Jump to content
POLITISTI.ro

Controale la staţiile de carburant


NewsBot

Recommended Posts

Controale la staţiile de carburant din Ploieşti

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova efectuează controale la mai multe antrepozite fiscale și stații de comercialzare a carburanților din Ploiești și împrejurimi.

Controalele sunt efectuate în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Financiare Prahova, Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Prahova, Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Prahova, Direcției Regionale de Metrologie Legală din Ploiești. Activitățile beneficiază de suportul Serviciului de Operațiuni Speciale Prahova și Serviciului de Acțiuni Speciale Prahova.

Sunt vizate trei antrepozite fiscale autorizate și mai mule stații de comercializare a carburanților din Ploiești și împrejurimi, la activitățile de control participând peste 40 de polițiști și specialiști din cadrul celorlalte instituții angrenate.

Se urmărește identificarea produselor și subproduselor petroliere folosite la fabricarea combustibililor și a cantităților de combustibil pentru care nu sunt deținute documente justificative privind calitatea sau care sunt deținute în alte spaţii decât cele declarate conform legislației în vigoare.

Totodată, este urmărită respectarea condițiilor de calitate a produselor comercializate către consmatorii finali prin stațiile de comercializare a carburanților.

Persoanele vizate sunt suspectate că au prejudiciat bugetul consolidat al statului prin eludarea plății taxelor și accizelor legale, urmând ca valoarea exactă a prejudiciului creat să fie stabilită în timpul cercetărilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.