Jump to content
POLITISTI.ro

Înşelăciune?


marius25byu

Recommended Posts

Am cumparat o camera cu IP static pe care am incredintat-o unui cunoscut sa mi-o seteze pentru a putea fi folosita. A doua zi, mi-a adus o alta camera, identica cu cea cumparata de mine, spunand ca a mea s-a ''prajit'' in timp ce o incerca. Il pot acuza de inselaciune?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Art. 215. cod penal zice asa : - Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cum inchisoare de la 6 luni la 12 ani.

Din punctul meu de vedere, nu vad cu ce te-ar fi inselat in intelesul art. 215 CP, nu ti-a pricinuit nicio paguba (doar ti-a inapoiat o camera identica) numai daca ce ti-a inapoiat nu are aceeasi valoare cu ceea ce i-ai incredintat tu! Inselaciune cade din prima pt ca tu te-ai oferit sa-ti seteze camera, daca el iti propupea chestia asta, si-ti inapoia o camera mult sub valoarea celei primite( deci obtinea un folos), da...se putea incrada la inselaciune!

In cazul de fata, dupa cum l-ai prezentat, nu a savarsit nicio fapta penala! E ca si cum ai imprumuta pe cineva cu o suma de bani si nu mai vrea sa ti-o dea inapoi, sau iti da doar o parte...in asemenea situatii doar pe latura civila le vei putea rezolva!

Povesteste mai in detaliu ceea ce s-a intamplat, in felul acesta vom putea ajunge la o incadrare corecta! :)

Edited by alex1988
Link to comment

vazand ca in aria publica nu primesc prea multe lamuriri, cu exceptia celor doua elemente constitutive ale infractiunii(care in speta de fata cam lipsesc), am vrut sa detaliez. Repet....eu sunt cel reclamat, iar situatia este exact cea descrisa in aria privata.

rog administratorul, daca este posibil sa stearga acest topic. Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.