Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamuriri privind preschimbarea permisului la schimbarea domiciliului


mariusgurita

Recommended Posts

Da, este obligatorie preschimbarea, se sancționează cu amendă. Termenul este de 30 de zile de la data schimbării adresei de domiciliu.

Edited by Dan
Link to comment

Stiam ca permisul de conducere poate sa ramana pe vechea adresa de domiciliu, doar buletinul este obligatoriu sa-l schimbi cu adresa actuala.

Cand s-a modificat? Intotdeauna a fost obligatorie schimbarea permisului cu domiciliul actual?

Edited by Cercetare
Link to comment

daca s-a schimbat adresa de domiciliu nu mai este necesara preschimbarea permisului de conducere.

acesta se preschimba obligatoriu doar in urmatoarele cazuri:

art 24 -OUG 195/02

5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a numelui, in cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou examen, in conditiile stabilite prin regulament

Edited by 25tess
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment

Nu mai aveti obligatia legala sa preschimbati permisul de conducere la schimbarea domiciliului dar daca nu faceti acest lucru ati putea avea ceva inconveniente in urmatoarele cazuri:

daca sa presupunem ca aveti domiciliul in Bucuresti iar permisul este eliberat de catre Serviciul Public Comunitar din Botosani in cazul in care vi se retine permisul de conducere dupa expirarea termenului de suspendare il ridicati de la Botosani. De asemenea in cazul in care va fi nevoie sa solicitati reducerea perioadei de suspendare testul 13/15 se va sustine la Politia Rutiera Botosani.

Art. 191.-R/OUG 195/02

(1) In situatia in care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenta a altui judet decat cel care il are in evidenta, permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia, pana cand seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, dupa care il trimite serviciului politiei rutiere al judetului care il are in evidenta.

(2) Permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere din judetul care are in evidenta titularul, pana la restituire sau, dupa caz, pana la anularea documentului.

cu privire la plata amenzii am gasit urmatoarele:

art 109 -OUG 195/02

(5) Contravenientul, cu exceptia persoanei juridice, poate achita, in termen de cel mult 2 zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contraventiei, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege.

(6) Pentru amenzile contraventionale in cuantum de pana la 20 puncte-amenda, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumatate din minimul amenzii prevazute de lege.

art 180 -R/OUG 195/02

3) Atunci cand contravenientul a fost sanctionat cu amenda, odata cu copia procesului-verbal (exemplarul nr. 2), acestuia i se va comunica si instiintarea de plata, in care se va face mentiunea cu privire la obligativitatea achitarii amenzii la institutiile abilitate sa o incaseze, potrivit legislatiei in vigoare, in termen de 15 zile de la comunicare, in caz contrar urmand sa se procedeze la executarea silita.

Edited by 25tess
  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.