Jump to content
POLITISTI.ro

Informare privind discuţiile purtate între repr. C.N.P. şi dl. ministru Traian C-tin Igas


radusandu

Recommended Posts

Informare privind discuţiile purtate între reprezentanţii C.N.P. şi dl. ministru Traian Constantin Igaş

news.gif

În data de 5 octombrie 2010, între orele 16,00 - 17,30, o delegaţie din cadrul Biroului Executiv Central al C.N.P. a purtat un dialog cu ministrul Administraţiei şi Internelor, dl Constantin-Traian Igaş, urmare a solicitării adresate în acest sens acestuia de către organizaţia profesională. La întălnire a mai participat şi domnul secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu.

Temele de discuţie, prezentate de altfel de CNP şi domnului preşedinte Traian Băsescu, au vizat următoarele aspecte :

- Probleme de natură profesională, respectiv cele ce vizează statutul poliţistului Codul de etică şi deontologie al acestuia - pornind şi de la propunerile formulate printre alţii şi de CNP, a altor acte normative interne, reglementarea mai bună a accesului în profesie, eliminarea derogărilor la ocuparea funcţiilor de conducere, asigurarea unui parcurs profesional bine definit pentru poliţişti şi la ocuparea funcţiilor de specialist, a acordării gradelor de ofiţer după vechime agenţilor care au promovat concursul de ocupare a unor funcţii vacante, a diferenţierii salariale între agenţii cu studii medii şi agenţii cu studii superioare, aspectele importante în beneficiul poliţiştilor privind situaţiile personalului aflat în situaţii de delegare, detaşare, transfer, mutare, demisie, încetare a raporturilor de serviciu, cercetare disciplinară şi sancţionare, dar şi recompensarea acestora, pregătirea profesională specifică, renunţarea la unele din incompatibilităţile prezente de a desfăşura activităţi private remunerate în afara programului şi în domenii fără legătură cu serviciul, potrivit legislaţiei aplicabile funcţionarilor publici adaptate la specificul Internelor.

Totodată - ca o problemă deosebit de importantă a organizaţiei noastre, a fost tratată şi problematica necesităţii întăririi, prin măsuri corespunzătoare, a autorităţii poliţistului în stradă, mai ales în contextul actual al ultrajelor comise cu violenţă împotriva poliţiştilor.

- Nu au fost omise nici problemele de natură socială ale poliţiştilor, respectiv cele legate de asigurarea unui minim de resurse financiare şi logistice necesare acordării drepturilor băneşti restante dar şi pentru desfăşurarea activităţii structurilor de poliţie, cum ar fi asigurarea fondurilor pentru expertize, amenajării şi dotării sediilor, desfăşurării misiunilor, asigurarea echipamentului, protecţiei juridice, medicale şi despăgubirii poliţiştilor pentru fapte în legatură cu serviciul, în scopul asigurării unei mai bune îndepliniri a atribuţiilor legale. Urmare a efectelor crizei economice asupra situaţiei financiare a poliţiştilor, i s-a solicitat domnului ministru sprijinul privind stabilirea, în legea privind salarizarea unitară a personalului bugetar, a unui nivel de plecare pentru anul 2011 la nivelul salariilor de la 31.12.2009, mărirea coeficienţilor de salarizare pentru agenţii de poliţie, păstrarea unui raport mai apropiat între nivelul ofiţerilor inferiori faţă de cel al judecătorilor şi procurorilor debutanţi (acum de 3-9), precum şi păstrarea vârstei de pensionare a poliţiştilor la 55 de ani în noua lege a pensiilor. Organizaţie noastră a menţionat că nu este de acord cu o concediere a poliţiştilor ca urmare a reorganizării M.A.I. sau aderării la Spaţiul Schengen, existând soluţii alternative.

- Un alt subiect a fost acela al modificării actelor normative referitoare la organizarea şi funcţionarea Corpului Naţional al Poliţiştilor CNP, în sensul actualizării şi îmbunătăţirii reglementărilor necesare după problemele identificate de-a lungul celor 6 ani de activitate a organizaţiei, implicarea acesteia mai serioasă în activităţi profesionale conform propunerilor făcute în ultimele luni (pregătire Schengen, atragere fonduri europene, acordare în administrare a unui spaţiu pentru pregătire şi recuperare pentru politisti, participarea la dezbaterile privind reorganizarea M.A.I. şi structurilor de O.S.P. subordonate, relocarea poliţiştilor de frontieră după aderarea la Spaţiul Schengen, reorganizarea învăţământului poliţienesc, activităţi comune cu alte instituţii adiacente cum ar fi cele din justiţie ori autorităţi publice).

C.N.P a mai subliniat necesitatea deschiderii dialogului în cadrul comisiei de Dialog Social, pe probleme de interes major pentru poliţişti.

În partea de final a întălnirii, domnul ministru a afirmat că va analiza cu atenţie deosebită problemele cu care se confruntă întreg personalul din cadrul M.A.I.

Link to comment

Domnule radusandu daca la urmatoarea intalnire cu schimbatorul de va.......aaa, domnul ministru participati si dvs va rog frumos sa incepeti, daca puteti, cu cea mai mare problema pe care o au politistii : baniiii.

Cu respect. :emo-yessir:

Link to comment
  • Member

Elvis, le ceri prea mult, CNP-ul nu e in stare sa discute asa ceva, nu vezi, ce naiba, nu au facut nimic si nici nu vor face ceva pentru noi. discutiile lor nu sunt punct ochit-punct lovit, sunt niste ...nu mai zic nimic, m-am saturat si oricum nu mai sunt membru CNP...emo-yessir.gif

Link to comment
  • Member

eu stiu ca ai dreptate, dar de ce si ceilalti nu sunt ca tine? ei urmaresc doar avantaje proprii si papa niste bani, ai nostrii, degeaba

Link to comment

D-le radusandu, cu astfel de initiative evazive va denigrati singuri!

Poate dumneavoastra nu v-ati dat seama ca drepturile materiale sunt primordiale pentru noi, ca abia supravietuim de la un salar la altul, ca ne este extrem de greu sa traim in aceste conditii precaer?!

De ce va e teama sa subliniati aceste aspecte si incercati mereu sa le cosmetizati cand aveti ocazia sa le expuneti?!

Solicitarile dumneavoastra sunt pertinente si nu contest acest lucru, insa mi-as dori sa punctam ceeace ne intereseaza in ordinea prioritatilor noastre! Asadar, a fi cazul sa spunem lucrurilor pe nume, sa spunem ca MURIM DE FOAME, ca vrem sa ne primim drepturile la timp, ca muncim ''voluntar'' in fiecare luna, ca legea e VARZA, ca ne-am saturat sa ne desfasuram activitatea in ''grote'' care se pretind a fi sedii de Politie etc, etc. Comasand toate aceste aspecte, am putea spune ca vrem o VIATA DECENTA !

Nu este suficient sa ne cersim la nesfarsit drepturile , trebuie sa le mai si obtinem!

P.S. Cand spun ''dumneavoastra'', ma refer la C.N.P, in general!

Edited by bestkyky
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.