în timpul orelor de serviciu, că un nou scandal bate la uşa şefului SOP. Asta după ce, la finele săptămânii trecute, responsabilul cu ordinea publică a judeţului a fost zărit sărbătorind de zor la un local din Băileşti. Totuşi, spre deosebire de Zăval, numărul invitaţilor prezenţi la restaurantul „Teoden“ a fost unul extrem de mic. De fapt, a fost atât de mic încât petrecăreţii au avut loc la o singură masă.

Vin „sticleţii“, ies clienţii

Aşa după cum susţin mai multe persoane, imediat ce ofiţerii au intrat în local, personalul a primit sarcină clară ca „oaspeţii de seamă“ să aibă parte de intimitate. Ceea ce s-a şi întâmplat, localul rămânând doar la discreţia comisarului Mihai Stoian şi a şefului Poliţiei Municipiului Băileşti – comisarul-şef Sorin Abagiu, care erau însoţiţi de comisarii Voicu şi Popa de la Ordine Publică, precum şi de un misterios „oaspete“ de la Bucureşti, despre care se aude că ar avea biroul în cadrul IGPR.

Anchete suspecte în cârciumi selecte

Surse din cadrul IPJ Dolj spun că ofiţerul bucureştean se afla la Băileşti în interes de serviciu. Mai exact, acesta ar fi efectuat o anchetă, însă, pentru moment, nu se poate şti cine sau ce se afla în vizorul angajatului IGPR. Totuşi, având în vedere că majoritatea celor prezenţi la acea masă aveau legătură cu ordinea publică, nu este deloc exclus ca şi ţinta ofiţerului misterios să fi avut legătură cu acest serviciu problematic. Însă, probabil că este doar o chestiune de timp până când se va afla şi acest lucru. Şi poate că, atunci, vom şti şi de ce personajele de mai sus au ales să se întâlnească într-o cârciumă şi nu în sediul Poliţiei Băileşti.

Stoian în corzi?

Evident, cum la mijloc este vorba despre o anchetă, mulţi s-au grăbit să spună că nu este deloc exclus ca cel vizat să fie chiar şeful Serviciului ordine publică din cadrul IPJ Dolj, comisarul-şef Mihai Stoian. Asta mai ales din pricina „cazierului“ impresionant al ofiţerului care chiar recent s-a aflat într-o cercetare prealabilă, declanşată ca urmare a situaţiei tensionate din cadrul serviciului pe care-l păstoreşte. Însă astfel de lucruri au devenit obişnuinţă pentru şeful SOP, care şi anul trecut s-a aflat într-o situaţie similară după ce Corpul de Control al ministrului Blaga a descins în curtea IPJ Dolj. Iar dacă la toate astea adăugăm şi faptul că „ordinea publică“ este, de foarte multe ori, o noţiune abstractă în Dolj, atunci zvonurile privind o posibilă mazilire a lui „Mărcuţă“ încep să capete consistenţă.

Link to comment

Acum cateva zile am vazut o doamna politist care il acuza pe domnul respectiv de anumite lucruri.S-a intamplat ceva? A venit cineva sa faca cercetari despre problemele sesizate? Intreb pentru ca nu s-a mai auzit nimic despre aceste lucruri.

Link to comment

DEŞI ESTE UNUL DINTRE CEI MAI CONTROVERSAŢI OFIŢERI DIN CADRUL IPJ DOLJ, COMISARUL-ŞEF MIHAI STOIAN RĂMÂNE ÎN FUNCŢIE

Cine-l apără pe „Mărcuţă“?

