Jump to content
POLITISTI.ro

Înşelăciune?

Postare recomandată

Publicat

Am cumparat o camera cu IP static pe care am incredintat-o unui cunoscut sa mi-o seteze pentru a putea fi folosita. A doua zi, mi-a adus o alta camera, identica cu cea cumparata de mine, spunand ca a mea s-a ''prajit'' in timp ce o incerca. Il pot acuza de inselaciune?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Art. 215. cod penal zice asa : - Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cum inchisoare de la 6 luni la 12 ani.

Din punctul meu de vedere, nu vad cu ce te-ar fi inselat in intelesul art. 215 CP, nu ti-a pricinuit nicio paguba (doar ti-a inapoiat o camera identica) numai daca ce ti-a inapoiat nu are aceeasi valoare cu ceea ce i-ai incredintat tu! Inselaciune cade din prima pt ca tu te-ai oferit sa-ti seteze camera, daca el iti propupea chestia asta, si-ti inapoia o camera mult sub valoarea celei primite( deci obtinea un folos), da...se putea incrada la inselaciune!

In cazul de fata, dupa cum l-ai prezentat, nu a savarsit nicio fapta penala! E ca si cum ai imprumuta pe cineva cu o suma de bani si nu mai vrea sa ti-o dea inapoi, sau iti da doar o parte...in asemenea situatii doar pe latura civila le vei putea rezolva!

Povesteste mai in detaliu ceea ce s-a intamplat, in felul acesta vom putea ajunge la o incadrare corecta! :)

Modificat de alex1988
Publicat

vazand ca in aria publica nu primesc prea multe lamuriri, cu exceptia celor doua elemente constitutive ale infractiunii(care in speta de fata cam lipsesc), am vrut sa detaliez. Repet....eu sunt cel reclamat, iar situatia este exact cea descrisa in aria privata.

rog administratorul, daca este posibil sa stearga acest topic. Multumesc.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.