Jump to content
POLITISTI.ro

Masina ce mi-a fost furata in 1995, care este procedura de radiere ?

ADDAC

Recommended Posts

buna seara in primul rand imi cer scuze s-ar putea sa mai existe un caz asemanator la dvs in forum dar nu am gasit de aceea scuze daca repet intrebarea>in 1995 mi s-a furat o masina ,am reclamat furtul am depus cartea de identitate a masinii ,au trecut ani nu m-a anuntat nimeni nimic,am mers la serviciul unde reclamasem furtul insa s-a desfintat ,m-au tr in alta parte dar nu s-a gasit nimic in arhiva ideea e ca eu nu mai am nici un fel de act insa nu o pot scoate de la circa financiara!eu ma bazasem pe faptul ca se radiaza din oficiu pt ca e vorba de o dacie din 1991>ce as putea face va rog!

iar o alta masina am vandut-o acum 5 ani si nu mai dau de cumparator de fapt refuza sa vina sa facem actele ....stiu procedura de a-l da in judecata insa va rog daca ma puteti ajuta sa mi spuneti ce acte am nevoie la judecatorie,cartea masinii,talonul nu mai am nimic,am doar contractul acela vanzare-cumparare facut in fata la udriste...la fel platesc impozit plus alte amenzi ...va multumesc anticipat pt raspuns si scuze daca am repetat intrebarile

Cu o adeverinta de la unitatea de politie unde ati reclamat furtul autoturismului mergeti la Serviciul Public Comunitar Inmatriculari Vehicule pentru a solicita radierea autoturismului apoi la primarie. Nu inteleg de ce nu ati facut acest lucru din anul 1995 pana acum.

Art. 17- OUG 195/02

(1) Radierea din evidenta a vehiculelor se face de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea sau inregistrarea doar in cazul scoaterii definitive din circulatie a acestora, la cererea proprietarului, in urmatoarele cazuri:

a) proprietarul doreste retragerea definitiva din circulatie a vehiculului si face dovada depozitarii acestuia intr-un spatiu adecvat, detinut in conditiile legii;

b) proprietarul face dovada dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului la unitati specializate in vederea dezmembrarii;

c) la scoaterea definitiva din Romania a vehiculului respectiv;

d) in cazul furtului vehiculului.

In cel de-al doilea caz faceti o cerere catre instanta prin care solicitati radierea autoturismului si atasati documentele care le aveti. Nu trebuie in mod obligatoriu sa aveti documentele autoturismului din moment ce l-ati vandut.

• Upvote 1

propietar a fost tatal meu care este decedat !iar furtul a fost reclamat la sectia 8 dupa care au mutat dosarul la sectia 19 acum nu stiu unde sa mai merg cei de la 19 au spus ca nu mai au evidenta ..multumesc mult pt raspuns! iar in al 2 lea caz va rog daca eu radiez masina cel care o are acum va mai avea nevoie de fisa mea fiscala pt a si-o inmatricula va intreb in speranta daca eu voi mai putea recupera banii platiti la impozit si amenzile...multumesc anticipat!

pentru rezolvarea primului caz mergeti la Serviciul Furturi Auto si depuneti o cerere catre comandant si solicitati detalii despre dosarul de furt si eliberarea unei adeverinte necesare pentru a putea radia autoturismul.

In cel de-al doilea caz instanta de judecata va il va cita si pe actualul proprietar al autoturismului caruia i se va pune in vedere sa inmatriculeze autoturismul pe numele sau. Daca va refuza sa faca acest lucru sau actualul proprietar al autoturismului nu este cunoscut intrucat este posibil ca autoturismul sa fi fost revandut catre terte persoane instanta va emite o hotarare judecatoreasca prin care autoturismul va fi radiat. Actualul proprietar al autoturismului va avea o surpriza neplacuta si va fi sanctionat daca circula pe drumurile publice cu un autovehicul radiat. De asemenea nu va mai putea efectua ITP sau incheia polita de asigurare auto. Asa ca va avea trei variante:

1. va cauta pe dvs pentru a obtine un certificat fiscal si astfel va putea inmatricula autoturismul

2.va vinde autoturismul catre o alta persoana

3. va duce autoturismul la dezmembrari.