Jump to content
POLITISTI.ro

Accident minor


rares2013

Recommended Posts

Buna seara.

Astazi am avut un accident minor cu un alt autovehicul, si vreau sa stiu daca am fost vinovat sau nu.

Circulam pe bulevard cu doua benzi pe sens, o parcare (paralela cu banda, nu dinaceea in care parchezi pe diagonala) si trotuar.

Am pornit de la trecerea de pietoni incadrat pe banda din dreapta, iar mai in fata cu maxim 10 metri era parcata o masina, jumate pe banda mea, jumate in parcare.

Cand am pornit nu am observat-o ca e asa in afara trotuarului, din cauza iluminarii puternice din fata, iar cand am ajuns in drept cu ea am reusit sa o ocolesc foarte putin dar din pacate paralel cu mine era o alta masina.

Cu coltul oglinzii mele am acrosat oglinda masinii parcate. Oglinda mea nu are nimic, insa oglinda masinii parcate e avariata, i-a sarit capacul si probabil alte defecte.

Am oprit putin mai in fata, am coborat sa discut cu domnul, dar din pacate acesta era foarte nervos, nu am reusit sa ma inteleg cu el deloc, tot urla sa ii platesc oglinda sau sa ii dau asigurarea.

Fiinda ca nu ma simteam vinovat total pentru ce s-a intamplat, i-am zis sa cheme politia sa decida ei, ca vad ca nu ne putem intelege nici cum, i-am tot arata ca e pe jumatatea benzii de circulat, toate masinile il ocoleau cum puteau.

Pana la trotuar mai avea 1 metru plus cativa centimetri unde era zapada groasa.

A intrat in masina, amenintand ca suna la politie, dar a pornit masina si a mutat-o mai in fata. S-a coborat, a urlat inca de cateva ori sa ii platesc oglinda, iar cand i-am zis ca nu ii dau nimic s-a urcat in masina si a plecat.

Acuma vreau sa stiu ce se poate intampla in continuare, daca va declara la politie incidentul, e posibil sa fiu eu vinovat? Sau se imparte vina si fiecare isi rezolva problema?

El are martori in masina, si mi-e frica sa nu cumva sa spuna altceva la politie, sa declare ca era parcat regulamentar sau altele.

Nu am reusit sa fac poza deoarece era intunecat si telefonul are aparat slab.

Va multumesc pentru orice raspuns.

Link to comment

Nu o sa iti convina raspunsul meu, dar esti vinovat. Parcarea neregulamentara nu prea are cum sa fie cauza generatoare de accidente (poate de nervi si aglomeratie)...

Ai 24 ore sa declari evenimentul al Politie (Accidente Usoare) si iti recomand sa nu le irosesti pt ca sunt pline sertarele colegilor de-acolo de permise retinute pt astfel de ”neintelegeri”. Vei primi o amenda si niste puncte de penalizare care probabil nu te vor deranja nici pe jumatate cat comportamentul respectivului sofer parcat, dar... asa e in tenis :emo-yessir:

Link to comment

Si trebuie sa las asigurarea mea sa ii despagubeasca oglinda?

Oricum, iti multumesc pentru raspuns, voi rezolva cat mai repede problema.

Edited by rares2013
Link to comment

Da, in procesul verbal (amenda) de la Politie va fi trecuta asigurarea ta, iar in autorizatia de reparatii (ce va fi inmanata celuilalt sofer) elementele de caroserie avariate in accident ce se repara pe asigurarea ta... :emo-yessir:

Link to comment
  • 1 year later...

Astazi, la ora 10:30 dimineata am fost lovit de un alt autoturism pe aleea de la McDonalds, mai exact la McDrive. 

 

Soferul vinovat a trecut de aparatul ala care preia comenzile verbal, prin radio, iar ulterior eu am oprit in dreptul lui pentru a comanda. 

 

Nu am apucat decat sa vad luminile de marche arrier si apoi sa simt lovitura. A dat cu spatele fara sa se asigure si mi-a lovit masina. 

 

Singurele daune sunt o zgarietura pe spoiler si numarul de inmatriculare indoit, cazut pe jos, si cu literele si cifrele sterse de la impact. 

 

 

Intrebare: 

 

Maine intentionez sa merg la Politie sa vad cum pot sa fac sa-l schimb, ca nu vreau sa circul asa cu numarul de inmatriculare, botit si indoit si nici nu vreau sa treaca 48 h de la eveniment. 

 

Intrebare : 

 

1) Trebuie sa ma insoteasca si soferul autoturismului care mi-a lovit masina?

 

2) Care sunt posibilitatile mele pentru a-mi schimba doar placuta de inmatriculare? In fond, asta e tot ce vreau...

 

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.