Chiar dacă noul ministru al Internelor, Radu Stroe, a declarat că vrea să schimbe acest lucru, se pare că „golăneala“ rămâne singura lege care se aplică în Poliţie. Aşa se face că, deşi implicarea sa în agresarea unei subordonate a fost cât se poate de evidentă, comisarul- şef Mihai Stoian este păstrat în fruntea Serviciului de Ordine Publică. Ba mai mult, lui „Mărcuţă“, aşa cum este cunoscut printre poliţiştii din judeţ, i se trec cu vederea abateri grave, pentru care oricare alt agent ar fi primit automat o sancţiune.

de Valentin Zarea

th_art_1334.jpg

Deşi a călcat în numeroase rânduri pe bec, comisarul-şef Mihai Stoian, acest copil teribil al IPJ Dolj, a găsit mereu resurse pentru a-şi păstra funcţia de şef al Serviciului Ordine Publică. Fie că a fost vorba despre abateri disciplinare sau acuzaţii de agresiune, Mărcuţă a reuşit de fiecare dată să aterizeze în picioare, driblând cu abilitate orice fel de control. Una dintre explicaţiile pentru acest „talent“ al şefului SOP ar fi prietenia cu Ion Costea, comisarul-şef din cadrul Serviciului Ordine Publică din IGPR, trimis în repetate rânduri să-l cerceteze. Sau, mai bine spus, să-l scoată basma curată. Căci fix asta s-a întâmplat în ultimii ani, ori de câte ori pe masa IGPR a ajuns vreo sesizare care să-l vizeze pe Stoian. Totuşi, nu puţini sunt cei care spun că, de fapt, comisarul Costea este doar o unealtă şi că altcineva ar fi cel care, din motive prea puţin ortodoxe, îl ţine în braţe pe vajnicul şef al SOP din cadrul IPJ Dolj.

Victima lui Stoian, obligată să-şi înghită vorbele?

Cel mai recent episod care ne arată că, de fapt, mai-marii Poliţiei nu încearcă să elimine din sistem poliţiştii-problemă, ci doar încearcă să ascundă cât mai bine gunoiul sub preş, s-a petrecut nu mai departe de săptămâna trecută, atunci când comisarul-şef Lidia Popescu, cea care îl acuzase, în mai multe rânduri, de hărţuire, a fost forţată să iasă într-o conferinţă de presă şi să retracteze multe dintre acuzaţii. „Am formulat un raport către comanda IPJ Dolj, dată de la care lucrurile au degenerat, modul de comportare al şefului Serviciului de Ordine Publică fiind unul de tracasare şi răzbunare, acesta afirmând în repetate rânduri şi în anumite contexte că mă va termina atât pe mine, cât şi persoana care mă susţine, respectiv domnul comisar-şef dr. Nicolescu Constantin (...) Isteria acestuia (comisarul-şef Mihai Stoian – n.red.) a atins punctul culminant în timpul lunilor iunie - iulie, când am fost agresată fizic şi verbal pe holul etajului trei al sediului Poliţiei în prezenţa mai multor poliţişti, ameninţându-mă să plec de la serviciu împreună cu persoana care m-a adus, în mintea acestuia fiind domnul inspector-şef, acuzându-l că intenţionat m-a infiltrat în colectiv“, scria, în urmă cu un an, Lidia Popescu. Cu toate astea, săptămâna trecută, atunci când scandalul a ajuns în presă, superiorii poliţistei, de la Bucureşti sau de la Dolj (?!), au sărit repede să pună batista pe ţambal. Astfel, în loc să-l aducă pe comisarul Stoian la raport, aceştia au chemat-o pe Lidia Popescu, pe care au determinat-o să-şi schimbe declaraţia. Aşa se face că, în faţa presei, poliţista s-a comportat mai rău decât un copil prins în corcoduşul vecinului, bâjbâind printre cuvintele cu care încerca să explice că n-a fost hărţuită sau agresată, ci doar a avut un „conflict de idei“ cu şeful SOP. Prestaţia ei nu doar că nu a reuşit să acopere scandalul, ci a ridicat şi mai multe semne de întrebare cu privire la presiunile uriaşe care se exercită asupra poliţiştilor care găsesc curajul să rupă rândurile. Cu toate astea, cel puţin pentru moment, Mihai Stoian pare să fi primit un certificat de bună purtare, care-l transformă din agresorul Lidiei Popescu într-o victimă a mass-mediei.

