Jump to content
POLITISTI.ro

Master dupa academie


akolin

Recommended Posts

Salutare tuturor. Intrebarea mea se refera la urmatoarea situatie: daca eu termin academia de politie la OSP, as putea sa dau masterul la acad. de informatii M. Viteazul si sa intru in SRI ? avand in vedere ca au doar cursuri la zi..sau asta interfereaza cu contractul pe 10 ani cu MI ? Intreb pentru ca eu initial voiam sa dau la academia M Viteazul insa acum am vazut ca dupa facultate iesi doar 'licentiat' nu si ofiter de informatii..

Link to comment

Akolin asa se intampla de obicei cu cei care prin fluturi.

Tu vrei sa ocupi un loc de ofiter de OP in Acdemia de Politie dar te visezi spion.

Avand in vedere ca au decat cursuri la zi ia in calcul ca tu trebuie sa faci politia la zi nu la fara frecventa si nu prea ai cum sa pleci de la munca sa faci academia de informatii. Te-ai gandit vreun pic ca poate vei ocupa locul unui om care chiar isi doreste sa fie ofiter de OP? Asta este problema majora a acestui sistem in moarte clinica din Politia Romana, ori ,,politistii" sariti in curtea noastra peste gard sau intrati pe usa din dos sunt civili, jandari , pompieri, lautari etc ori cei care termina o scoala de politie vor sa fie James Bond. Nimeni nu vrea sa prinda hoti, talhari, violatori, proxeneti, cardiologi etc, nimeni nu vrea sa lucreze in operativ si daca s-ar putea nu in strada.

Doar licentiat nu si ofiter de informatii?

Doamne Dumnezeule..............

Edited by Elvis
Link to comment

akolin nu cunoaștem dacă tu poți ajunge ofițer S.R.I. pentru simplul fapt că nu ne interesează acest lucru. Acest forum este dedicat polițiștilor și celor care aspiră la profesia de polițist. Îți recomand să pui întrebările pe forumul dedicat acelei instituții, sunt sigur că vei primi răspunsuri pertinente acolo.

  • Upvote 3
Link to comment

eu am pus o intrebare si te asigur Elvis ca nu voiam sa jignesc pe nimeni. sunt doar curios cum functioneaza sistemele statului pentru ca nicaieri nu se explica exact care ce atributiuni are. de asemenea, daca nu e mare deranjul, imi poate arata cineva un contract in .pdf sau un link sa vad ce presupune acesta( ma refer la contractul ala pe 10 ani) ? raman recunoscator. si multumesc de raspunsuri .

Edited by akolin
Link to comment
  • Member

Nu poti face masterul la SRI deoarece, din cate stiu eu, e fara plata, asta fiind una dintre conditiile pt a urma cursurile SRI: sa nu fii absolvent al unei institutii de invatamant superior la buget, tu fiind al Academiei de Politie. Asa era cand am dat eu acum 2 ani.

Nu am intrat acolo, am intrat la SAPVLC si nu regret absolut deloc. Cu toate neajunsurile si problemele care se confrunta un agent de politie, mie imi place aici si probabil o sa vina in cele din urma cineva sa ne ajute si pe noi.

Sper sa te ajute cu ceva raspunsul meu.

Link to comment
  • Member

Daca urmezi cursurile Academiei Nationale de Informatii esti, intr-adevar, licentiat, dar primesti si gradul, fiind incadrat ca ofiter de informatii in randurile SRI-ului. Daca totusi te decizi sa urmezi Academia de Politie, nu te va impiedica nimeni sa participi la concursul pt masterul de la ANI (presupun cel profesional care in urma admiterii acolo esti incadrat direct ca ofiter SRI), cum nu te impiedica nimeni sa participi la examenul pt magistratura sau alte locuri. Ideea e ca odata incadrat la SRI va trebui, cel mai probabil, sa platesti scolarizarea la Academia de Politie, chiar daca ramai in aparatul de stat si in sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, din care si SRI si Politia fac parte.

Totodata, la examen, respectiv la interviu, va trebui sa justifici de ce pleci tu din Politie dupa un timp asa de scurt si vrei sa vii la SRI. Sa inteleaga ca esti o persoana indecisa, care nu stie ce vrea in viata? Nu stiu ce justificare care sa faca pe plac ai putea gasi.

Link to comment

Daca urmezi cursurile Academiei Nationale de Informatii esti, intr-adevar, licentiat, dar primesti si gradul, fiind incadrat ca ofiter de informatii in randurile SRI-ului.

tocmai asta e problema, ca dupa facultate nu mai iesi ofiter, iesi doar 'absolvent'. cel putin asa am citit pe site-ul academiei. chiar nu stiu de ce au schimbat ..

Link to comment

Dupa ce termini academia de informatii,nivel licenta, o sa primesti gradul asa cum s-a spus mai sus dar va trebui sa faci si un master dedicat,asa spune la ei pe site,dupa care vei fi ofiter de informatii.

Din ce am inteles eu,nu vei mai da admitere la acest master din moment ce tu vei fi terminat academia.Ar fi absurd ca cei vreo 20 de absolventi de licenta din cadrul academiei M.Vitezul sa concureze pe cele 12 locuri de la masteratul profesional alaturi de cei din tara,de civili.Nu ar fi corect pentru acestia din urma.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.