Jump to content
POLITISTI.ro

Este abatere disciplinara sau infractiune?


cristigrig1986

Recommended Posts

am doua chestiuni:

1.comandantul trimite la financiar la unii lucratori ca au ore de noapte,inclusiv lui,desi acestia nici nu lucreaza de noapte.este abatere disciplinara sau infractiune?

2.daca seful sterge calificativul anual si il schimba sau arunca fisa de calificative si face alta noua.ce este?este abatere disciplinara sau infractiune?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

1.infracţiune, după caz abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si instigare la fals intelectual, fapte în formã continuatã.

2.nimic, până când ţi se aduce la cunoştinţă şi după caz eşti de acord sau conteşti calificativul acordat.

Link to comment

adica sunt politisti care au luat un anume calificativ.politistul a luat la cunostiinta.semneaza ca este de acord.iar seful sterge calificativul si acorda un calificativ mai mare.

Edited by Dan
postare dublă
Link to comment

1. infractiune

2. daca modifica calificativul in mod obligatoriu va trebui sa modifice si punctajul.

daca in primul caz as gasi o explicatie in cel de-al doilea caz nu gasesc o explicatie logica. Adica daca vrea sa iti dea FB de ce nu poate sa faca acest lucru inca de la inceput fara a fi nevoit sa modifice ulterior calificativul.

Link to comment

Unde gasim acest sef, se pare ca este unicat. Merita apreciat ca este de partea politistilor si lupta pentru interesele lor, insa o poate face si legal. Mai in gluma , mai in serios vorbind,pentru problema cu calificativul marit merita apreciat si nu poate fi vorba de o infractiune pentru ca nu au fost produse consecinte juridice, dar trebuie verificat obligatoriu care sunt motivatiile sefului nemijlocit care a facut aprecierea de serviciu si de ce nu a fost obiectiv. Este motiv de cercetare disciplinara pentru acesta. Referitor la al doilea caz, orele de noapte se trec dupa fisa de prezenta intocmita lunar de seful nemijlocit, iar seful subunitatii o aproba. Daca nu reflecta realitatea este vorba de un fals in inscrisuri oficiale care a produs si prejudicii in dauna unitatii ordonator de credite, pentru ca anumiti politisti ar fi primit sporuri pe care nu le meritau. Este bine sa cunosti toate detaliile cand faci afirmatii de acest gen. Ori esti implicat in acordarea calificativelor inferioare si ti-a fost afectat orgoliul de sef? Daca esti cu adevarat o persoana de buna credinta si ai dreptate in ceea ce afirmi sesizeaza in sris conducerea unitatii sau forurile superioare.

Link to comment

comandantul a dat calificativul ,,BUN'' la toti lucratorii si a spus ca nimeni nu trebuie sa fie suparat ca toti au calificativul la fel.dupa toate astea a modificat calificativul la unii colegi(lingusitorii si pupincuristii) in FOARTE BUN.asta dupa ce multi dintre noi a vazut cand colegii respectivi au semnat de acord pt calificativul BUN.

Este abatere disciplinara sau infractiune,faptul ca a modificat aceste calificative prin stersaturi la unii si prin completarea altor fise noi la altii?

Link to comment

,pentru problema cu calificativul marit merita apreciat si nu poate fi vorba de o infractiune pentru ca nu au fost produse consecinte juridice,

Acum inteleg ca esti unul dintre cei nemultumiti pentru ca ai ramas cu calificativul " Bun". Aveai dreptul la contestatie. Nu sunt de acord cu afirmatia " am dat tuturor acelasi calificativ, nu trebuie sa va suparati". Oamenii sunt diferiti, munca este diferita, efortul suplimentar al unora, daca exista , trebuie recunoscut si drept urmare,calificativele pot fi diferite, dar sa fie obiective. La urma urmei, acest calificativ nu mai inseamna practic nimic, insa este recunostinta muncii pentru un an. Orgoliu, dar meritat.

Edited by drAGO5
Link to comment

nu este normal ca eu la post cu toata munca sa am bun,iar unii colegi de la patrulare sa aiba fb.ai dreptate.pt.mine calificativul nu are importanta,dar ma lupt pt.orgoliu si principii.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Cristigrig1986 , atunci cand un sef a facut acest lucru la mine in judet, a dat bine la toti lucratorii, a fost cercetat prealabil si nu a mai ramas acolo, s-a dus in lat loc caldut, n-a mai fost sef.

Aprecierea subordonatilor cu un calificativ care nu corespunde realitatii constitue temei de trimitere in fata consiliului de disciplina.

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.