Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se întâmplă dacă nu predau permisul de conducere?


cristi09

Recommended Posts

salut. in anul 2008 am fost sanctionat cu suspendarea permisului pe o perioada de 90 de zile pt viteza in localitate. am intentat proces pe care l-am pierdut. avocatul mi-a spus ca suspendarea intra in vigoare la 30 de zile de la finalizarea procesului. nu am predat permisul nefiind in tara. acum dupa 4 ani am primit acasa o instiintare cum ca am permisul suspendat pe o perioada de 120 de zile incepand din 20 12 2012. acum la fel ca si atunci nu ma aflu in tara. daca nu vin sa predau permisul? ce se poate intampla? imi va expira suspendarea? imi va atrage alte sanctiuni?

Va multumesc anticipat!

Link to comment

perioada de suspendare va expira peste 120 de zile, perioada in care nu ai dreptul sa conduci autovehicule pe drumurile publice. Faptul ca nu predai permisul nu va mai atrage noi sanctiuni. In fapt perioada de suspendare a permisului de conducere pentru viteza era de 90 de zile la care au fost adaugate inca 30 de zile intrucat aveai obligatia ca in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sa predai permisul de conducere si astfel te-ai ales cu o suspendare de 120 zile.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Totuşi e bine să ştii că justificările de genul "sunt plecat din ţară" nu prind şi nici nu sunt credibile. Dacă doreai să predai permisul de conducere şi deci să respecţi legea, o puteai face chiar dacă nu eşti în ţară. Îl puteai trimite prin poştă, cu confirmare de primire, în acest fel obţinând şi o dovadă scrisă a faptului că nu l-ai predat.

Link to comment

In baza de date figurezi cu permisul de conducere suspendat, tot va trebui sa mergi la politie sa-ti clarifici problema.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.