Şeful SOP recunoaşte muşamalizarea accidentului

Deşi s-a reuşit îngroparea scandalului de hărţuire, conducerea IPJ Dolj mai are mult de muncă pentru a aduce liniştea în ograda SOP. Asta după ce, într-o înregistrare ajunsă în posesia Indiscret, comisarul-şef Mihai Stoian recunoaşte cu seninătate că nu a respectat procedurile în cazul accidentului în care a fost implicat în luna octombire a anului trecut. Oficial, aflat singur în maşină, o Dacia Logan cu numărul de înmatriculare DJ-08-ZPU, şi în timpul serviciului, Stoian a lovit un alt autoturism. Conform informaţiilor oferite de conducerea IPJ Dolj, în cazul accidentului în care a fost implicat Stoian a fost urmată procedura standard. Aceasta prevede, printre altele, raportarea accidentului, precum şi întocmirea unui buletin de eveniment, lucruri care însă nu s-au întâmplat. Totodată, conform procedurii, la faţa locului ar fi trebuit să ajungă un agent de la Poliţia Rutieră care să-l testeze cu aparatul alcool-test pe Stoian, lucru care, de asemenea, nu s-a întâmplat. Mai mult, autoturismul ar fi trebuit dus în service-ul IPJ Dolj pentru constatarea daunelor care ar fi urmat să-i fie imputate şefului SOP. Evident, nici acest lucru nu s-a întâmplat, Mihai Stoian afirmând cu nonşalanţă că s-a ocupat de reparaţii „în regie proprie“. „M-a lovit un dobitoc în intersecţie. I-am îndoit bara din faţă şi capota. (...) Amândoi am fost de vină, dar am mers pe asta amiabilă... Se întâmplă la oricine, care este problema? (...) Am reparat-o cu factură, o plătesc eu, nu-i niciun fel de problemă. (...) Eu zic s-o lăsăm aşa că n-are rost! E ceva minor, nu e ceva grav. Las-o aşa“, îndemna şeful SOP, care, culmea, nici nu se consideră vinovat pentru producerea accidentului. „Păi ce mă, eu sunt vinovat de accidentul ăsta? Nu, nici vorbă! Este din culpă. (...) Am prezentat RCA-ul şi-a reparat ăla maşina pe RCA-ul Inspectoratului, iar eu plătesc paguba declarată“, a mai spus Stoian. Interesant este că, păstrând „tradiţia“, superiorii şefului SOP nu au părut deranjaţi de „micile“ scăpări în cazul accidentului în care a fost implicat Stoian. Ba chiar, l-au ferit pe acesta de o cercetare disciplinară care n-ar fi dat bine în dosarul său de cadre, preferând să meargă pe o cercetare administrativă care nu pare să se fi încheiat nici măcar acum, la patru luni de la începerea ei. Chiar dacă nu poate sta în picioare într-o instanţă de judecată, înregistrarea ajunsă pe adresa redacţiei prin amabilitatea unui internaut care a plasat-o abil pe un server din Australia constituie încă o dovadă vie că în Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj se umblă cu două unităţi de măsură. Într-un fel sunt trataţi subofiţerii care calcă pe bec (pe bună dreptate pedepsiţi exemplar) şi altfel „gulerele albastre“ de prin birourile Inspectoratului, piloşi cu „umbrele“ politice sau „proptele“ zdravene prin IGPR.

Link to comment

Oare unui agent de politie i s-ar fi trecut cu vederea toate aceste lucruri?Este clar ca cineva protejaza acest personaj.Sunt sigur ca unui agent i s-ar fi imputat imediat costul reparatiei masinii din dotare chiar daca acesta s-ar fi aflat in misiune si daca nu i-ar fi convenit ar fi primit ca bonus si o mica sanctiune sa o aiba ca suvenir.

