Jump to content
POLITISTI.ro

Colet neridicat

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua.

Am o problema si as fi recunoscator oricui poate sa ma ajute , macar cu o indrumare in vederea rezolvarii problemei.

Am avut postat pentru vanzare, pe site-ul okazii.ro , un laptop Hp aproape nou. Un alt utilizator a fost interesat si , dupa cateva discutii pe forumul site-ului , a decis ca vrea sa cumpere si a plasat comanda. Eu am facut un filmulet demonstrativ de 8 minute in care prezentam acest laptop , estetic si functional , accesand cateva din functiile de baza.In filmulet am atasat un biletel cu numele lui si cu data , pentru a sti ca nu este luat de pe internet , ci e facut special pentru el , si am filmat si seria laptopului pentru ca ulterior , cand il voi trimite , sa pot mentiona seria acestuia curierului pentru si mai multa siguranta. A fost foarte multumit de laptop si dupa negociere , am cazut de acord sa trimit laptopul prin fan courier si sa atasez seria laptopului pe factura pentru a sti sigur ca ii voi trimite ceea ce am filmat. Zis si facut.

Pe 21.12.2013 am trimis pachetul , iar azi , 4.01 , pachetul inca nu a fost ridicat din sediul fan courier din orasul lui si, cel mai probabil , va pleca inapoi catre mine luni dimineata. L-am sunat de mai multe ori si de fiecare data imi spunea ca nu a reusit sa ajunga , dar il va ridica , iar azi nu a mai raspuns.

Astfel , voi plati taxa fan courier 45lei + aprox 30-40 lei retur + comisionul okazii.ro 10 euro + TVA degeaba , in total aprox 130-140 lei degeaba.

Exista vreo solutie prin care sa il acuz pe acest individ?

Dupa parerea mea , asa cum un cumparator poate merge la politie pentru ca a fost inselat de vanzator , asa si vanzatorul poate fi inselat de cumparator prin nerespectarea intelegerii.

Ca dovezi , comanda plasata pe site-ul okazii.ro , unde mi se ofera numele adresa si numarul de telefon al individului , mesajele de pe site-ul okazii.ro , dovada apelurilor telefonice efectuate , factura curierului si trimiterea filmului cu prezentarea laptopului.

Stiu ca suma de bani nu este una foarte mare , dar pentru situatia mea , este destul de insemnata.

Multumesc in prealabil oricui ma poate ajuta cu orice sfat util.

Publicat

Nu este vorba de înșelăciune ci de un contract civil. Speța prezentată de tine Cemanuel este de competența instanței civile de judecată. Altădată când vinzi astfel de bunuri cu valoarea atât de mare, poți cere în avans banii de transport, pe acel site. Pentru suma de 100-150 de lei nu cred că merită să îți pierzi timpul în instanță, dar bineînțeles asta rămâne la aprecierea ta.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.