Jump to content
POLITISTI.ro

maxu08

Recommended Posts

am si eu o rugaminte pentru cei care lucreaza pe la politia rurala: vreau sa cumpar ( merge si concesiune / arenda) intre 15 si 20 ha de pasune in zone care se preteaza la cresterea vacilor- zone de munte si colinare.

m-ar interesa sa fie la maxim 3 ore departe de Bucuresti (cu masina) si cit mai compacte.

daca cineva cunoaste prin satele in care lucreaza o asemenea oferta poate ma anunta si pe mine.

imi deschid ferma de vaci de carne :)) back in bussines, baby :)

multumesc anticipat

  • Upvote 1
Link to comment

la 20 ha poti face ambele- 10ha ptr hrana pe timp de vara + ferma ( vaci de carne, nu ptr lapte, ferma este minima ca suprafata si dotari) si 10ha ptr finul din iarna.

am fonduri,proprii 100%, incep cu ele,si apoi aplic si ptr fonduri. daca ies bine, daca nu- la fel se bine. fara credite bancare, fara ipoteci :)

ma rot gindesc la afacerea asta de 1 an de zile dar am tot aminat deschiderea. acum am gasit preturi mici la terenuri, la vaci, salarii, etc. si cum cash is the king- este acum ori niciodata.

tot timpul am spus ca m-am saturat sa lucrez cu boii din sistemul judiciar, trebuie sa trec si la cei din ferma :))

  • Upvote 4
Link to comment

Cred ca este mai profitabil si mai fara bataie de cap lucrul cu boii din sistemul judiciar:elimini costurile de productie Casa-Rasa-Masa.Boii vin gata ingrasati.......

Link to comment

satisfactia muncii este mai mare la ferma decit in avocatura. si ai putin stress.

incep ferma acum si peste 10-20 ani, cind chiar ma satur de avocatura, ma retrag la ferma. Mincarea este un business ffff banos daca il faci cu cap, nu ptr subzistenta.

mincare se va cere cit este omenirea pe pamint. petrolul poate fi inlocuit, gazele la fel insa mincarea nu o vei inlocui cu nimic :) iar omenirea continua sa creasca, deci creste si nr de clienti.

imi iau un GMC, un cal si voi fi un texas ranger :))

  • Upvote 2
Link to comment

Media anuala a precipitatiilor este mai mare in zona colinara si de dealuri submontane si asta inseamna pasune mai buna.Nu cred ca gasesti o rasa de vaca de carne aclimatizata pentru zona de munte,autohtona in nici un caz.Nu avem traditie in acest domeniu.Ma rog,daca ai capital suficient pentru o asemenea investitie cred ca ai si un plan de afaceri bine pus la punct.Altfel risti o ruleta...ruseasca.....

Link to comment

vacile de carne nu sunt rase romanesti- franceze si scotiene ( cele mai bune).

nu exclud zona de cimpie insa ramine ca ultima optiune. va trebui sa imi fac pajistea asa cum vreau eu si asta ma va face sa pierd un an de zile. sau sa tin vacile 1 an pe mincare cumparata, ceea ce nu este chiar bine.

planul de afaceri il am gata de vreo 5 ani insa abia acum am timp sa ma ocup de el. si banii suficienti ca sa nu depind de banci sau fonduri UE.

momentan studiez toate variantele si deja am stabilit o saptamina de practica intr-o ferma de vaci Angus. voi fi vacar o saptamina, cu sef si lucrator necalificat :)) sa vezi un avocat la lopata, o imagine pe cinste :))

Link to comment
  • 1 month later...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.