Edited by STO
Link to comment

Comisarul-şef Costea, în vizită la „Mărcuţă“

Cercetat de nenumărate ori în ultimii ani, comisarul-şef Mihai Stoian, şeful Serviciului de ordine publică din cadrul IPJ Dolj, pare că a găsit reţeta pentru a scăpa mereu basma-curată, chiar dacă acuzaţiile ce i se aduc sunt extrem de grave. Iar „ingredientul“ principal este comisarul-şef Gheorghe Costea de la Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române, ofiţerul filmat anul trecut în timp ce “se chefuia” alături de comisarii-şefi Nicuşor Badea şi Mihai Stoian, deşi fusese trimis în Dolj să-l cerceteze pe şeful SOP.

de Valentin Zarea

Client fidel al anchetelor ordonate de structurile de conducere ale Poliţiei, comisarul-şef Mihai Stoian, mult mai cunoscut sub numele de „Mărcuţă“, face din nou obiectul unei cercetări dispuse ca urmare a unor sesizări referitoare la atmosfera din cadrul Serviciului de ordine publică din cadrul IPJ Dolj, dar mai ales a comportamentului lui Stoian faţă de propriii subordonaţi. Deşi acuzaţiile care i se aduc sunt extrem de grave, „Mărcuţă“ nu are niciun fel de emoţie cu privire la rezultatul anchetei, care mai mult ca sigur îi va fi favorabil. Asta deoarece ofiţerul trimis să-l cerceteze este comisarul-şef Gheorghe Costea, nimeni altul decât omul cu care şeful SOP a fost surprins, în primăvara anului trecut, chefuind într-o cârciumă din Băileşti, deşi cel din urmă se afla în timpul serviciului. Mai mult decât atât, comisarul-şef Costea este cel care, în anul 2007, i-a mai făcut scăpaţi şi pe alţi ofiţeri din cadrul inspectoratului, pe numele cărora existau mai multe sesizări din partea Sindicatului Poliţiştilor Dolj. Tocmai din acest motiv, omul trimis să-l ancheteze acum pe „Mărcuţă“ şi-a câştigat renumele de „comisarul-detergent“.

„Mărcuţă“, abateri disciplinare pe bandă rulantă

Pe lângă acuzaţiile privind situaţia deplorabilă din cadrul Serviciului de ordine publică şi comportamentul despotic faţă de subordonaţi, comisarul-şef Mihai Stoian a mai bifat o abatere disciplinară, pentru care ar fi trebuit să apară şi în faţa Consiliului de Disciplină/Onoare. Mai exact, este vorba despre un calificativ acordat eronat unui subordonat, calificativ invalidat de Comisia de soluţionare a contestaţiilor. Astfel, conform regulamentului, „evaluarea care nu corespunde realităţii constituie temei de trimitere a celui vinovat în faţa Consiliului de Disciplină/Onoare“. Or, deşi în acest caz lucrurile sunt cât se poate de clare, „Mărcuţă“ n-a ajuns niciodată în faţa consiliului, iar surse din cadrul IPJ Dolj spun că acest lucru se datorează comisarului-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului instituţiei de pe strada Vulturi, prietenul de pahar al lui Stoian.

Subordonaţii lui Stoian se tem de ieşirile nervoase ale acestuia

Fire violentă, comisarul-şef Mihai Stoian a fost acuzat în dese rânduri că şi-a bruscat subordonaţii în urma unor ieşiri nervoase. Martori la aceste incidente au povestit că şeful SOP părea că nu se poate controla atunci când se enervează, lucru care se întâmplă destul de des. Interesant este că, la fel ca şi comisarul-şef Ion Gruia, fostul şef al Serviciului arme şi muniţii din cadrul IPJ Dolj, care şi-a împuşcat soţia şi fiica cu un pistol Glock, „Mărcuţă“, şef al Serviciului ordine publică, este şi el posesor de permis de port-armă şi are tot un pistol Glock, de calibrul 9 mm.

