Jump to content
POLITISTI.ro

Trecere la nivel cu linii de tramvai

Postare recomandată

Publicat

Mă puteţi vă rog lămuri cu privire la următorul indicator ?

Trecere la nivel cu linii de tramvai

02_043.gif

Conform încadrării este doar un indicator de avertizare - urmează intersecţia cu liniile de tramvai unde, ca în orice intersecţie se aplică prevederile codului rutier (nu e cazul să intrăm aici în detalii).

Totuşi descrierea lui (cel puţin pe unele site-uri) e puţin confuză, ptr mine:

"Se amplaseaza cu 50-200 m inaintea intersectiilor in care tramvaiele urmeaza sa vireze la dreapta ori la stanga. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa acorde prioritate tramvaiului."

Din câte îmi amintesc, când am făcut şcoala de şoferi lipsea partea cu obligativitatea.

Până la urmă este un indicator de avertizare sau unul de obligare? (Este greşit undeva sau interpretez eu greşit?)

Vre-o referinţă la cadrul legislativ unde sunt definte şi descrise indicatoarele rutiere, vă rog?

Mulţumesc!

Publicat

din cite stiu, ca sofer, daca tramvaiul vireaza la dreapta iar tu mergi inainte/ stinga, esti obligat sa acorzi prioritate.

Publicat (modificat)

acesta este un indicator rutier de avertizare. Indicatoarele cu rol de obligare au alta forma si culoare. Prezenta acestui indicator rutier avertizeaza ca inainte, la 50-200 m, are loc o trecere la nivel cu linii de tramvai. Conducatorul auto care intalneste acest indicator este obligat sa reduca foarte mult viteza sau chiar sa opreasca, cu scopul de a acorda prioritate tramvaiului care traverseaza intersectia nedirijata.

Art. 59 din OUG 195/02

(1) In intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere cand efectueaza virajul spre stanga sau cand semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie.

Modificat de 25tess
  • Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.