Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendare permis


Rapplex

Recommended Posts

Un prieten a parcat masina in parcarea unui bloc, iar apoi s-a dus sa bea o cafea. A lipsit cam jumatate de ora, iar cand s-a intors a gasit langa masina un tip care sustinea ca i-a zgariat masina. Prietenul meu i-a explicat frumos ca zgarieturile nu corespund (pe masina prietenului erau niste zgarieturi mai vechi), si i-a spus sa se uite si el, dar acesta sustinea sus si tare ca i-a zgariat masina. Pana aici totul ok, cei doi au plecat spre sectia de politie. Cand au ajuns acolo, prietenul meu a parcat, iar tipul s-a dus sa caute loc de parcare. Dupa ce s-a dat jos din masina, prietenul meu nu l-a mai gasit pe cel care il acuzase, si s-a tot plimbat cam 20-30 de minute pe langa sediul politiei sa vada unde e. Vazand ca nu e nici urma de tipul ce-l acuzase, a plecat acasa, stindu-se nevinovat. Apoi, dupa 10 zile ii vine acasa o citatie prin care e rugat sa se prezinte la politie (tipul care il acuzase se intorsese dupa vreo ora si a facut plangere). Prietenul meu nu mai era in tara, asa ca s-a prezentat sotia sa. A fost la politie, a venit si acuzatorul, iar politistii au masurat (cu lanterna) zgarieturile (sa nu precizez ca masinile erau una intr-o parcare si una in alta, deci nu s-a masurat in acelasi loc). Au vorbit cu politistii, si a ramas ca prietenul meu sa se prezinte la politie cand vine in tara. A ajuns in tara, si a fost la politie sa clarifice situatia, iar politistul ce avea cazul era plecat. (sotia ii spusese cand ajunge prietenul meu, si politistul a spus ca nu e nici o problema, ca il gaseste la sectie). Dupa asta, prietenul meu a plecat iarasi din tara, pentru ca a stat doar cateva zile. Dupa ceva vreme, primeste amenda pentru ca nu s-a prezentat la politie pentru declaratii si i se suspenda permisul pe motiv ca nu a declarat accidentul. Acum vine intrebarea: Ce accident sa declare daca nu a lovit pe nimeni? Si de unde s-a constatat ca a avut loc vreun accident din moment ce nu s-au facut masuratori? (politistul a spus ulterior ca el a facut masuratorile doar asa, la vrajeala, si ca nu el e cel care decide daca prietenul meu l-a zgariat pe tip)

Link to comment
  • Moderator

Prietenul tău poate face contestatie împotriva procesului verbal de constatare a contravenției în termen de 15 zile de la comunicare.

Link to comment
  • 2 months later...

Buna ziua,

Am o mica nelamurire am avut un accident in urma caruia mi-a supendat permisul 2 luni pentru neacordare de prioritate, azi am primit scrisoare in posta sa si dupa ce mi-a adus la cunostitna faptul ca 2 luni voi sta pieton imi scire cu rosu scris de mana : " CU TESTARE LA REG. CIRCULATIEI" acuma ce vreau eu sa va intreb ce seminifica ca eu ar trebui sa dau examenul din nou ?Sau pot sa il dau si sa imi scurteze pedepasa . Va multumesc

Link to comment

nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Si acuma sa inteleg ca fie ca vreau sau fie ca nu vreau trebuie sa sustin obligatoriu examenul de coducere?

Mai mult pe Politisti.ro:

Link to comment
  • Moderator

Exact!

Asta şi scrie acolo, că este obilgatorie testarea privind cunoaşterea regulilor de circulaţie, conform prevederilor art. 106 alin.1 din OUG 195 din 2002 Rep.

Link to comment
  • Moderator

1. Obligatoriu trebuie să promovezi testul, în caz contrar perioada de suspendare se majorează.

2. Dacă promovezi testarea poţi beneficia şi de (urmează link-ul şi citeşte condiţiile şi demersurile necesare), iar astfel poţi împuşca doi iepuri dintr-o lovitură.

  • Upvote 1
Link to comment

varianta 1 cu testare si dosar de reducere a perioadei de suspendare, suspendarea va fi de 30 de zile

varianta 2 cu testare si fara dosar de reducere perioada de suspendare, suspendarea va fi de 60 de zile

varianta 3 fara testare perioada de suspendare va fi de 90 de zile.

Edited by 25tess
  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.