Link to comment

BATJOCURĂ PUBLICĂ PE CULOARELE INSPECTORATULUI JUDEȚEAN DE POLIȚIE DOLJ

Ziua minciunilor cu epoleți

Mascarada pusă în scenă ieri, în birourile și pe culoarele Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, de persoane direct interesate în mușamalizarea faptelor deosebit de grave care se petrec în bătătura comisarului șef Mihai Stoian, șeful Serviciului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului, ne determină să zgârmăm și mai adânc în găleata abuzurilor în speranța că, în cel de-al doisprezecele ceas, cineva se va simți deranjat de miasma de hoit care a pus stăpânire pe unul dintre cele mai importante compartimente din această instituție.

de Cosmin Pretorian

th_art_1322.jpg

După cum întreaga presa locală și centrală a relatat pe parcursul zilei de ieri, echipa de psihologi și sociologi din cadrul IGPR sosită la începutul săptămânii în control la IPJ Dolj a fost sesizată cu privire la abuzurile verbale și fizice la care este supusă comisarul șef Popescu Marinela Lidia de către șeful său direct, comisarul șef Mihai Stoian, mult mai bine recunoscut de lumea bună din oraș ca urmare a apelativului Mărcuță. Acest lucru a fost confirmat public chiar de către liderul Sindicatului Polițiștilor Dolj, Elvis Măceșanu, cel care într-o conferință publică a scos la iveală o serie înfiorătoare de abuzuri și discriminări pe care trebuie să le înfrunte zilnic ofițerul Popescu: "Prima plângere am primit-o în luna noiembrie a anului 2011. Poliţista a depus o plângere scrisă că a fost agresată de şeful său, care este comisar-şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj. Noi am înaintat această plângere comandantului de la inspectorat, iar ulterior, conform procedurii, a fost trimisă la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Abia după şase luni a venit un control de la Bucureşti, însă comisarul-şef nu a fost sancţionat, mizeria a fost ascunsă sub preş. Femeia a fost însă agresată în continuare şi vă pot spune că ultima plângere a fost depusă chiar acum câteva zile", a afirmat liderul Sindicatului Poliţiştilor Dolj.

Comedia dictată de la București

La scurt timp după ce aceste afirmații au apărut în presa locală și centrală, în urma unor telefoane primite de la București, pe scena Inspectoratului a fost regizată prost o comedie de conferință de presă în care doamna cu pricina, printre zeci de bâlbâieli și fraze fără noimă, a făcut tot posibilul să uite modul în care a fost pur și simplu batjocorită ani la rând de șeful său direct, Stoian, și să ne mintă pe noi, jurnaliștii, cât mai credibil cu putință, că balaurul din bătătura Inspectoratului ar fi de fapt o șopârlă inofensivă. „Acest conflict durează de vreo trei ani pentru că am ajuns la SOP prin înţelegerea şefului IPJ Dolj, comisarul şef Constantin Nicolescu, împotriva voinţei domnului Stoian, pentru că se presupunea că nu se ajungea acolo decât dacă te vrea şeful direct. Eu am ajuns acolo împotriva voinţei lui şi de acolo au început aşa-zisele probleme, şicane (…) Nu m-a lovit niciodată. Nu m-a împins, nici măcar nu m-a atins (…) Se poate spune că am fost discriminată profesional…“, a precizat comisarul şef Lidiea Popescu.

