Jump to content
POLITISTI.ro

Conducători auto testaţi antidrog în trafic


NewsBot

Recommended Posts

Conducători auto testaţi antidrog în trafic

logo_ANA.jpg

În noaptea de 1/2 februarie a.c., specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în colaborare cu poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au organizat o acţiune pentru asigurarea unui climat de siguranţă în traficul rutier bucureştean.

Scopul acestei acţiuni a fost prevenirea, depistarea şi sancţionarea celor care încalcă normele rutiere, prin depistarea în trafic a conducătorilor auto care se urcă la volan după ce, în prealabil, au consumat băuturi alcoolice sau substanţe ori produse psihotrope sau medicamente cu efecte similare acestora.

În cadrul acestei acţiuni, specialiştii ANA au realizat activităţi de prevenire, educare şi conştientizare a conducătorilor auto cu privire la efectele consumului de droguri la volan.

De asemenea, cu această ocazie, reprezentanţii ANA au efectuat 27 de teste rapide, rezultatul fiind negativ, şi au prezentat sistemul electronic de testare a drogurilor în salivă, echipament ce va sprijini activitatea desfăşurată de poliţiştii rutieri.

Acţiunile de prevenire şi combatere a conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor vor continua şi în perioada următoare, în vederea preîntâmpinării producerii unor accidente rutiere cu consecinţe grave.

A.N.A. - Compartimentul Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.