Jump to content
POLITISTI.ro

Politist sub acoperire?

Postare recomandată

Publicat

Salut.

De mic doresc sa ajung politist. Am ajuns la liceu si m-am axat pe Filologie pentru a imi urma visul. Acuma ma starneste o pasiune: Ce inseamna politist sub acoperire? Am facut niste cercetari dar pe internet nu gasesti nimic. M-am informat de la unul altul si am inteles ca acesta este imbracat in civil si se infiltreaza in anumite situatii, in gasti in special, si trebuie sa aduca cat mai multe informatii despre aceasta pana ce ajunge la capul gastii (gasca cu droguri etc)

Deci eu ma gandeam ca as vrea sa ma fac un "politist sub acoperire", abea daca ii stiu termenul sau despre ce e vorba in aceasta dar vreau sa ma informez de la voi. Deci ce este un politist sub acoperire, cu ce se ocupa el si ce studii ar trebui sa fac pentru a ajunge asa ceva? - Woozie

Publicat

În primul rând să fie poliţist. Apoi dacă va avea abilităţi va fi selecţionat pentru asta. Despre alte "chestii" vorbim după ce vei deveni poliţist.

Publicat

Woozie, in primul rand trebuie sa fii politist...iar pentru asta trebuie sa urmezi o scoala de profil, respectiv Academia de politie sau una din scolile de agenti de politie, iar pana la a deveni "politist sub acoperire" este drum lung!!!

• Moderator
Publicat

Conform Codul de Procedură Penală, investigatorii sub acoperire sunt polițiști, lucrători operativi din cadrul poliției judiciare care, sub o altă identitate decât cea reala și cu autorizația procurorului ce efectuează urmarirea penală, strâng date și informații privind săvârșirea sau pregatirea unor infracțiuni, ori despre identitatea persoanelor implicate în activitățile infracționale.

Activitatea sa se materializează în rapoarte de investigare ce au un caracter confidenţial şi trebuie să cuprindă detalii referitoare la toate activităţile desfăşurate, datele şi informaţiile culese cu privire la activitatea infractorilor precum şi informaţii necesare prevenirii viitoarelor infracţiuni.

Abia după ce vei ajunge polițist și după câțiva ani de experiență poți spera la această activitate.

Publicat (modificat)

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Imi voi continua studiile si cu ambitie voi incerca sa devin cea ce visez! :D

Modificat de Woozie
Publicat

Succes Woozie!!! Totul este sa-ti doresti cu ardoare acest lucru, desi nu vei avea alta satisfactie decat rezultatele muncii tale!!!

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

In spatele unei astfel de meserii sta multa munca si multe ore de studiu. Daca iti doresti cu adevarat si ai abilitatile necesare cine stie. Mai intai insa intra in politie...

Modificat de emilw12
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.