Acum doi ani, doamna era și agresată fizic și verbal de față cu alți polițiști

Dar iată ce scria această distinsă doamnă ofițer într-unul dintre rapoartele ajunse pe masa Corpului de Control al IGPR: „Modul de comportare al șefului SOP (Mihai Stoia, alias Mărcuță n.red.) a fost unul de tracasare și de răzbunare. Acesta afirmând în repetate rânduri și în diferite contexte că mă va termina pe mine și pe cel care ma susțin.(…) A precizat că încearcă să mă determine să renunț la post pentru a-și aduce o perosană de încredere la serviciu. Isteria a atins punctul culminant în cursul lunilor iunie-iulie (anul 2011 n.red.) când am fost agresată fizic și verbal pe holul de la etajul 3 al sediului poliției, în prezența mai multor polițiști, amenințându-mă să plec de la serviciu împreună cu persoana care m-a adus.“

Privind detașat aceste două declarații, se pune firesc întrebarea când a mințit doamna polițistă. Dacă ar fi să ne luăm după rezultatul anchetei făcute de celebrul comisar Costea, alias Detergent, membru activ și îndrăgostit de Craiova și crâșmele sale, doamna a mințit cu sfruntare în raportul înaintat conducerii IJP Dolj. Totuși, stând strâmb și judecând drept, orice om cu mintea la cap realizează că de fapt comisarul șef Popescu a fost pur și simplu obligată de superiorii săi să țină o conferință de presă intempestivă pentru a spăla imaginea Inspectoratului. Este evident pentru toată lumea, incluzând aici și personalul IPJ Dolj, că în cadrul Serviciului Ordine Publică din cadrul IPJ Dolj lucrurile sunt departe de normalitate, că șeful acestui serviciu își batjocorește și umilește subordonații, discriminându-i în funcție de afinitățile personale. Este clar că întreaga comandă a Inspectoratului cunoaște acest comportament dereglat al lui Stoian și, în unele cazuri, din păcate nu toate și nici cât ar fi fost necesar, a făcut diligențele necesare pentru a-l sancționa. Totuși, cineva acolo sus în IGPR îl iubește atât de tare pe acest Stoian încât, cu orice risc, continuă să îl țină în brațe. Până când, nimeni nu poate preciza, însă, din punctul nostru de vedere, lațul se strânge pe zi ce trece.

Triste personaje…

Câteva cuvinte și despre moralitatea personajelor care au pus în scenă mascarada de ieri. Sindicalistul șef Elvis Măceșanu a demonstrat încă o dată, cu orice risc, că este gata oricând și cu orice preț să-și apere membri pe care îi reprezintă. Din păcate pentru el, de multe ori aceștia nu merită. Comisarul șef Lidia Marinela Popescu, persoana cea mai îndreptățită să fi murit cu adevărul în brațe, a cedat nervos și, supusă unor presiuni greu de judecat din afară, a retractat tot ceea ce a sesizat în adresele din ultimi ani. În aceste condiții, moralitatea domniei sale ridică mari semne de întrebare și poate că nu ar fi deloc o idee rea să fie lăsată la vatră pentru a cugeta mai profund asupra condiției de polițist. Comanda IPJ Dolj, în parte sau în totalitatea sa, cea care a reacționat de-a dreptul uluitor ieri, ridicând public un zid protector în jurul controversatului Mărcuță, a demonstrat că va curge multă apă pe Jiu până când vom avea în fruntea poliției doljene oameni cu coloană vertebrală. Ultimul, dar nu cel din urmă, comisarul șef Mihai Stoian, cel care nu cu mulți ani în urmă se visa șeful Inspectoratului, ar trebui pur și simplu aruncat precum o măsea stricată din curtea instituției. Poate în acest mod IGPR-ul ar mai spăla din păcatele pe care și le-a făcut în ultimii ani susținând, în Craiova, o șleahtă de milițieni care pătează uniforma de polițiști.

Link to comment

Din pacate im politia romana mai exista si astfel de oameni.Dar totusi nu vad care ar fi interesul ca astfel de oameni sa fie protejati.Pe cine si cui foloseste faptul ca acest domn este tinut in continuare in aceasta functie,iar cand se intampla evenimente deosebite marii sefi se eschiveaza elegant si spun ca nu au stiut ce se intampla.Domnilor aveti in fata acest personaj faceti-va datoria si luati masuri cu acest distins comandant.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.